Salı, Nisan 16, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

YahClick Sanal Şebeke Operatörü hizmetini tanıttı

yahclick globaltechmagazineYahsat’ın sunduğu YahClick VNO hizmeti, Ka-band uydu servislerinin yüksek hız ve ekonomikliği sayesinde servis ortaklarına; kendilerine ayrılan kapasite üzerinde tam kontrol ve yönetim imkanı sağlayacak.

Yahsat’ın ev ve iş yerleri için genişbant uydu servisi YahClick, mevcut hizmet alanı içinde sunulacak Sanal Ağ Operatörü (VNO) servisleri için VT iDirect ile ortaklığa gitti.

VT iDirect IP tabanlı uydu haberleşmede dünya çapında bir lider ve yeni hizmetin, hem şirketlerdeki hem de hükümet içerisindeki müşterilerinin yüksek Hizmet Kalitesi (QoS) taleplerini karşılaması hedefleniyor. VNO hizmeti, YahClick bünyesindeki Ka-band ağının yüksek hızı ve ekonomik kapasitesi sayesinde servis ortaklarına; kendilerine ayrılan kapasite üzerinde tam kontrol ve yönetim imkanı sağlayacak.

VNO hizmetiyle ilgili konuşan Yahsat CCO’su David Murphy, “Bu gelişme servis ortaklarının Ka-band üzerinden yüksek hıza ve ekonomik kapasiteye erişimini sağlarken, onlara ayrılan kapasite üzerinde tam kontrol ve yönetim yetkisi de verecek. Bu gelişmede VT iDirect ile işbirliği içinde olduğumuz için; mevcut ve gelecek müşterilerimize en yüksek seviyelerdeki teknik destek ve genişbant uydu kapsama alanıyla birlikte esneklik ve uygun fiyat sunacağımız için heyecanlıyız” dedi.

Ön ödeme veya yatırım harcaması talep edilmiyor

YahClick’in VNO hizmetleri geniş imkanlar sunacak. Bunlara, servis ortaklarının YahClick’e ait Y1B uydu kapsama alanını kullanarak Ka-band High Throughput kapasitesine ulaşarak VT iDirect Platformu’nu yönetebilecek olmaları da dahil. YahClick VNO hizmetlerini satmaya başlayabilmek için servis ortakları tarafından bir ön ödeme veya yatırım harcaması talep edilmiyor. Ayrıca, servis ortaklarının birer Uydu Ağ Operatörü olarak çalışmalarını sağlayacak VNO hizmetlerinin kurulumu hızlı ve kolay.

Servis Ortakları sıralı IP ağlarını tasarlayıp yapılandırırken, kendi uzak sitelerini yetkilendirebilecek, kontrol edebilecek ve izleyebilecek. Kendi genişbant uydu kapasiteleri üzerinde, kendi hizmet tekliflerini oluşturabilme yetisiyle birlikte tam kontrol yetkileri olacak.

Murphy, sözlerine şöyle devam etti: “YahClick ürün portföyünü genişletmeye devam etmekte oldukça istekli ve inanıyoruz ki VNO hizmetimiz, tüm tekliflerimizi daha da ileri taşımaya yardımcı olacak yeni pazar segmentlerine ve kullanıcılara ulaşacak. Faaliyet gösterdiğimiz her yerde kaliteli, güvenilir ve hesaplı genişbant uydu kapasitesi sunma sözümüzü tutmaya devam etmekte kararlıyız”

VNO hizmetinin ek avantajlarından biri, servis ortaklarının kapasiteye Mbps (Mega Bits per Second) veya Msps (Mega Symbols per Second) olarak ulaşacak olmaları. Aynı zamanda, VT iDirect özelliklerinin kullanımı ile en yüksek Servis Kalitesi (QoS) kontrolleri garanti ediliyor. Servis ortakları özel ağlar oluşturma ve daha yüksek uplink hızları sunma yetkisine sahip. Ayrıca hücresel backhaul’dan, İnternet Servis Sağlayıcısı (ISP) tekliflerine, kırsal telefon servislerinden, afet yönetimine veya uzaktan eğitime kadar uzanabilecek, kurumsal pazar ihtiyaçlarını karşılama gücünü taşıyor.

VT iDirect Afrika ve Orta Doğu Bölge Başkan Yardımcısı Majdi Atout, “Sanal Ağ Operatörü (VNO) hizmetlerinin başlamasıyla YahClick, servis ortaklarının ek sermayeye ihtiyaç olmadan ve aynı zamanda kendi servis farklılıkları üzerinde onlara tam kontrol sağlayan bir HTS ortamına geçmelerine yardımcı oluyor. Bunun için altyapı maliyetlerini en aza indirebilen ve pazar hızını artırabilen bir VSAT platformu gerekir. İşte bu, iDirect Evolution® Platform’un en önemli özelliğidir ve böylesi önemli bir hizmette YahClick ile ortak olmaktan dolayı heyecanlıyız” dedi.

YahClick’in VNO hizmeti, teklifin tüm özelliklerini kapsayan bir fiyatlandırma yapısı ile destekleniyor. VT iDirect hat kartları, 365 gün 7×24 destek, yüksek hızlı internet omurgasına ve uydu kapasitesine erişim de bu yapıya dahil.

Teknoloji Makaleleri