Salı, Nisan 16, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Computop ve PayU’dan uluslarası dev hamle

payu globaltechmagazineDünyanın önde gelen ödeme kuruluşlarından Computop ile PayU  işbirliği sayesinde işletmeler tek bir ödeme altyapısında buluşuyor. Bu entegrasyonla PayU, hizmet verdiği tüm ülkelerde sayısı 2,5 milyara ulaşan müşteriye hızlıca erişim imkanı sağlıyor.

Dünyanın önde gelen ödeme servis sağlayıcıları Computop ve PayU, işyerlerini yüksek büyüme rakamları ile dikkat çeken gelişmekte olan ülke pazarlarına açacak önemli bir işbirliğine imza attı.

Günümüzde 30 yaş altı global nüfusun yüzde 90’ı gelişen ülkelerde yaşarken e-ticaret sektörü de bu ülkelerde çoğu gelişmiş ülkeye kıyasla iki kat daha hızlı büyüyor. Bu ortaklık ile dünya genelindeki işletmeler gelişen ülkelerdeki büyüme fırsatından faydalanacağı gibi, online ve mobil ticaretlerini başta Türkiye olmak üzere Hindistan, Orta ve Doğu Avrupa, Rusya ve Afrika gibi birçok bölgede yer alan 16 ülkeye kolaylıkla taşıyabilecek.

Global oyuncular Computop Paygate ile bağlantıya geçerek PayU’nun faaliyet gösterdiği ülkelere tek bir entegrasyon altyapısıyla erişim sağlayabilecek ve ilgili ülkede yer alan lokal ödeme çözümlerini müşterilerine sunabilir hale gelecek. Aynı şekilde Türkiye’de faaliyet gösteren işletmeler de PayU ile bağlantıya geçerek Computop’un yurtdışındaki ödeme servislerinden faydalanabilecek. Böylece işletmeler girmeyi planladıkları yeni pazarlar için farklı çözümleri sistemlerine entegre etmek zorunda kalmayacak. Bu durum işyerlerini büyük bir operasyonel ve mali yükten de kurtarıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan PayU Türkiye Ülke Direktörü Emre Güzer,  “Yurtdışındaki şirketlerin, gelişen ülkeler içerisinde en çekici pazarlardan biri olan Türkiye’nin sunduğu fırsatlardan en etkili ve kolay şekilde faydalanabilmesi için online ödemelerini sorunsuz bir şekilde gerçekleştirebilecekleri ödeme çözümlerini kullanması gerekiyor. Dünya genelinde 160 binden fazla şirkete 250’den fazla ödeme aracıyla bu kolaylığı sunuyoruz. Computop ile gerçekleştirdiğimiz bu işbirliği sayesinde yurtdışından Türkiye’ye gelecek işyeri sayısını artıracak ve ülkemizdeki işyerlerini de dünyanın her yerine bu global platformla ulaştıracağız. Bu işbirliğinin öneminin anlaşılması açısından vurgulamak isterim ki Klarna’dan Sofort’a, PayByLink’ten PayPal’a kadar lokal ödeme yöntemleri ile birlikte ödeme sistemleri sektörünün global oyuncuları da halihazırda entegre hale gelmiş oluyor. İşbirliği, işletmelerimizin faaliyetlerini tüm ülkelere sorunsuzca yaymak için üzerinde çalıştığımız projelerden sadece bir tanesi. İlerleyen zamanlarda benzer işbirliklerini duyurmaya devam edeceğiz.” dedi.

Teknoloji Makaleleri