Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Veeam Software’de iki önemli atama birden

veeam globaltechmagazineBüyük şirketlere yönelik pazardaki küresel büyümesini ve gelecek 3 yıl sonunda 1 milyar dolar ciro gerçekleştirme hedeflerini desteklemek isteyen Veeam, yönetici kadrosunu yeni Başkan/COO ve CEO ile güçlendirdi.

Şirketlerin kesintisiz çalışabilmesine yönelik çözümlerin yenilikçi tedarikçisi Veeam Software VMware’in Amerika kıtası Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Peter C. McKay’i yeni Başkan ve COO olarak atadı. Ayrıca Veeam’de daha önce başkan yardımcısı olan William H. Largent da yeni CEO olarak göreve başladı. Veeam’in kurucu ortakları ve yöneticileri Ratmir Timashev ve Andrei Baronov şirketin stratejik kararlarında yer almaya devam edecek ancak pazar stratejisi ve yeni ürün geliştirmelerinde daha aktif rol alacaklar. Bu yeni görevlendirmeler çeşitli başarılarla kendisini kanıtlamış yönetici ekibine yeni güçler katarken, Veeam’in şirketlere yıl boyunca 7/24 erişilebilirlik sağlayan vizyonunun büyük şirket pazarına da yayılmasına ve cirosunun çift haneli büyümesine de destek olacak.

Veeam kurucu ortaklarından Ratmir Timashev; McKay ve Largent’in yeni görevlendirmelerinin, başarılarıyla dünya çapında kendilerini kanıtlayan yönetim kadrosuna derinlik, deneyim ve yetenek katacağını belirtiyor. “Peter ve Bill hayranlık verici yetenekleriyle tecrübeli liderler. Veeam’in her geçen gün daha da hızlanan büyümesine yardımcı olmada çok etkili olacaklar. Peter bunun yanında Yönetim Kurulu’nda Andrei, Bill ve benimle birlikte görev yapacak. Veeam, Peter gibi etkileyici yönetim yetenekleri olan bir uzmanı bünyesine katarak liderliğini gösterirken bugüne kadar potansiyelinin sadece sınırlı bir bölümünü gösterdiği konusunda da pazara açık bir mesaj vermiş oldu.”

Peter McKay, Başkan ve COO olarak doğrudan William Largent’e bağlı görev yapacak; ve satış, satış operasyonları, pazarlama, finans ve insan kaynaklarından sorumlu olacak. McKay, Veeam’den önce VMware’in Amerika kıtası organizasyonunun birçok yönetim kademesinde görev aldı. VMware’de Amerika Kıtası Satış ve Son Kullanıcı Bilişimi Başkan Yardımcısı olarak çalışmaya başladıktan sonra Amerika kıtası COO’su olarak işbirliklerini iyileştirme ve tüm pazara açılma fonksiyonlarının entegrasyonundan sorumlu oldu. Ardından Amerika Kıtası Kıdemli Başkan Yardımcısı olan McKay son olarak VMware’de Amerika Kıtası Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Genel Müdür olarak görev yapıyordu. McKay’in VMware’de çalışmaya başlaması 2010 – Ekim 2013 arasında Başkan ve CEO olarak görev yaptığı Desktone’un satın alınmasıyla başladı. Desktone’un öncesinde 2001 – Haziran 2008 arasında güvenlik çözümleri sunucusu Watchfire’da (2007’de IBM tarafından satın alındı) ve 1998 – 2001 arasında da eCredit’te (Internet Capital Group tarafından satın alındı) Başkan ve CEO olarak bulunmuştu.  McKay Insight Venture Partners bünyesinde de yeni girişimcilere ticari konularda destek verdi.

Globaltechmagazine Veeam Peter McKayMcKay dijital dönüşüm, bulut, sosyal teknolojiler ve kullanıcıların kritik veri ve uygulamalara kesintisiz erişim için duydukları arzunun şirketlerin iş yapış şekillerini değiştirdiğini söylüyor. “Büyük bir dijital devrimin doruk noktasında bulunuyoruz ve şirketler de bulutun gücünü kullanmaya ve devamlı bir değişim içindeki kullanıcı talepleriyle aynı seviyede olmaya çalışıyorlar. Tüm yıl boyunca 7/24 erişilebilirlik artık sonraya bırakılacak bir şey değil, stratejik bir öncelik. İşte ben de bu yüzden buradayım. Veeam her zaman yenilikçilik ve müşteri memnuniyetiyle anılan bir şirket olmuştur. Veeam kadar beni heyecanlandıran pek şirket yok, bu ekibe katılmaktan ve büyümeyi yönlendirecek olmaktan gurur duyuyorum.”

Globaltechmagazine Veeam William LargentWilliam Largent CEO olarak doğrudan Yönetim Kurulu’na bağlı çalışacak ve Veeam’in stratejik ve finansal olarak yol haritasını çizecek. Büyüyen şirketlerde 30 yılı aşkın operasyon ve liderlik deneyimine sahip olan Largent, Veeam’in 2006’daki kuruluşundan beri büyümenin bir parçası oldu. Veeam’e katılmadan önce NASDAQ’da işlem gören bir devlet kuruluşu olan Applied Innovation, Inc.’te CEO olarak görev yapıyordu. Largent ayrıca Veeam’in yönetim ekibindekilerle birlikte daha önce COO/CFO olduğu Aelita Software’de de birlikte çalışmıştı. Aelita’dan önceyse Plug Power’da CFO olarak görev yapan Largent, şirketin Goldman, Sachs & Co. yoluyla halka açılmasını yöneten baş yüklenici olarak öz kaynaklarını 150 milyon doların üzerinde artırmıştı.

Largent, tüm kariyeri boyunca hep girişimci firmalarda çalıştığını ama Veeam’in kendisi için özel olduğunu belirtiyor. “Şirketin 2006’daki kuruluşundan beri daima yenilikçiliğin en ileri aşamasında yer aldık ve statükocu düşünceyi bozduk. İlk ürünümüz ücretsizdi ve çok kısa bir zaman içerisinde her sanallaştırma yöneticisi adımızı biliyordu. Bu ezber bozan ve yenilikçi yolda devam ettik. Geleceğe baktığımızdaysa hedefimizi şirketlerin tüm yıl boyunca 7/24 erişilebilirliğini güçlendirmek ve günümüzün dijital ekonomisini sınıf atlatmak olarak belirledik.”

William Largent ayrıca Veeam’in merkezinin İsviçre’ye taşınması sürecinde de aktif rol almıştı.

Teknoloji Makaleleri