Cuma, Nisan 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

NetApp yeni All-Flash inovasyonları ile veri merkezi ekonomisini güçlendiriyor

netapp globaltechmagazineDünyanın en hızlı ve en verimli bulut bağlantılı kurumsal depolamasını sağlayan NetApp, yeni all-flash ürünü ile çığır açan performans sunarken endüstrinin en iyi depolama kapasite garantisini de duyurdu.

NetApp, müşterilerine verinin güç verdiği dijital çağın gerekliliklerini karşılamaktan ödün vermeden, endüstrinin en iyi performansını sunan kurumsal all-flash ürününü ve verimlilik garantisini duyurdu.

Yeni NetApp All Flash FAS (AFF) A700s ürünü; kurumsal uygulamalar, analitik iş yükleri ve bulut entegrasyonu için BT’yi modernize edecek üstün performansı kompakt form faktöründe sunuyor. Flaş teknolojinin yoğun kullanımı ve endüstrinin lider depolama verimliliği sayesinde müşteriler veri merkezlerinin kapladığı alanı ciddi seviyede azaltabiliyor, enerji ve soğutma masraflarını düşürebiliyor. NetApp ayrıca iş yüküne bağlı olarak 5 kata kadar depolama tasarrufu sağlayan All-Flash Garantisini de duyurdu. Böylece müşteriler, kendilerine söz verilen kapasiteye ve verimliliğe sahip olabileceklerinin güvencesini de alıyor.

451 Research Başkan Yardımcısı Simon Robinson yaptığı açıklamada, “BT dönüşümü, veriyi ticari faaliyetlerinin merkezine yerleştiren her ölçekten işletmenin ana gündem maddesi. NetApp’ın yeni AFF çözümleri, hangi büyüklükte olursa olsunlar tüm müşterilere, veri yönetim kabiliyetlerini farklı ortamlarda sunuyor. Artık herhangi bir işletme, NetApp’ın AFF çözümlerini kullanarak kendisini tarihin en büyük BT değişimine adapte edebilir.” dedi.

Performansta sınıfının birincisi NetApp AFF A700s, bulut ve maksimum verimlilik için tasarlandı

AFF A700s, AFF all-flash A-Series’in bir parçası. Bu seri içerisinde A200 giriş-seviyesi sistem, A300 orta-seviye sistem ve A700 üst-seviye sistem bulunuyor. A-Series depolama sistemleri, flaştan disk ve buluta kadar sınıfının en iyi veri yönetimi ve veri korumasının yanı sıra en yüksek ölçeklenebilir performansını da sunuyor.

Dünyanın bir numaralı depolama işletim sistemi NetApp ONTAP’a[1] güç veren NVMe fabric-uyumlu kümelenmiş mimariyi kullanan yeni model, NetApp’ın inovasyonda kat ettiği yolu izliyor. Bu mimari endüstrideki ilk 15TB SSD, 32Gb Fibre Channel ve 40Gb Ethernet bağlantı seçeneklerini de destekliyor. A700s ürünün öne çıkan bazı özellikleri ise şunlar:

  • En hızlı kurumsal depolama. Yeni Depolama Performans Konsey SPC-1 Sonuçlarına göre, AFF A700s, ortalama 0,69 milisaniyede 2.400.059,26 SPC-1 IOPS değerine ulaşıyor. Ürün, önde gelen depolama sağlayıcıları arasında en iyi performans sunan kurumsal all-flash ürünü ve tüm SPC-1 performans listesinde ilk üç arasında yer alıyor.
  • Endüstrinin lider veri merkezi verimliliği. Enerji tüketimini 11 kat, raf alanı kullanımını 19 kat ve destek maliyetlerini %67 azaltan yoğun form faktörü kullanılarak toplam sahip olma maliyetleri iyileştiriliyor. Müşteriler sadece 4 raf kullanarak 000’den fazla IOPS ve 1PB kapasite elde edebiliyor.
  • Buluta en çok bağlantı sunan all-flash ürünü: Tüm AFF portföyünde olduğu gibi müşteriler; AWS, Azure, IBM Cloud ve diğer herkese açık bulut sistemlerine bağlantı imkanı veren açık bir çözüm sayesinde altyapılarını geleceğe karşı koruma altına alırken bulut ve kurumiçi ortamlarda maksimum görünürlük ve sorunsuz veri kontrolüne de sahip olabiliyor.

Yeni All-Flash Garantisi ise iş yüklerine özel, 5:1 veri küçültme oranına kadar ölçeklenebilir verimlilik garantisi sunuyor. Müşteriler böylece NetApp’ın söz verdiği depolama verimliliğine ve kapasiteye sahip olabiliyor. Aksi durumda NetApp farkı telafi etmek için masrafları karşılıyor. Garanti tüm AFF ailesi için geçerli.

