Cuma, Nisan 26, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Detaysoft’a Avrupa Bulut Ödülleri’nden çifte ödül

detaysoft globaltechmagazineKendi Ar-Ge Merkezi ve geliştirdiği çözümlerin yanı sıra tamamladığı projelerle Türkiye’nin en büyük SAP çözüm ortaklarından biri olan Detaysoft, ödüllerine bir yenisini ekledi. Avrupa’nın en önemli bulut bilişim ödül platformu Euro Cloud Awards tarafından Türkiye’de 4’üncü kez düzenlenen Avrupa Bulut Ödülleri, Detaysoft’un GalePress çözümünü ‘En İyi Bulut Bilişim Dönüşüm Methodları’ ve ‘Sektörel Çözümler’ kategorilerinde iki ayrı ödüle layık gördü. Bugüne kadar sadece Türkiye’de değil, Almanya ve Amerika pazarlarında da yoğun ilgi gören GalePress çözümü, Detaysoft’un ekonomiye yazılım ve çözümlerinin ihracatıyla destek olma hedefine de hizmet ediyor.

Dergi, katalog, bülten gibi yayınların tablet bilgisayarlar ve akıllı cihazlar üzerinde, müşteriye özel geliştirilen bir mobil uygulama ile yönetilmesini ve interaktif olarak yayınlanabilmesini sağlayan GalePress yazılımı 2014 tarihinde pazara sunuldu. Bu çözüm sayesinde kurumlar, dijital olarak hazırladıkları tanıtım içeriklerine hedef kitlelerinin ne kadar ilgi gösterdiğini ölçümlenebilir bir şekilde takip edebiliyor. Örneğin hangi sayfa ve ürünlerin daha çok ilgi çektiği bilgisini akıllı cihazları ile mobil ortamda takip edebilen perakendeciler, tedarik zincirleri ve stoklarını bu bilgiler ışığında hem karlılıklarını artırarak, hem de müşteri memnuniyetini koruyarak yönetebiliyor. Basım, dağıtım ve yatırım maliyetlerinden ve kullanıcı dostu platformu sayesinde zamandan tasarruf edilmesini sağlayan GalePress çözümü, başta dijital yayıncılık, eğitim ve perakende olmak üzere her alanda kullanılabiliyor.

Detaysoft Genel Müdürü Alkin Aksoy, konu ile ilgili şöyle konuştu: “Dijital dönüşüm çağında artık insanlar üretirken de tüketirken de ölçümlenebilir sonuçlara ihtiyaç duyuyor. Biz de bu ihtiyacın, giderek bir zorunluluk haline gelmeye başladığını görerek GalePress’i hayata geçirdik. İş ortaklarımız kendi hedef kitlelerinin memnuniyetine artan bir ivme kazandırmak için onları daha yakından takip etmeye, tanıtım ve paylaşımlarının sonuçlarını ölçümlemeye ihtiyaç duyuyor. Bu çözümümüz, Türkiye’nin bilişim bilgi birikimini yurt dışına ihraç etmesine yönelik hedeflere şimdiden katkıda bulunmaya başladı. Avrupa Bulut Ödülleri’nde iki ayrı kategoride ödüle layık görülmüş olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. İş ortaklarımızın sorun ve ihtiyaçlarını yakından takip ederek, Ar-Ge Merkezimizde onlara verimlilik kazandıracak çözümler üretmeye devam edeceğiz.”

GalePress Ürün Yöneticisi Enes Taşkıran da aldıkları çifte ödülden duydukları mutluluğu dile getirdi ve sözlerini şu şekilde sürdürdü: “17 yıllık IT tecrübemizin sonucu olarak pazara sunduğumuz GalePress ürününe Detaysoft olarak çok emek verdik. 3 yıllık emeğimizin sonucunda bu ürünümüz gerek yurtiçi gerekse de yurtdışında Amerika ve Almanya gibi birçok ülkede pazar payı elde eden bir yazılım haline dönüştü. Yaptığımız ihracat ile ülkemize de katkı yapmanın yanında Avrupa bulut ödülleri gibi önemli bir platformda iki ödül birden kazanmak Ar-Ge’ye yaptığımız yatırımın taçlandırılmasını sağladı.”

Teknoloji Makaleleri