Perşembe, Nisan 25, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

HP Partner First Programı’nı yeniden düzenledi

hp partner first globaltechmagazineHP Inc., iş ortaklarına satış, hız ve HP ile iş yapma kolaylığı konularında destek olan yenilikçi HP Partner First Programı’nı tanıttı.

HP Partner First Program güncellemelerinden öne çıkanlar şöyle:

  • Düzenlenen üyelik seviyeleri ve tazminatlı basit yapı
  • Pazarlama kampanyalarının etkinleştirilmesini kolaylaştıracak, güncellenmiş HP Co-Marketing Zone (Ortak Pazarlama Alanı). ABD’de 1 Kasım’da, EMEA ülkelerinde ise ayrı ayrı olarak sunulacak
  • İş ortaklarına deneyimlerini sosyal ağlar üzerinden sergileme imkânı sunmak için tasarlanan yeni HP Sosyal Medya Merkezi (ABD’de halihazırda kullanıma sunulmuş bulunuyor. Eylül ayında Birleşik Krallık’ta kullanıma sunulacak.)

HP Türkiye Baskı Sistemleri Kategori Müdürü Serkan Bayır, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Kanal topluluğumuz HP’nin düzenli büyümesinde çok önemli rol oynuyor. Biz de onları hem kendi operasyonlarımızı hem de onların işini daha iyi noktalara taşımak için güçlendirmek istiyoruz. Partner First programını iş ortaklarımızdan gelen geri bildirimler ışığında yeniden şekillendirdik ve artık işlerini büyütüp pazarla birlikte gelişmelerini sağlayacak tespitler ve araçlarla donatılmış bir programımız var.”

Düzenlenmiş ve geliştirilmiş Partner First Programı katma değer sağlayacak

Yenilenen HP Partner First programı kanal ortaklarına daha fazla değer sunarken her birinin HP ile etkileşimini olağanüstü ölçüde kolaylaştırıyor. Program, iş ortaklarının satış güçlerinde önemli rol oynarken, müşterilerine sundukları çözümleri de genişletiyor.

HP Partner First artık, Platin, Altın ve Gümüş olmak üzere üç ana üyelik seviyesi sunuyor. Söz konusu seviyeler HP’nin, iş ortaklarının ihtiyaçlarına daha iyi odaklanmasına olanak tanıyor. Bunlara ek olarak HP, HP İş Ortaklarına sunulan desteği artırma adına dağıtım alanındaki iş ortaklarını da güçlendiriyor. Bu sayede tüm iş ortakları, işlerinin hızını artıracak bilgi, ilişki ve esnekliğe sahip temas noktalarına erişme imkânına kavuşuyor.

Program dahilinde iş ortakları hacimli satış, değer çözümleri ve sistem entegrasyonu ile bağlantılı yeni satış yollarına girme fırsatını bulacaklar. Bu yeni yapı, uzmanlık ve müşteri ihtiyaçlarına en uygun satış yollarını seçip işleterek, iş ortaklarına satış başarılarını artırma imkânını sunacak. Hacimli satış yolu Kişisel Sistemler, Baskı ve Baskı malzemelerine odaklanıyor. Küresel Sistem Entegratörlerine ayrılmış bir yol bulunurken, Değer Uzmanlığı yolu iş ortaklarının belirli ürün, hizmet ve sözleşme tabanlı çözümler etrafında beceri geliştirmesine olanak tanıyor. İş ortakları, uzmanlaşmalar aracılığıyla pazar trendlerine uyumlu hizmetlerde uzmanlık elde edebiliyorlar. A3 Baskı, Servis Olarak Cihaz ve Mobilitenin de aralarında bulunduğu yeni odak alanları 2017’nin ilk yarısında kullanıma sunulacak.

