Salı, Nisan 23, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Bitdefender’dan Fidye Yazılım Aşısı

bitdefender globaltechmagazineBitdefender Antispam Laboratuvarı’na göre, 2016 yılının ilk çeyreğinde, ekli dosya ile birlikte gelen spam e-postalar %50 oranında artış gösterdi. Bitdefender’ın GravityZone Teknolojileri, dünya üzerindeki en büyük güvenlik dağıtım altyapısıyla bu tehditlere karşı dünya çapında bir koruma sağlıyor. 

Yenilikçi güvenlik yazılımı çözümleri sağlayıcısı olan Bitdefender, fidye yazılım araçlarını doğrudan ürünlerin içine entegre ederek fidye yazılımlara karşı korumasını tamamladı. Modern tehditleri uzaklaştırmak için global antivirüs yazılım şirketi Bitdefender, kurumsal ürün gamına Gelişmiş Anti-Exploit teknolojilerini de ekledi. Önceden bir araç olarak mevcut bulunan fidye yazılım aşısı, şimdi doğrudan GravityZone ürünlerinin içine entegre edildi. Gelişmiş Anti-Exploit teknolojisi dünyanın en yaygın saldırı türlerine karşı ekstra bir koruma katmanı oluşturuyor. En son versiyon GravityZone ürünlerini kullanan mevcut müşteriler güncelleştirme ile bu özellikten hemen faydalanabiliyor. 

Gelişmiş kalıcı tehditler, geçtiğimiz yıllarda sayıca arttıkları gibi yeni karmaşıklık seviyelerine de ulaştılar. Monsoon APT gibi arkalarında en ufak bir iz bırakmadan güvenlik açıklarından yararlanan zararlı yazılımlar artık durdurulabiliyor. Dünyada 500 milyondan fazla kullanıcıyı koruyan Bitdefender’ın Kurumsal Çözümler Başkan Yardımcısı Harish Agastya, “Gelişmiş kalıcı tehditler nedeniyle güvenlik kavramı tamamen değişti. Bu nedenle şirket ağındaki ihlallerin tespit edilmesi ve bunların düzeltilmesi temelde BT güvenlik ekipleri için çok daha zor bir hale geldi. Yenilikçi teknolojimiz, sıfır-gün tehditlerini tespit ederek özel bir yazılım ile etkileşimlerini izliyor ve herhangi bir anormal davranış algılandığında zarara uğratmadan önce bu davranışı durduruyor.” açıklamalarında bulundu.

Global antivirüs yazılım kuruluşu Bitdefender’ın yeni Anti-Exploit koruması, APT saldırı yüzeylerinin ve hedef olma riskinin azaltılmasına yardımcı olmak için tasarlandı. Yeni teknoloji potansiyel hassas yazılımları yakından inceleyerek ve çalışma sırasında yapısal analiz mekanizmalarını çalıştırarak koruma sağlıyor. Eğer anormal bir davranış tespit edilirse, yöneticiler otomatik olarak çalışmanın durdurulmasını ya da basitçe haber verilmesini seçebiliyor. Bu ek özellik sayesinde, gelişmiş saldırılar müşterinin alt yapısına ulaşmadan önce durdurulabiliyor. Böylelikle, saldırıda hedeflenen sivil kuruluşlar ya da düşman hükümetler için saldırının maliyeti de büyük ölçüde düşürülmüş oluyor.

Bitdefender Antispam Laboratuvarı tarafından alınan bilgiye göre, 2016 yılının ilk 3 ayında, ekli dosya ile birlikte gelen spam e-postalar fidye yazılımı saldırıları için birincil vektör durumundayken, %50 oranında artış gösterdi. Bu oran, bugüne kadar yaklaşık 2,6 milyon bilinen eşsiz fidye yazılımı örneği ve hazır fidye yazılımı oluşturma araçları ile hızla artmaya devam ediyor.

Teknoloji Makaleleri