Cumartesi, Nisan 20, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Citrix’e göre entegre bir dijital iş yerinin zamanı çoktan geldi

citrix globaltechmagazineSanallaştırmanın avantajlarından halihazırda faydalanıyorsunuz. Peki işletmeniz, eksiksiz bir mobil iş yerinin dönüştürücü ticari etkisine hazır mı. Yanıtınız evet ise, Citrix’e göre; entegre bir dijital iş yerinin zamanı çoktan geldi demektir.

Çalışanlar, artık daha fazla konumdan daha fazla erişim istiyorlar. Bu yüzden sadece dizüstü bilgisayarlar değil, akıllı telefonlar ve tabletler de dahil olmak üzere her türlü mobil cihazlarda tam verimlilik çok kritik önemde. Diğer yandan, tüketici düzeyinde mobil uygulamalar ve dosya paylaşım hizmetleri, güvenlikte bazı deliklere yol açabiliyor. Uygulama dağıtımı, veri, mobilite ve ağ bağlantı çözümlerini bir araya getirirken birden fazla çözümü kullanmak işletmelerin başını ağrıtabiliyor.

Dijital bir iş yeri, herhangi bir cihazdan ve herhangi bir ağ üzerinden uygulamalara, masaüstlerine, verilere ve hizmetlere güvenli bir şekilde erişme gibi çalışan deneyiminin temel unsurlarını biraraya getiriyor. Tek bir çözümle sağlanan mobil işyeri, IT’yi daha akıcı, güvenli, ölçeklenebilir ve verimli hale getirme ihtiyacını da karşılıyor. Mobil teknolojiler insanların kişisel yaşamlarını dönüştürüyor ve mobilite, işyerinde de temel bir beklenti haline gelmiş durumda. Forrester’in araştırmasına göre; kurumsal işgücü katılımcılarının yüzde 58’i, şirketlerinden işlerini yapmak için ihtiyaç duydukları mobil araçları sağlamasını beklediklerini belirtmiş. Bu katılımcıların yüzde 68’i, iş için en az bir hafta akıllı telefon kullandıklarını söylemiş. Anket katılımcılarının yüzde 56’sı evden çalışırken daha üretken olduklarını belirtmiş. Yüzde 39’u ise, şirketlerinin evde çalışanlara işlerini evde yapabilmeleri için ihtiyaçları olan tüm teknolojiyi sağladığını düşünmekte. Evde çalışmaya yönelik talep artarken doğru araçlara duyulan ihtiyaç da artıyor. (Forrester Research Inc., Global Business Technographics® Uygulamalar ve İşbirliği İşgücü Anketi, 2015 Forrester Research Inc., Global Telekom ve Mobilite İşgücü Anketi, 2016 Global Telekom ve Mobilite İşgücü Anketi, Forrester Research Inc., 2016)

İşte bu noktada; mobil teknoloji, insanların çalışma biçimini değiştiriyor. Evde çalışma stratejilerinin uygulanması, ancak yalnızca doğru araçlar mevcut olduğunda şirketlerin yetenekli çalışanları korumasına ve tam verimlilik için çalışanlarını güçlendirmesine yardımcı olabiliyor. Evde çalışmaya yönelik talep artarken doğru araçlara duyulan ihtiyaç da artıyor. Şirketler artık ister evde, ister müşterinin tesisinde, otelde veya bir kafede olsun uzaktan çalışma ile verimliliği, hızı ve çalışan memnuniyetini artırma potansiyelini görmekte. Buna bağlı olarak evrim geçirmek ise IT’nin elinde.

Sanallaştırma, IT’nin daha etkin ve hızlı olmasına yardımcı olurken, güvenli uzaktan erişim ve kendi cihazınızı getirme (BYOD) dahil olmak üzere kilit kullanıcı önceliklerini belirlemenize de yardımcı oluyor. Ama çalışanlar artık daha fazla cihaz kullanıyor ve iş uygulamalarına ve verilere her an erişim sağlayabilmek için her zaman yoğun talep yaşanıyor. Gelişen iş ve işgücü gereksinimleri, her tür kuruluşun mobil iş yeri sunumunu hızla benimsemesine neden oluyor. Güvenli bir mobil iş yeri, insanların her yerde ve herhangi bir cihazda tamamen üretken olmaları için gereken her şeyi sağlamak amacıyla uygulama veya masaüstü sanallaştırma temelinizin üzerinde inşa ediliyor. Eksiksiz bir iş yeri, mobil uygulama yönetimi (MAM), e-posta ve takvim gibi mobil iş verimliliği uygulamaları ve  veri senkronizasyonu ve paylaşımı içeriyor.

İşte bu nedenle, işletmeler artık güvenli uygulama ve veri dağıtımı için entegre bir çözüm olan Citrix Workspace Suite’e geçiyor. Citrix Workspace Suite ile şirket, basit ve şeffaf bir kullanıcı deneyimi sunarken MAM ile güvenlik ve kontrolü elinde tutabiliyor. Citrix Workspace Suite, halihazırda kullandığınız Citrix sanallaştırma teknolojisini genişleterek mobil iş yeri sağlamak için eksiksiz bir çözüm. Citrix XenApp sanal uygulama dağıtımını güçlendirirken Citrix XenDesktop, VDI ve diğer sanal masaüstü dağıtım modellerini güçlendiriyor. Bu temel beceriler, kurumsal mobil senkronizasyon ve paylaşım için Citrix ShareFile (EFSS), kurumsal mobilite yönetimi için Citrix XenMobile (EMM) ve herhangi bir cihazdan güvenli uzaktan erişim için Citrix NetScaler ile tamamlanıyor.

Teknoloji Makaleleri