Cuma, Nisan 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Trend Micro’dan gelecek nesil güvenlik teknolojisi XGen

trend micro globaltechmagazineTrend Micro, yeni XGen Uç Nokta güvenlik teknolojisini duyurdu. Trend Micro, XGen teknolojisi ile çok hassas makine öğrenme teknolojisini şirket ağlarındaki tüm bağlı cihazları koruyan çözümlerine entegre ediyor. Trend Micro bu yaklaşımıyla çok katmanlı savunma teknolojilerine tamamen yeni bir bakış açısı sunuyor.

Siber güvenlik çözümlerinde küresel çözüm sağlayıcı Trend Micro birçok farklı tehdit engelleme tekniğini çok hassas makine öğrenme teknolojisiyle birleştiren gelecek nesil XGen teknolojisini duyurdu. Doğru zamanda doğru güvenlik çözümünün kullanılmasını temel alan bu teknoloji tehditleri gözlemliyor, öğreniyor ve içinde barındırdığı en uygun çözümü seçerek gerçek zamanlı olarak uyguluyor. Trend Micro’nun şirket ağlarına bağlı tüm cihazları koruyan uç nokta çözümlerine entegre edilen bu yeni teknoloji, siber güvenlik alanında çok katmanlı savunma teknolojisine tamamen yeni bir bakış açısı sunuyor.

Trend Micro’nun bu alanda ortaya koyduğu eşsiz yaklaşım ile zararsız veriler ve tehditler hızlıca ayırt edilebiliyor. Uygulama kontrolü, güvenlik açığı engelleme, davranış analizi, makine öğrenmesi gibi gelişmiş teknolojiler kullanan Trend Micro, hızlı ve isabetli bir şekilde tehditleri saptayabiliyor Özellikle yazılı dokümanlar, arşiv ve PDF dosyalarına gizlenen sinsi tehditler kolaylıkla fark edilebiliyor. Güvenli dosyalara verilen yanlış alarmlar ya da zararlı olduğu fark edilemeyen dosyaların iş süreçlerini yavaşlatması ve tehlikeye sokmasına neden olan süreçler ortadan kalkıyor. Trend Micro siber güvenlik alanında yüksek duyarlılıklı makine öğrenmesini çözümlerine entegre eden ilk güvenlik şirketi olarak öne çıkıyor. Kendine has teknolojisi ile dosyaları yürütülmeden önce ve yürütme sırasında analiz edebiliyor ve gürültü önleme özelliği ile yanlış alarmların önüne geçiyor. 

Her gün 500 bin yeni tehdit ortaya çıkıyor

Son 25 yılda uç nokta güvenliği alanında büyük değişiklikler yaşandı. İlk zamanlarda belirgin zararlı yazılımlar ya da istenmeyen postalar endişe edilmesi gereken belli başlı tehditlerdi. Bunun yanında siber suçluların yer altı ekonomisi, sürekli değişen bilgi teknolojileri altyapıları ve kullanıcıların tehlikeli davranışları gibi unsurlar olta saldırıları, hedefli saldırılar ve fidye yazılımları gibi karmaşık tehditlerin büyük oranda artmasına neden oldu. Günümüzde tek bir fidye yazılımı çeşidi, günde yaklaşık olarak 100 bin bilgisayarı etkiliyor. Bu dinamik tehditler sürekli artan saldırılarla birleştiğinde günlük yaklaşık 500 bin yeni siber güvenlik tehdidini ortaya çıkarıyor. Bu derece artan tehditlerle birlikte işletmelerin siber saldırılardan korunması ise daha da zor hale geliyor. Ortaya çıkan tecrübelere bakıldığında ise tek bir çözümle tüm tehditleri ortadan kaldırmaktan ziyade amaca uygun hazırlanan birçok tekniğin bir arada kullanılması gerekiyor. 

Forrester’a göre en başarılı uç nokta güvenlik çözümü

Trend Micro’nun XGen teknolojisi ile gücüne güç katan çözümleri aynı zamanda bağımsız araştırma kurumu Forrester’ın “The Forrester Wave™: Endpoint Security Suites, Q4 2016” araştırmasında 15 farklı çözümün yarıştığı “ Mevcut Çözümler” kategorisinde rakiplerine büyük bir fark atarak en yüksek puanı aldı. Üretim ve Pazarlama stratejisi alanında da beş üzerinden 4.7 puan almayı başaran çözümle ilgili olarak raporda geçen ifadelerde Trend Micro’nun mevcut portföyünün kurumların mevcut ve ileriki ihtiyaçlarını karşılamakta oldukça başarılı olduğu özellikle belirtildi. Trend Micro, bütünsel uç nokta çözümlerinin Forrester’ın araştırmasında aldığı birinciliğin yanında 28 yıllık tecrübesi ve 155 milyondan fazla uç noktaya sağladığı koruma sayesinde bu alandaki liderliğini ve teknolojik üstünlüğünü bir kez daha kanıtlıyor.

Trend Micro Akdeniz Ülkeleri Genel Müdürü Yakup Börekcioğlu ise şunları söyledi: “Siber tehditlere yaklaşım açımızı anlatan XGen ismi birçok farklı çözümün bir arada kullanılmasını sağlayan teknolojimizi tam olarak anlatabilmek için özellikle seçildi. Yıllara dayanan tecrübemiz ile kullanıcılara sürekli değişen tehdit atmosferine uyum sağlayan bir çözüm sunabiliyoruz. Uzun zamandır küresel tehdit istihbaratı altyapımız olan Smart Protection Network’te makine öğrenme teknolojisini kullanıyoruz. Bu yeni girişimimizle çıtayı çok daha yükseğe taşıyoruz ve özellikle fidye yazılımları gibi gelişmiş tehditleri ortadan kaldırmak için diğer koruma tekniklerimize de yüksek duyarlılıklı makine öğrenmesi teknolojisini adapte ediyoruz”.

XGen uç nokta güvenliği Trend Micro Smart Protection Suite çözümlerinin bir parçası olarak kullanıcıların hizmetine sunuldu. Trend Micro’nun çözüm paketi entegre uç nokta, e-posta ve web geçidi güvenlik özellikleriyle kullanıcıları günlük aktivitelerinde koruyor, BT altyapısı için merkezileştirilmiş izleme ve kontrol sürelerini hızlandırıyor.

Teknoloji Makaleleri