Perşembe, Nisan 18, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

AMD yeni profesyonel grafik vizyonu ve stratejisini tanıttı

amd globaltechmagazineAMD modern içerik üretimi ve mühendisliğe yönelik geliştirdiği yeni Radeon Pro WX Serisi profesyonel grafik kartlarını dünyanın önde gelen sanatçıları, tasarımcıları ve mühendislerinin katıldığı SIGGRAPH’de tanıttı. Yaklaşık on milyon profesyonel grafik kullanıcısına hitap eden bu yeni marka, Polaris mimarisi temel alınarak sarmalayıcı işlem dönemine dair önemli özellikler sunmak için tasarlandı.

İçeriklerin üretim şeklini değiştiren dönüşümsel teknoloji noktaları şöyle:

  • Gerçek zamanlı oyun motorlarının yükselişi
  • Sanal gerçekliğin ortaya çıkışı
  • DirectX 12 ve Vulkan gibi yeni düşük ek yüklü API’ların artan popülerliği
  • Radeon Open Compute Platform ve Radeon ProRender’ın duyurusu ile kanıtlanan açık kaynak araçlara ve uygulamalara yönelik eğilim

Yeni Radeon Pro WX Serisi profesyonel grafik kartları insanlara imkansızı başarma sanatını yaratma gücünü veren açık kaynaklı ve patentsiz yazılımlar ve çok özellikli, yüksek performanslı donanımlara sadık profesyoneller için devrimsel bir yaklaşımı temsil ediyor.

Büyük ilgi gören Polaris mimarisi temel alınarak geliştirilen Radeon Pro WX Serisi profesyonel grafik kartlarının kesiştiği yeni endüstri bükülme noktaları şöyle;

  • AMD’nin profesyonel VR içerik üretimi için 1000 USD altı iş istasyonu çözümü Radeon Pro WX 7100 GPU zahmetli tasarım mühendisliği ve medya ve eğlence iş akışlarının rahatlıkla üstesinden gelebiliyor.
  • Radeon Pro WX 5100 GPU tasarım görselleştirme konusunda devrim yaratacak oyun motoru ile güçlendirilmiş, ürün geliştirme için ideal bir çözüm.
  • Radeon Pro WX 4100 GPU yarı yüksek tasarımda muhteşem bir performans sağlayarak CAD profesyonelleri tarafından talep edilen orta seviye uygulama performansını sonunda küçük form faktörlü iş istasyonlarına getiriyor.

Üç ürünün de 2016 son çeyreğinde pazara sunulması bekleniyor.

Yeni Radeon Pro WX Serisi grafik kartları bilimin, teknolojinin ve mühendisliğin sınırlarını zorlamak isteyenler ve yaratıcı profesyoneller için tasarlandı.

Radeon Pro WX serisi grafik kartları ile kullanıcılar şunlara erişim sağlayabilecekler:

  • Uyumlu malzeme listesi ve yüksek kaliteli bileşenler ile üretilen, AMD tasarımı ürünler
  • 5 dakika bekleme süresinden kısa zamanda ulaşılabilen 7/24 VIP müşteri desteği
  • 3 sene sınırlı garanti üzerine ücretsiz 7 sene uzatılmış sınırlı garanti
  • Geniş yelpazedeki profesyonel uygulamalar için optimizasyonlar
  • Zorlayıcı şartlar altında güvenilir performans

Polaris mimarisi temel alınarak geliştirilen yeni Radeon Pro WX Serisi grafik kartları AMD’nin 4. Nesil Graphics Core Next mimarisinin en güncel geliştirmelerini, HEVC ve VP9 dahil olmak üzere problemsiz 4K video çözme ve işleme desteği ve DisplayPort 1.4-HDR ve HDMI 2.0 gibi gelecek nesil görüntüleme desteğini 14 nanometre enerji verimliliği yüksek FinFET üretim teknolojisi ile sunuyor. Profesyonel grafik çözümleri ayrıca GPUOpen üzerinden açık kaynak yazılımlarla tam uyum sergiliyor.

Teknoloji Makaleleri