Cuma, Nisan 26, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

ZTE Telekomünikasyon Sektörünü Kuantum Çağına taşıyor

zte globaltechmagazineZTE sektörde bir ilk olan kuantum şifrelemeli iletim çözümünü duyurdu. Birçok sisteme kolaylıkla adapte edilebilen yeni çözüm geleneksel şifreleme yöntemlerine göre çok üstün bir güvenlik sunuyor.

Telekomünikasyon teknolojileri alanında dünyanın en önde gelen şirketlerinden biri olan ZTE, endüstrinin ilk optik iletim ağı (OTN) tabanlı kuantum şifreleme iletim çözümünü duyurdu. ZTE tarafından geliştirilen bu çözüm telekomünikasyon güvenliği sektörünün gücünü artıracak özelliklere sahip. Yeni çözüm, birçok sisteme kolaylıkla adapte edilebilme, üstün güvenlik ve güvenilirlik gibi özelliklere sahip.

Mozi kuantum uydusunun fırlatılmasıyla birlikte sektörün daha da ilgisini çeker hale gelen kuantum telekomünikasyon teknolojisi güvenlik konusunda çok üstün özellikler sunuyor. Kuantumun sunduğu eşsiz özellikleri baz alan bu teknoloji, güvenilir şifreler oluşturup, dijital verileri tek bir foton ile güvenli bir şekilde iletmeyi mümkün kılıyor. Ayrıca şifrelerin belli aralıklarla yenilenmesini  sağlayarak güvenliği daha da artırıyor. ZTE tarafından geliştirilen bu yüksek teknolojili çözümünün iletim ve güvenlik yetenekleri geleneksel tüm şifreleme yöntemlerinden çok daha ileri düzeyde özellikler sergiliyor.

ZTE’nin, yaptığı detaylı analizler ve güvenlik araştırmaları sonrasında OTN ekipmanlarına eklediği kuantum şifreleme teknolojisi, mevcut ağ servis sistemini değiştirmeden uygulanabiliyor, böylece üstün güvenlik özelliklerinden daha kolay bir şekilde faydalanılabiliyor.

2016 yılı ZTE’nin optik iletim alanında birçok atılıma imza attığı bir yıl oldu. Ocak ayında TMA ile birlikte 400G testini başarıyla tamamlayan ve endüstride ulaşılan en yüksek mesafeli iletimi yapan ZTE, Haziran ayında ise  tek taşıyıcı 800G 16QAM ile dünyanın en uzun mesafeli iletimini yapan şirket oldu. ZTE yeni geliştirdiği kuantum şifreleme teknolojisi ile de optik telekomünikasyon sektörünü kuantum çağına taşımak için önemli bir adım attı.

Teknoloji Makaleleri