Cuma, Nisan 26, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Yahsat Geniş Bant Uydu Hizmetleri için Teknomobil ile anlaştı

YahSat globaltechmagazineBirleşik Arap Emirlikleri merkezli uydu operatörü Yahsat, geniş bant uydu hizmeti olan YahClick’i Türkiye genelindeki kullanıcılara dağıtmak üzere yerel bir servis ortağı olan Teknomobil A.Ş. ile bir anlaşma imzaladığını duyurdu.

Yahsat’ın Ticaret Direktörü (CCO) Farhad Khan, ortaklıkla ilgiil şunları söyledi: “Tarihsel olarak, Türkiye uydu hizmetleri açısından önemli bir pazar olmuştur ve son birkaç yılda yüksek hızlı geniş bant talebinde ciddi bir artış yaşanmıştır. Yüksek aktarımlı uyduların ve yüksek bant genişliğinin kullanıma sunulmasıyla birlikte, giderek daha fazla sayıda devlet ve özel kuruluş, maliyet açısından etkin olan geniş bant hizmetlerine geçiş yapıyor. 2013 yılının Kasım ayından itibaren büyümekte olan bu pazara benzersiz bir bağlantı hizmeti sağlıyoruz ve Teknomobil A.Ş.’nin stratejik değerli iş ortakları ağımıza eklenmesiyle birlikte, maliyet açısından etkin Ka-Bant çözümlerimizi kullanarak, giderek daha fazla artış gösteren yurtiçi talebi karşılamak için sabırsızlanıyoruz.”

Türkiye’nin en büyük uydu haberleşme şirketlerinden biri olan Teknomobil; uydu haberleşme, el terminalleri, IP modemler, helikopterlere monte edilen havadan uydu haberleşme sistemleri ve gemi takip sistemleri gibi alanlarda çözümler üretmek konusunda uzman bir firma.

Teknomobil A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Selim Gençler ise, şöyle konuştu: “YahClick çözümleri, devlet kuruluşlarından kurumsal firmalara kadar uzanan geniş yelpazede bir müşteri tabanına etkili bir şekilde hitap etmemizi sağlayacak. Mobil uydu hizmetlerimizin yanı sıra YahClick VNO bağlantı çözümlerinin sağlanması, pazara maliyet açısından daha etkin ve daha güvenilir hizmetler sunma şansımızı da artıracaktır.”

Teknomobil A.Ş. tarafından 2016 yılının 4. çeyreğinden itibaren Türkiye genelinde kullanıma sunulan özelleştirilmiş YahClick çözümleri, kullanıcıların global network altyapısına anında erişebilmelerini sağlayacak ve gerçek zamanlı bilgi aktarımı ile verilerin gelişmesine yardımcı olacak.

Al Yah Satellite Communications Company PrJSC “Yahsat” Hakkında

Yahsat, Orta ve Güney Batı Asya’nın yanı sıra Orta Doğu, Afrika ve Avrupa’da geniş bant, yayın, kamu ve haberleşme kullanımı adına çok amaçlı uydu çözümleri (kamu ve ticari) sunmaktadır. Birleşik Arap Emirlikleri’nin Abu Dhabi kentinde bulunan ve tamamı Abu Dhabi Hükümeti’nin yatırım aracı olan Mubadala Development Company’e ait olan Yahsat, Ortadoğu ve Afrika’da aşağıdakileri de içeren çok amaçlı Ka-Bant uydu hizmetleri sunan ilk şirkettir;

·          YahClick – Tüketiciler, KOBİ’ler ve Şirketler için geniş bant uydu çözümleri

·          YahService – Hükümetler ve şirketler için yönetilen çözümler ve hükümet kapasitesi

·          YahLink – Telekom operatörleri, İnternet Hizmeti Sağlayıcılar ve kurumsal ağlar için IP trunking ve backhauling çözümleri

·          Yahlive – Orta Doğu ve Kuzey Afrika, Güney Batı Asya ve Avrupa’daki topluluklara yayın hizmetleri sunmak üzere Yahsat ve SES arasında kurulan ortak girişim

Yahsat’ın ilk uydusu Y1A, 2011 yılının Nisan ayında ve şirketin ikinci uydusu Y1B ise 2012 yılının Nisan ayında başarıyla piyasaya sürülmüştür. Yahsat, 2017 yılının başlarında piyasaya sürülmesi planlanan ve ticari Ka-Bant kapsama alanına 20 tane daha pazarı dahil ederek Afrika nüfusunun %60’ına ve şirketin Brezilya’ya ilk girişi ile birlikte Brezilya nüfusunun %95’inden fazlasına ulaştıracak olan üçüncü uydusu Al Yah 3’ü üretmeye başladığını açıkladı.

Teknoloji Makaleleri