Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Avnet, Forcepoint ile Türkiye Pazarında Siber Güvenlikte fark yaratacak

Globaltechmagazine Forcepoint AvnetDünya çapında faaliyet gösteren lider teknoloji distribütörü Avnet, Inc. ve lider bilgi güvenliği ürünleri üreticisi Forcepoint, EMEA bölgesindeki dağıtım anlaşmalarını Türkiye’yi de kapsayacak şekilde genişlettiklerini duyurdu. Forcepoint ürün portföyü sayesinde Avnet, işletmelerin siber güvenlik gereksinimlerini her katmanda, uçtan uca mimari ile karşılıyor olacak.

Bu anlaşma ile, iş ortaklarının güvenlik alanındaki işleri ileri taşınırken, güvenlik yönetiminde karşılaşılan verimsizlikler de ortadan kaldırılıyor. Forcepoint ürünleri kullanıcıları,  ağları ve verileri birleşik ve bulut-merkezli bir platform ile korurken, yeni nesil teknolojilerin benimsenmesini sağlıyor.

Avnet ve Forcepoint hali hazırda Belçika ve  Hollanda’da gerçekleştirilmiş olan başarılı iş ortaklığı sonrasında Türkiye’de de  Forcepoint 4D güvelik platformunu kullanıcılara sunuyor olacak. Bu platform kullanıcıları iç ve dış güvenlik tehditlerine karşı korurken, güvenlik ihlallerini hızlıca belirleyip, veri hırsızlığını engelleyerek, bekleme sürelerini en aza indiriyor. Forcepoint ile şirketler, hareket halindeki ve ofislerindeki kullanıcılarını, ağlarını ve buluttataki verilerini koruyabilir, operasyonel ağ yönetiminde harcanan zamanı azaltabilirler.

Anlaşma hakkında, Avnet Technology Solutions Türkiye Genel Müdürü Hakkı Eren; “Bu yeni ortaklığın Forcepoint ve Avnet için çok önemli olduğunu düşünüyoruz. İş birligimiz, Türkiye pazarında artarak ihtiyaç duyulan güvenlik ürünlerinin tedariği konusundaki büyük bir açığı kapatacaktır. İş ortaklarımız, Avnet’in katma değerli hizmetlerinden yararlanarak, müşterileri için yeni nesil güvenlik çözümlerini tam donanımlı Avnet teknik danışmanlarımızın destekleriyle pazara daha güçlü sunabililiyor olacak.” dedi.

Forcepoint Türkiye Ülke Müdürü  Levent Turan ; “Avnet Türkiye ile işbirliği yapmak bizi stratejik hedeflerimiz konusunda daha ileriye taşıyacak. Tüm dünyada 20 yılı aşkın süredir bilgi güvenliği sektöründe sunduğumuz çözümlerle, pazarda lider ve sürekli büyüyen bir konumdayız. 10 yıldır Türkiye pazarında faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Pazardaki varlığımızı, müşterilerimizin bize duyduğu güven ve iç tehdit yönetimi ve yeni nesil analitik kabiliyetlerimiz ile çok yönlü güvenlik çözümlerini kapsayan portföyümüz  sayesinde güçlendirdik. Bu iş birliğinin hem kanal iş ortaklarımız için, hem de güvenlik ihtiyacı olan müşterilerimiz için birçok yeni fırsat sunacağına inanıyoruz. ‘’ dedi.

Teknoloji Makaleleri