Cumartesi, Nisan 20, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Comodo Türkiye’de yatırıma devam ediyor

comodo globaltechmagazineİnternet güvenliği alanındaki başarılarıyla hem Türkiye’de hem de dünyada öne çıkan siber güvenlik firması Comodo, 15 Temmuz başarısız darbe girişiminden sonra yaşanabilecek olası siber saldırılar konusunda da gerekli tüm önlemlerini aldı. Kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra vatandaşların da çok dikkatli olmasını isteyen Comodo, Türkiye’de daha çok ARGE üzerine kurduğu faaliyetlerini ve yatırımlarını kesintisiz olarak sürdürürken, siber güvenlik konusunda şu temel noktalara dikkat edilmesini istiyor:

Şifrelemeye dikkat 

Şifrelerin kuvvetli olması çok önemli. Kimsenin varolan bir teknolojiye güvenip basit şifre almaması gerekiyor. Sisteminizde bir zararlı yazılım çalışıyorsa eğer sizin bütün ekran görüntüleriniz, klavye hareketleriniz hatta fareyle tıkladığınız yerler kaydedilebilir. Bu yüzden; güvenli bir şifrenizin olması güvenliğiniz tam olduğunu garanti etmez. Kullandığınız cihazların yüzde yüz güvenli olması gerekir.

Sadece antivirüs yetmiyor 

Zarar verme potansiyeli olan e-mail ekleri ve oltalama e-postalarını ağınıza ulaşmadan ortadan kaldırmak için mail filtreleme ve antispam çözümleri kullanın.

Bir diğer önemli konu ise mobil cihazlar için güvenlik yazılımları kullanmaktır. Bu yazılımlar sayesinde kullanıcıların indirdiği uygulamalar ve bağlandığı wi-fi ağları taranabilmektedir. Bu da güvenli kullanımı beraberinde getirir.

Antivirüs basit ve geleneksel bir çözüm. Eğer şifrelerinizin çalınmasını istemiyorsanız, verilerinizin sızdırılmasını istemiyorsanız sıfırıncı gün ataklarına karşı koruma sağlayan bir internet güvenlik çözümüne ihtiyacınız var. Ancak bu şekilde bilinen ve bilinmeyen tüm zararlılara karşı hem kişisel bilgisayarlarınızı hem de şirketinizdeki uç noktaları koruma altında olup kafanız rahat bir şekilde internette gezebilirsiniz. Comodo güvenlik ürünleri

uç noktada sağlam bir kale oluşturup bu kalenin içerisinde bilinen ve bilinmeyen zararlılara karşı yüzde 100 koruma sağlayan bir teknolojiye sahip. Bu teknoloji sayesinde online ortamda güvenliğinizi sağlayabiliyorsunuz.

Türkiye’de devam

Türkiye’de satış faaliyetleri dışında ağarlıklı olarak ARGE çalışmalarıyla ilerleyen Comodo, Türkiye’den geliştirdiği ürünlerle yaptığı ihracat sayesinde Dünya Gazetesinin 2016 yılında  düzenlediği “İhracatın Yıldızları” yarışmasında ‘Hizmet İhracat Ödülü’nün sahibi oldu. Türkiye pazarındaki çalışmalarını kesintisiz sürdürecek olan Comodo; bugün Amerika, İngiltere, Romanya, Ukrayna, Türkiye, Hindistan, Çin, Filipinler de dahil toplam 10 ülkede ofis ve AR-GE merkeziyle hizmet veriyor. Şirketin bünyesinde 1200 kişi çalışıyor. 600 binin üzerinde kurumsal müşterisi olan Comodo; Forbes 1000 listesindeki firmaların yüzde 20’sinin siber güvenliğini sağlıyor. Comodo’nun yıllık ortalama büyüme hızı yaklaşık yüzde 30 civarında. Comodo’nun rakiplerinden en önemli farkı inovasyon. Comodo Ankara AR-GE merkezinden bugüne kadar 22 adet patent başvurusu yapıldı. Siber güvenlik çözümü Korugan ODTÜ Teknokent’te bulunan AR-GE Merkezi’nde yaş ortalaması 28 olan 15 kişilik Türk mühendis ekibi tarafından yaratıldı. ODTÜ Teknokent dışında İstanbul Yıldız Üniversitesi Teknokent’te de Comodo’nun bir yatırımı var. Burada da yaklaşık 25 mühendis çalışıyor. Comodo, Ankara ODTÜ’de Siber Güvenlik ve Savunma Araştırma Laboratuvarı CyDes’i de kurdu.

Teknoloji Makaleleri