NetApp’ın Ürün ve Operasyonlardan Sorumlu Başkan Vekili Joel Reich konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Tüm işletmelerdeki karar alıcılar, all-flash teknolojisinin veriden hızla değer elde etmek için gerekli hızı sunduğunu biliyor. NetApp’ın yeni AFF all-flash ürünleri, inovasyonlarımızın nasıl hızlı sonuç verdiğinin ve veri merkezi ekonomilerini iyileştirdiğinin kanıtı. NetApp kurumsal depolama ile BT liderleri, ister kurumiçi depolamada ister bulutta olsun uygulamalarının performanslarından emin olabilir. Böylece enerjilerini müşterilerinin memnuniyetini artıran ve büyümeyi sağlayan stratejik projelere yönlendirebilirler.” dedi.

Müşterilerin AFF inovasyonlarına gösterdiği ilgi NetApp’ın All-Flash pazarında büyümesini sağlıyor

NetApp AFF serisi, kurumsal veri altyapılarını basitleştirmeye ve modernize etmeye ihtiyaç duyan her ölçekteki işletmeler için ideal bir depolama ürünü. Müşterilerin AFF’nin performans, basitlik ve geleceğe karşı sunduğu koruma gibi değerlerinden memnun kalması, bu ürün ailesinin son 10 çeyrek üst üste üçlü hanelerde büyümesini sağlarken bu durum NetApp’ın tüm all-flash işlerinden elde ettiği geliri yıllık 1 milyar doların üzerine çıkardı. NetApp’ın all-flash alanında endüstrinin de kabul ettiği başarılarından bazıları:

  • Gartner Solid State Array Magic Quadrant araştırmasında bir lider olarak gösteriliyor.
  • All-flash pazarının geneline kıyasla yıllık iki kat daha hızlı büyümesi ile en hızlı büyüyen all-flash sağlayıcısı[2]
  • Yazılım alanındaki inovasyonları sayesinde hibrit bulutta uçtan uca görünürlük sunan tek depolama sağlayıcısı. NetApp OnCommand® Insight yazılımının gücü sayesinde NetApp, Depolama ve Cihaz Yönetimi Yazılım pazarında en fazla gelir payına sahip şirket.[3] 

Müşteri ve iş ortaklarının görüşleri

“NetApp’ın All Flash FAS sistemleri veri merkezimizi dönüştürmeye devam etmemize yardımcı olan basit ve güvenli bir altyapı sunarken en kritik zamanlarda gerekli olan güncellemeleri de hızla yapabilmemizi sağlıyor. 24 saatlik analizlerimiz 2 bin     meteoroloji istasyonu, 17 radar sistemi, birçok meteoroloji uydusu ve 200’den fazla uluslararası veri kaynağından veri topluyor. NetApp, güvenliği ve güvenli yaşamı sunabilmemiz için kritik meteoroloji verilerini almamız için bize yardımcı oluyor.”

  • Almanya’nın ulusal hava durumu servisi DWD’nin Kullanıcı Destek Birimi Müdürü Alexander Harth

“Günümüzde hız çok önemli. İster yeni iş uygulamalarını çalışanlara sunmak olsun isterse yeni ürünleri müşterilere sunmak olsun, pazara giriş hızını arttırmak gelirleri ve müşteri memnuniyetini de arttırıyor. NetApp’ın yeni AFF sistemleri, sürdürülebilir büyüme için gerekli olan çeviklik ve performansı müşterilerimize sunmamıza imkan veriyor.”

  • Datalink’in Baş Mimarı Jason Anderson

“NetApp AFF ürünlerinin kritik öneme sahip uygulamalara maksimum hız sunmasını sağlamak için işletmelerin Gen 6 Fibre Channel teknolojisi üzerinde kurulu modern depolama ağlarına ihtiyacı var. Brocade’in Gen 6 Fibre Channel çözümleri, NetApp flaş ortamlarının 32Gbps performansı ile çalışmasını ve depolama I/O performansı ve sanal makinelerde benzersiz bir görünürlük sunmasını sağlıyor.”

  • Brocade Depolama Ağından Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Jack Rondoni

[1] IDC Worldwide Quarterly Enterprise Storage Systems Tracker 2016 Q3, Aralık 2016 (Open Networked Enterprise Storage Systems revenue)

[2] IDC Worldwide Quarterly Enterprise Storage Systems Tracker 2016 Q3, Aralık 2016 (Open Networked Enterprise Storage Systems revenue).

[3] IDC Worldwide Quarterly Enterprise Storage Systems Tracker 2016 Q3, Aralık 2016 (Open Networked Enterprise Storage Systems revenue).

Teknoloji Makaleleri