Salı, Nisan 16, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

COMODO ’dan Bir Başarı Hamlesi Daha

Melih  Abdulhayoğlu Comodo GlobaltechmagazineEkonomist Dergisi, COMODO’nun kurucusu Melih Abdulhayoğlu’nu  “Yılın Global Türk Girişimcisi” adayı olarak gösterdi.

Ekonomist Dergisi yılın iş insanlarını belirliyor. Dergi, 8 kategoride hazırladığı ankette dünyanın en büyük siber güvenlik şirketlerinden COMODO’nun kurucusu Melih Abdulhayoğlu’nu  “Yılın Global Türk Girişimcisi” adayı olarak gösterdi.

İnternette güvenliğin tek adresi olarak bilinen COMODO’nun yönetim kurulu başkanlığı ve baş güvenlik mimarlığını yapan Melih Abdulhayoğlu’nun yarışacağı  “Global Türk Girişimcisi” listesinde rakipleri Hamdi Ulukaya, Eren/Fatih Özmen, Babür Özden, Burhan Öngören ve Aydın Şenkut olarak sıralandı.

1968’de Antakya’da doğan Melih Abdulhayoğlu ilk ve orta öğrenimini bu kentte tamamladı. Abdulhayoğlu üniversite için gittiği İngiltere’de attığı tohumlarla bugün dünyanın en çok satan dijital sertifikasyon ürününün sahibi olan COMODO’nun kurucusu oldu. “Hayatta hiçbir şey çalışmadan kazanılmıyor. Yapamayacağınız bir şey yok. Yeter ki isteyin” felsefesiyle yoluna devam eden Abdulhayoğlu Amerika’da yaşıyor. Abdulhayoğlu’nun şirketi COMODO bireylere ve kurumlara internette güvenli bir şekilde dolaşım özgürlüğü sağlıyor. Bugün 600 binin üzerinde kurumsal kullanıcısı bulunan COMODO’nun yazılımları 85 milyondan fazla masaüstü bilgisayarda kurulu. COMODO;  1200 çalışanı ve 8 ülkedeki Ar-Ge ve ofisleri ile uçtan uca siber güvenlik çözümleri sunuyor. ODTÜ Teknokent’teki COMODO Ar-Ge merkezinde Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden mezun 160 mühendis çalışıyor. Sunduğu virüssüzlük garantisi ile kendi sektörünün lideri olan COMODO hem global hem de lokal olmayı başarmış ‘g-local’ bir firma. Abdulhayoğlu, COMODO hakkında konuşurken “İnsanları korumak belki de benim en güçlü içgüdüm. Bu benim DNA’mda var” diyor. Abdulhayoğlu’nun genç işadamlarına da bir mesajı var: Hayal kurun. Hayatınızı bu hayali hayata geçirmeye adayın.

Seçim nasıl yapılacak?

Ekonomist, kurulduğu 1991’den bu yana her yıl “Ekonomide Yılın İş İnsanları” araştırması yapıyor. Bu araştırma ankete dayalı bir sistemle gerçekleştiriliyor. Yıl boyu yaptıkları işlerlerle şirketlerinde dikkat çekici atılımlar gerçekleştirmiş iş insanları, profesyoneller,  girişimciler, aldıkları kararlarla kurumlarının ekonomideki algısını pekiştiren bürokratlar ve sivil toplum önderleri öncelikle bir jüri tarafından belirleniyor. Türkiye’nin önde gelen kanaat önderlerinin belirlediği adaylar daha sonra ‘büyük jüri’ye anket formu olarak gönderiliyor. Büyük jüride Türkiye’nin her bölgesini kapsayan sanayi ticaret odası üyelerinden, şirket sahiplerine kadar uzanan geniş yelpazede iş dünyasının önde gelen isimleri yer alıyor.

Teknoloji Makaleleri