Çarşamba, Mayıs 8, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Platin Bilişim iş ortaklarına bir yenisini ekledi

Platin Bilisim Globaltechmagazine2001 yılından beri Türkiye’nin önde gelen kurumlarına “Veri Koruma”, “Arşivleme”, “İş Sürekliliği”, “IT Altyapı Yönetimi” ve “Güvenlik” konularında profesyonel çözümler sunan Platin Bilişim, hizmet kalitesini artırmak adına çok uluslu iş ortaklarının arasına Resilinet Systems’i de ekledi.

IBM Security Bölümü’nün bir parçası olan Resilient IRP (Incident Response Platform-Olay Müdahale Platformu), tek bir hub halinde güvenlik teknolojilerine entegre, kolay iş akışı özelleştirme ve süreç otomasyonu sağıyor. Resilient Systems’in misyonunu işletmelerin siber atak ya da benzer krizlerde yanında olmak ve onlara yardımcı olmak olarak özetleyen Platin Bilişim Teknoloji Direktörü Can Topay, “Resilient’ın ödüllü Incident Response Platformu ile güvenlik ekipleri daha akıllı, daha verimli analizler ile güvenlikle ilgili sorunları hızla çözüyor. 20’nin üzerindeki ülkede faaliyet gösteren Resilient, 30’u Fortune 500’de olmak üzere 100’den fazla küresel müşteriye de sahip” şeklinde görüş belirtti.

Siber saldırılar artıyor,  Veri güvenliği yatırımları hız kazanıyor! 

Resilient hizmetlerini Türkiye’deki kurumlar için sunmaktan büyük bir mutluluk duyduklarına da dikkat çeken Can Topay, sözlerini şu şekilde bitirdi:

“PwC’nin 2015 yılında yaptığı Küresel Bilgi Güvenliği Araştırması sonuçlarına göre güvenlik ile ilgili tehditler 2013 yılında 24,9 milyon adet iken 2015 yılında yüzde 48’lik bir artışla 42,8 milyon seviyesine yükselmiş durumda. Bu da şirketlerin ne denli ciddi güvenlik sorunlarıyla karşı karşıya olduklarının açık bir göstergesi. Öte yandan Resilient ürünleriyle kurumların güvenlik sorunları karşısında tepki verme süreleri yüzde 10 oranında da azalıyor. Biz de Platin Bilişim olarak Resilient ürünlerini ürün yelpazemize katmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. İnanıyoruz ki bu ve benzer iş ortaklıklarımız arttıkça hem biz büyüyeceğiz hem de ülkemizde faaliyet gösteren kurum ve kuruluşların daha güvenli bir şekilde işlerine odaklanmalarına yardımcı olacağız.”

Teknoloji Makaleleri