Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Amazon Web Services hizmet alanını genişletiyor

amazon web services globaltechmagazineBulut platformunda dünya lideri olan Amazon Web Services, Asya Pasifik (Mumbai) Bölgesi’nde yeni bir altyapı kurulumu yapacağını duyurdu. Şirket böylece  Asya Pasifik Bölgesi’inde (APAC) altıncı kurulumunu gerçekleştirmiş olacak. Bu yeni kurulum sayesinde AWS; globalde toplam 13 teknolojik altyapı bölgesine sahip olacak.

Hali hazırda 75.000’den fazla Hindistanlı maliyetlerini düşürmek, yenilikçiliği ve pazara sürümü hızlandırmak ve farklı coğrafi bölgelerle olan işlerini kolaylaştırmak için AWS’yi kullanıyor.  Artık; hem dünyanın diğer yerlerinde hem de Hindistan’da bulunan yazılımcılar, start-up’lar, kurumsal şirketler, devlet daireleri ve STK’lar Hindistan’da yeni kurulan altyapıyı kullanarak AWS’nin sunduğu bulut hizmetiyle birlikte işlerini daha hızlı yapabilir hale gelecek. Bu şekilde son kullanıcılara da vakit kazandıracaklar.

AWS’nin CEO’su  Andy Jassy konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Hindistan’da bulunan şirket ve Start-up’lar AWS’yi kullanmaya seneler önce başladılar. Pek çok Hindistanlı teknoloji Start-up’ı neredeyse bütün işlerini AWS üzerinde kurdu ve pek çok şirket kritik işlerini AWS üzerinden yürütüyor. Bu 75.000 müşteri ve daha pek çok kişi gecikme süresinin kritik olduğu ve data bağımsızlığı gerektiren işleri daha hızlı yapabilmek için Hindistan’da bir AWS altyapısı kurulmasını istiyorlardı. Bugün, bu talebi gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Dünyanın pek çok yerinde olduğu gibi burada da müşterilerimiz kullandığın-kadar-öde anlayışı üzerinden faturalandıralacaklar ve bunu yaparken herhangi bir bekleme süresi, onay dönemi, kurulum için bekleme dönemi geçirmeyecek ve hepsinden önemlisi fikirlerini mümkün olan en hızlı şekilde hayata geçirme imkanına kavuşacaklar.” dedi.

2006 yılındaki kuruluşundan bu yana AWS, şirketlerin teknolojik altyapılarını kullanma şekillerini kökten değiştirdi. Tüm dünyada 1 milyon fazla aktif müşterisi bulunan AWS, hesaplama, depolama, veritabanı, analiz, ağ, mesajlaşma, yapay zeka ile öğrenme, nesnelerin interneti ve uygulamalar gibi sunduğu 70’ten fazla hizmet ile sektör ve büyüklüğü farketmeksizin pek çok şirketin kullandığı standart bir hizmet.

Teknoloji Makaleleri