Güncellenen HP Partner First Programı, HP tazminat süreçlerini iş ortakları için daha hızlı ve verimli hale getirmek için basitleştirilmiş ve küresel çapta standart haline getirilmiş tazminat modelini barındırıyor. Yeni model, süreç yoğunluğunu ortadan kaldırmanın yanı sıra iş ortaklarının üç ana kategori altında ölçülmesini beraberinde getiriyor: ana tazminat, uzman tazminatı ve yeni iş fırsatları.

Daha hızlı pazarlama aktivasyonu

HP Inc., iş ortakları için online pazarlama kaynaklarını genişletti. Yeni HP Co-Marketing Zone Plus (CMZ+), kişiselleştirilmiş, eş markalı pazarlama materyalleri için tek temas noktalı bir portal olarak öne çıkıyor. Pazarlama kampanyaları oluşturmak için CMZ+ kullanan iş ortakları hedef müşteri listelerini sisteme yükleyip, sayısı bir ila beş arasında değişen online modülleri –eş markalı pazarlama, elektronik doğrudan posta pazarlaması, mikro site pazarlaması, etkinlik pazarlaması ya da pazarlama yönetimi- kullanarak doğrudan portal üzerinden yerel ya da küresel erişim başlatabiliyorlar. Bu da kampanya oluşturma sürecini yarı yarıya azaltırken iş ortaklarına zaman ve kaynaktan tasarruf etme olanağını tanıyor. Kampanyalar CMZ+ üzerinden yönetildiğinde iş ortakları kampanyalarının verimliliğini, performansını ve gelişimini dünya çapında takip edebiliyorlar.

HP Kanal Pazarlaması ve Operasyonlarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Vincen Brissot, şunları söylüyor: “Portalimizi uçtan uca bir çözüme dönüştürerek hız, kolaylık ve verimlilik artışı sağladık. Bu sayede iş ortaklarımız kampanyalarını yönetme, takip etme ve taleplere uygun hale getirme konusunda daha gelişmiş imkânlara sahip oluyorlar. İş ortaklarımız artan zamanlarıyla işlerini büyütmeye ve müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılamaya odaklanabiliyorlar.”

HP ayrıca online portal deneyimini de yeniden tasarlayarak iş ortaklarına en çok değer verdikleri içeriklere doğrudan erişme imkânını sunuyor. HP Satış Merkezi ve HP İş Ortaklığı Uzmanlarına giriş yapanlar uzmanlık alanlarına uygun basitleştirilmiş arama süreçleri ve ayrıntıların bulunduğu karşılama sayfalarına yönlendiriliyorlar. A3 odaklı olarak sunulan güncelleme önümüzdeki yıl boyunca diğer ürünlerle genişleyecek.

İş geliştirmek için sosyal satış

Sosyal medyanın satış döngüsü üzerindeki büyüyen etkisi inkâr edilemeyecek boyutlara ulaştı. Tüketicilerin neredeyse yüzde 75’i, çözümler hakkında ayrıntılı bilgi almak için sosyal medyaya başvuruyor.

Bu büyüyen trende odaklanan HP, HP Satış Merkezi kapsamındaki Sosyal Medya Merkezi’ni gün yüzüne çıkardı. Sosyal Medya Merkezi farklı başlıklar altında, stratejik sektör içeriklerini ve HP haberlerini bir araya getiriyor. İş ortakları tüm bu içerikleri belli başlı sosyal kanallardaki takipçileriyle paylaşabiliyorlar. Kişiselleştirilebilen içerikler sunan Sosyal Medya Merkezi, iş ortaklarına kendi sosyal çemberlerinde uzman olarak konumlanma imkânını tanıyor. Sosyal Medya merkezi dünya çapındaki HP iş ortaklarına bu yılın sonlarına doğru sunulacak.

HP Türkiye Baskı Sistemleri Kategori Müdürü Serkan Bayır, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Program boyunca yaptığımız bu değişikliklerin ana hedefi, tüm iş ortaklarımızı program statülerinden bağımsız olarak HP ile birlikte hızlı ve kolayca büyüme konumuna sokmaktır.”

Teknoloji Makaleleri