Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

ESET spam mail engellemede maksimum puanı elde etti

eset globaltechmagazineDünyanın önde gelen bağımsız test otoritesi Virus Bulletin’in organize ettiği karşılaştırmalı testte ESET, spam mail engellemede %99.999 başarı kazanarak maksimum puanı elde etti. Üstelik hiç ‘false positiv‘ yani hatalı mail engellemeden.

Kurumsal yapıların e-posta trafiğini güvende tutmak üzere ESET tarafından geliştirilen ve yıllardır güvenle kullanılan ESET Mail Security for Microsoft Exchange Server yazılımı, spam filtreleme konusunda mükemmel bir sonuç ortaya koydu.

Güvenlik yazılımlarını inceleyen ve bu konuda karşılatırmalı araştırmalar gercekleştiren İngiltere merkezli bağımsız test organizasyonu Virus Bulletin, düzenlediği son spam filtreleme testinin sonucunu duyurdu.

Karşılaştırmalı testte, e-mail güvenliği sağlayan ya da antispam filitresi bulunan 16 yazılım dahil edildi. 18 gün boyunca sürdürülen testte 160 bin 426’sı spam olmak üzere toplam 169 bin 565 mail gönderildi.

Test sonunda yapılan değerlendirmede, teste tabii tutulan ESET Mail Security for Microsoft Exchange Server yazılımı, %99.999 başarı sağladı. ESET bu skorla, en yüksek derece olan VBSpam+ sertifikası almaya hak kazandı.

Testi değerlendiren Virus Bulletin Editörü Martijn Grooten; “ESET Mail Security, mükemmel performans tarihi ve hiçbir hatalı virüs uyarısı vermeden güvenilir çalışmasıyla işletmeler için güçlü bir spam filtreleme ürünü olduğunu gösterdi“ açıklamasını yaptı.

ESET Global Teknoloji Müdürü Palo Luka ise “‘Spam koruması ve yeni nesil çok katmanlı güvenlik yaklaşımı, işimizin önceliklerindendir. Yazılımlarımızın mümkün olan en yüksek düzeyde spam yakalama oranını tutturması ve sıfır hatalı virüs uyarısı vermesi, ESET’in daha güvenli teknolojiye sahip olduğunun göstergesidir“ dedi.

Teknoloji Makaleleri