Salı, Nisan 23, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

E-ticaret işlemleri artık iki kat hızlı

asseco see globaltechmagazineGüvenli e-ödeme çözümleri alanında 15 yılı aşkın deneyime sahip Asseco SEE, BKM (Bankalararası Kart Merkezi)’nin sunduğu 3D Secure altyapısını güncelledi. Güncelleme sonrasında işlemler iki kat hızlandı. Güncellenen sistem ile e-ticaret işlemleri ve internet üzerinden yapılan tüm işlemler artık daha hızlı.

E-ticaret işyerleri ve kart sahipleri için güvenli bir altyapı çözümü olan 3D Secure sistemi, e-ticaret işlemlerinde kart sahibinin kimliğinin doğrulanmasını ve güvenli işlem yapılmasını mümkün kılıyor. Kart sahibinin cep telefonuna gönderilen güvenlik kodu sayesinde sanal mağazalarda işlem yapan kişinin kartın gerçek sahibi olduğundan emin olunmasını sağlıyor. Kullanıcıların cep telefonuna tek kullanımlık bir şifre gönderilmesi ve şifrenin banka ekranına girilerek doğrulanması sayesinde yapılabilen bu işlem, Asseco SEE ile ortak geliştirilen verimlilik projesi ile iki kat hızlandı.

Alışverişler iki kat daha hızlı ve daha güvenli

Güvenli altyapıların geliştirilmesi, e-ticaret işlemlerini doğrudan etkiliyor. Güvenli ve hızlı çözümler sayesinde sahtekârlık işlemlerinde azalma meydana gelirken, zamandan tasarruf edilerek maliyetler de azaltılıyor. Kart bilgilerinin kötü niyetli kişilerce kullanılması işyerlerinde finansal zarara neden olabiliyor. Üye işyeri bankasından sahtekarlık nedeniyle gelen harcama itirazına yönelik bilgi ve belge taleplerinin karşılanması ise operasyon ve zaman maliyetine yol açıyor. 3D Secure sistemi kullanılarak yapılan işlemlerde, kart hamilleri üçüncü bir katman güvenlikle yani tek kullanımlık şifre ile doğrulandığı için işyerleri, kart hamillerinin işlemleri yapmadıklarına dair itirazları artık almıyorlar. Bu sayede hem finansal kayıp yaşamıyorlar hem de operasyon ve zaman maliyetlerine katlanmamış oluyorlar. BKM olarak, kullanıcıların hızlı ve güvenli alışveriş yapmalarına çok önem verdiklerini ve bu doğrultuda ürün ve hizmetler geliştirdiklerini belirten BKM Dijital Çözümler Genel Müdür Yardımcısı Serkan Yazıcıoğlu, “Asseco SEE ile yapılan işbirliği sonucu, daha hızlı ve güçlenen 3D Secure altyapısı ile son kullanıcılara daha rahat ödeme olanakları sunduğumuz için çok mutluyuz. Yenilediğimiz altyapı sayesinde daha fazla kart sahibinin internet ödemelerinde 3D Secure sistemini seçerek güvenle ödeme yapacağını düşünüyoruz.” dedi.

Kart sahipleri ekran karşısında daha mutlu

3D Secure altyapısının güvenli bir sistem olduğuna dikkat çeken Asseco SEE Ödeme Çözümleri İş Kolu Yöneticisi Burak Kutlu, sözlerine şu şekilde devam etti: “E-ticaret dünyasında güvenlik ve hız çok önemli iki kriteri oluşturuyor. 3D Secure çözümünün en büyük avantajlarından biri, tek bir doğrulama yöntemini oluşturması. 3D Secure altyapısındaki yenilemenin ilk basamağında veri tabanı değişikliği uygulanarak, internet üzerinden gerçekleştirilen işlemlerin iki kat hızlı şekilde yapılabilmesi sağlandı. Yeni veri tabanı iki kat hız sunmasının yanı sıra, yüksek miktarlarda veri depolanan 3D Secure altyapısının yedekleme ve arşivleme gibi bakım maliyetlerinin azaltılmasına yardımcı oldu. Bu geliştirme ile BKM’nin sunduğu 3D Secure altyapısı daha hızlı, güvenli ve esnek bir yapıya kavuştu.”

Teknoloji Makaleleri