Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Lenovo bu yıl da En İyi Global 100 Marka listesinde yerini aldı

lenovo globaltechmagazinePC, akıllı telefon ve sunucu alanında yenilikçi ürünleriyle büyük ilgi gören lider PC üreticisi Lenovo, düzenli büyümesi ve teknoloji sektöründe başarılı bir global bir marka olması ile dikkat çekiyor. Lenovo ilk kez 2015’te giriş yaptığı Interbrand “En iyi 100 Global Marka” listesinde bu yıl da yerini aldı. Bu başarı, şirketin yeniliğe ve markaya verdiği değerin yansıması olarak görülüyor.

Motorola Mobility ve IBM System X sunucu birimleri satın almalarıyla ürün gamını ve müşteri erişimini genişleten Lenovo, geçtiğimiz yıl önemli bir büyüme ve marka dönüşüm dönemi geçirdi. Şirket, PC alanında %20’nin üzerindeki pazar payıyla dünyadaki birinciliğini korurken, akıllı telefon pazarındaki istikrarlı büyümesine devam etti. Pazardaki büyümesini ve farklı ürün alanlarındaki liderliğini ThinkPad, Yoga ve Moto gibi alanlarında lider markalar yaratmış olmasına bağlayan Lenovo “Farklı Yaratan Daha İyidir” anlayışı ile yoluna devam ediyor.

Interbrand tarafından hazırlanan ve dünyaca saygınlığı olan “En İyi Global 100 Marka” listesi her yıl global marka değerinin ölçümlenmesinde en önemli araçlardan biri kabul ediliyor. Interbrand, bu yıl 17.’ci kez hazırlanan En İyi Global Markalar raporunda yer alan 100 en değerli markayı belirlerken, markanın şirkete kattığı farklı değerleri analiz ediyor. Analiz edilenler arasında müşteri beklentisini karşılamaktan ekonomik değer yaratmaya kadar farklı kalemler yer alıyor. Sıralama, markanın toplam değerine katkıda bulunan çeşitli özelliklerin beraber değerlendirilmesiyle oluşturuluyor. Sıralama ölçütü olarak, markanın müşteri seçimini etkilemekteki rolü, finansal performansı, premium fiyatlandırmaya uygun olması veya şirketin kazancını güvenceye alabilmesi gibi etkenler göz önünde bulunduruluyor.

Lenovo Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi David Roman yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Geçtiğimiz yıl Lenovo, dünyanın en etkili ve bilinen markalarından biri olarak pozisyonunu korurken bir yandan da önemli bir dönüşüm süreci geçirdi. Ürün inovasyonuna olan inancımız, hayran kitlemiz ve pazarlama anlayışımızla marka itibarımızı artırmaya devam ediyoruz. Lenovo markasının uluslar arası bilinirliğine büyük katkısı olan Interbrand’in “En İyi Global Markalar” listesinde bu yıl da yer almaktan çok mutluyum.”

Interbrand CEO’su Jez Frampton ise şöyle konuştu: “Lenovo, rekabetçi global pazarda ürünlerini ve markasını başarılı bir şekilde farklılaştırmaya devam ediyor. Marka, dinamik ve yenilikçi olma konusunda “Asla Yerinde Durma” mesajına sadık bir duruş sergilemeye devam ediyor. Lenovo’yu, iki yıl üst üste Interbrand En İyi Global Markalar listesinde yer aldığı için kutluyorum.

Teknoloji Makaleleri