Cumartesi, Nisan 27, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Amazon Web Services, AWSome Day etkinliğini İstanbul’da gerçekleştirdi

amazon web services globaltechmagazineAmazon Web Services (AWS) 8 Kasım Salı günü İstanbul Radisson Blu Şişli Otel’de özel bir etkinlik düzenledi. AWSome Day etkinliğine AWS teknik çözüm mimarları ev sahipliği yaparken, etkinlik; bulut bilişim ve AWS Cloud hakkında daha fazlasını öğrenmek isteyenler için büyük bir fırsat oldu.

Etkinliği 300’ün üzerinde alanında uzman iş insanı izlerken, katılımcılar arasında farklı birçok sektörden IT Müdürleri, Teknoloji Liderleri, Yazılım Geliştiriciler, IT Mühendisleri, Sistem ve Çözüm Mimarları yer aldı.

AWS Türkiye Ülke Müdürü Yinal Özkan, AWS Türkiye Müşteri Yöneticileri Mert Doğu ve Ilknur Okyay, AWS Sistem Mimarı Toros Gökkurt ve AWS Teknik Eğitmeni George Whiffen bu özel etkinliğin konuşmacıları arasında yer aldı.

Etkinliğin açılışını yapan AWS Türkiye Ülke Müdürü Yinal Özkan, şunları söyledi:  “AWS kurulduğu 2006 yılından bu yana inovasyona son sürat devam etmektedir. AWS’de bizler öncelikle müşterilerin ihtiyaç ve taleplerini dinler, tüm yenilikleri bu istekler doğrultusunda gerçekleştiririz. 2009’da AWS 48 yeni servis/özellik geliştirirken, 2015’te bu sayı muazzam bir artışla 722’ye çıktı. Kurumsal şirketlerden start-up’lara ve kamu sektörüne kadar çeşitli alanlarda müşterilerimiz var.”

Etkinlikte AWS’nin İşlemci, Depolama, Veritabanı ve Ağ Haberleşmesi gibi temel hizmetlerinin kullanımı ile ilgili detaylı bilgilendirmeler yapılırken, gün boyu çeşitli oturumlar da düzenlendi. Oturum konuları arasında “Bulut Bilişimin Faydaları ve Bulutunuzu Tanımlama” ve “AWS Esnekliği ve Yönetim Hizmetleri” de bulundu.

Etkinlikte ayrıca üç AWS müşterisi; AWS ile birlikte gerçekleştirdikleri başarı öykülerini paylaştılar. Bu üç müşteri Hürriyet Gazetesi, online oyun platformu Peakgames ve Useinsider oldu. Bu üç firmadan yetkililer başarıya giden yollarında AWS’nin rolünü katılımcılara aktardılar.

Teknoloji Makaleleri