Cumartesi, Nisan 20, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

ZTE Türkiye 2016 yılı değerlendirmesi ve 2017 planlaması

zte globaltechmagazine2001 yılından bu yana Türkiye pazarında faaliyet gösteren ve her geçen yıl iş ortaklarıyla ilişkilerini daha da kuvvetlendiren ZTE, merkez yönetiminin 2016 yılının son çeyreğinde aldığı kararla, mobil akıllı cihazlar perakendesi alanında uzman olarak kabul edilen yöneticilerinden Yin Yimin‘i Global Terminal CEO‘su olarak görevlendirdi.

Dünya çapında telekomünikasyon, mobil internet, bulut bilişim, altyapı  kurumsal ve bireysel teknoloji çözümleri ana sağlayıcılarından biri olan ZTE, bu atamayı gerek kurumsal gerekse bireysel müşterilerine en üst düzeyde fayda sağlayacak anlamlı yatırımlar ve stratejik kararlar alabilme yeteneğini daha da geliştirmek yönünde önemli bir adım olarak görüyor.

Yin Yimin, akıllı cihaz yatırımlarının ZTE için daha faydalı, kârlı ve sürdürülebilir olması için yeni stratejiler belirlemeye başlamış ve 2017 için agresif hedeflendirmeler ile Türkiye dâhil tüm ülkeler yönetimlerinin ellerini güçlendirmiştir. Potansiyeli gereği  hem ODM hem de OEM mobil pazarında ZTE için oldukça  önemli bir ülke olan Türkiye ise,  ZTE’nin iş ortaklarıyla  başarılı projeler gerçekleştirdiği önemli bir pazar olarak pozisyonunu koruyor. Türkiye OEM akıllı cihaz pazarı da,  ZTE için çok önemli bir pazar olma özelliğini taşıyor.  Yeni stratejiler doğrultusunda ZTE’nin Türkiye’deki varlığı güçleniyor ve keskin bir kararlılıkla daha karlı ve sürdürülebilir bir partner olarak kullanıcılarını ve iş ortaklarını heyecanlandırıyor.

ZTE Türkiye Satış ve Pazarlama’dan Sorumlu  Murat Sungur Özkan, alınan karara ilişkin olarak şunları söyledi: “ZTE, Türkiye pazarının potansiyelini daha verimli bir şekilde kullanmak adına bu önemli ve stratejik kararı aldı. ZTE Türkiye, 2016 yılı boyunca çok başarılı işbirliklerine imza attı. Kısa bir süre öncesinde, Türkiye telekomünikasyon devi Netaş’ın %48 hissesini alarak, Türkiye’nin bizim için ne kadar değerli ve geleceğe dönük yatırım kararları aldığımız  bir ülke olduğunu bir kez daha kanıtladık. 2017 yılında da hedefimiz, Türkiye pazarındaki konumumuzu daha da  güçlendirmek, var olan sağlam işbirliklerimizi geliştirmek, kullanıcılarımızla ve iş ortaklarımızla birlikte sürekli yükselen pazar paylarına imza atmak olacaktır.”

Teknoloji Makaleleri