Çarşamba, Nisan 24, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Comodo’dan güvenli tatil tüyoları

comodo globaltechmagazineİnternette güvenliği en üst düzeye çıkarmak için her gün araştırmalarına bir yenisini ekleyen Comodo, bayram tatilini de unutmadı ve özellikle akıllı telefon kullanıcıları için ‘hayat kurtarıcı tüyolar’ listesi hazırladı. Comodo, “İster sırt çantanızla bir Avrupa seyahatine çıkın ister sevdiklerinizle bayramı kutlamak için memlekete gidiyor olun, akıllı telefonunuzun bluetooth’unu kapatıp kapatmamak dert ettiğiniz en son şey olmalı” diyor.

İşte Comodo’dan güvenli tatil tüyoları:

  • Cihazlarınızın bluetooth’unu her zaman kapalı tutun. Hackerların cihazınıza en kolay erişim yolunun bluetooth olduğunu unutmayın.
  • Wi-fi alanlarına dikkat edin. Seyahat ettiğiniz yerlerde wi-fi kullanırken “ağlara katılmadan sor” ayarını açtığınızdan emin olun. Unutmayın; kapalı kapılar ardında çalışan birçok sahte ağ var; sizin ağa yakalanmanızı bekliyorlar ve yakalandığınız anda da telefonunuzun kontrolünü ele geçiriyorlar. Fotoğraflarınıza, uygulamalarınıza, e-postalarınıza, dahası telefonunuzdaki tüm verilere erişebiliyorlar.
  • Mobil cihazınını güçlü bir parola ile kilitlemeye dikkat edin. Akıllı telefon kullanıcılarının yalnızca yüzde 36’sı telefonlarını kilitlemek için 4 haneli bir PIN oluşturmuş. Hackerlara davetiye çıkarmayın. Telefonunuzu PIN’den mahrum bırakmayın.
  • Eğer zamanınız varsa her şeyin güncellendiğinden emin olun, en azından bu kuralın yazılım ve uygulamalar için geçerli olmasının hayati olduğunu unutmayın. Eğer yazılımınız güncel değilse, bulunan son güvenlik hataları veya hata düzeltmelerinden yoksunsunuz demektir. Kullanmadığınız uygulamaların cihazınızda öylece durmasında herhangi bir sakınca görmüyorsanız, tüm o verileri ve kişisel bilgilerinizi her an birinin çalabileceğini düşünün. Yani eğer Roma’da gerçek espresso içeceğiniz için seyahatinizde Starbucks uygulamasını kullanmamayı planlıyorsanız, yola çıkmadan önce o uygulamayı silmeyi unutmayın.
  • “Telefonumu Bul” ayarının açık olduğundan emin olun. Yukarıdaki önerilerin çoğu sanal güvenlikle ilgili ancak “Telefonumu Bul”, cihazınız gerçekten çalındığında işinize yarar. Hem telefonunuzun yerini tespit edersiniz hem de kişisel bilgilerinizin silinip, yanlış ellere düşmesini engellemiş olursunuz.

Teknoloji Makaleleri