Perşembe, Nisan 25, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Sophos kurumsal mobilite çözümüyle vizyonerliği elden bırakmıyor

sophos globaltechmagazineYeni nesil tehditlerle mücadelede ağ ve uç nokta güvenliğine yönelik çözümler sunan Sophos, kurumsal mobilite yönetim çözümü Sophos Mobile Control ile araştırma şirketi Gartner’ın Magic Quadrant (Sihirli Çeyrek) raporunda üst üste üçüncü kez “Vizyoner” kategorisinde yer aldı. Sophos, ayrıca bu yıl Gartner’ın kurumsal mobil yönetim çözümlerine yönelik Sihirli Çeyrek raporunda yer almayı başaran tek ağ ve uç nokta güvenliği sağlayıcısı oldu.

Kurumlar için kapsamlı mobil yönetim çözümleri sunan Sophos Mobile Control, kurumlardaki mobil cihazların kurulumunu, ayarlanmasını ve yönetimini bilgi teknolojileri yöneticileri için son derece kolay hale getiriyor. Mobil cihazlarda yer alan kişisel ve işle ilgili verileri güvenli ve şifreli olarak birbirinden ayrı bölgelerde tutabilen Sophos Mobile Control, şirkete ait hassas bilgileri ve kullanıcının kişisel gizliliğini koruma altına alarak özellikle kişisel cihazların iş amaçlı olarak da kullanıldığı çalışma ortamları için ideal güvenlik çözümü sunuyor.

Beraberinde gelen Sophos Mobile Security sayesinde çevrimiçi tehditlere ve mobil cihazları hedefleyen zararlı yazılımlara karşı koruma sağlayan Sophos Mobile Control, yeni 6.1 sürümüyle Windows 10 yüklü tabletlerin, dizüstü bilgisayarların ve masaüstü sistemlerin tek bir merkezden yönetimine olanak tanıyor.

Mobil cihazların güvenliğinin bilgi teknolojileri yöneticileri için önemli bir konu olduğuna dikkat çeken Sophos Uç Nokta Güvenlik Grubu Yöneticisi Dan Schiappa, “Günümüzde bilgi güvenliğinin sağlanması ve kurumsal varlıkların korunması için ağınıza bağlanan tüm cihazların güvenliğinden emin olmanız gerekiyor. Kurumsal ağlara bağlanarak e-posta gönderip alabilen ve dosyalara erişebilen akıllı cihazlar, siber saldırganların kurumlardan bilgi sızdırmak için kullandığı gözde araçlara dönüştü. Bu gerçeği göz önüne alarak, Sophos Mobile Control ürününü özellikle çalışan verimliliğini artırmak amacıyla kişisel cihazların iş amaçlı kullanımına izin veren şirketler için kurumsal ve kişisel verileri koruma altına alacak kapsamlı bir çözüm olarak kurguladık” diye konuştu.

Teknoloji Makaleleri