Cumartesi, Nisan 27, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Rekabette başarılı olmanın yolu inovasyondan geçiyor

kaytus-ibrahim-erturan-globaltechmagazine

İbrahim Erturan
Kaytus Türkiye Ülke Müdürü

Merhabalar bize biraz Kaytus’dan bahsedebilir misiniz? Sunucu ve depolama tarafında faaliyet gösterdiğinizi biliyoruz. Bunu biraz açar mısınız? Misyonunuz, vizyonumuz ve temel değerleriniz hakkında kısaca bilgi verebilir misiniz?

Kaytus dünyada çok büyük ve iş kritik müşterilere sunucu üreten Singapur merkezli bir sunucu ve veri depolama ürünleri üreticisi. Ürün portföyümüz tüm müşterilerimiz ihtiyaçlarını karşılayacak kadar geniş. Sanallaştırma, database, iş kritik, AI (yapay zeka), HPC (High Performance Computing) vb tüm senaryolar için ayrı ayrı ürünler üretiyoruz. Ürünlerimiz Microsoft, SAP, VMware, Oracle gibi tüm platformlardan sertifikalı. Tarafsız 3. Parti testlerinde en iyi performansları gösteriyor. Ürünlerimiz Amerika, Tayvan, Macaristan gibi ülkelerde endüstri 4.0 standardında çok modern kendi fabrikalarımızda üretiliyor. Müşterilerimize çok hızlı teslimatlar yapabiliyoruz.

Kaytus tamamen müşteri ve teknoloji odaklı bir üretici. Müşterileri memnuniyetine bütünsel olarak yaklaşıyoruz. Bizim için müşteri memnuniyeti müşterilerimizle ilk temasta başlar, ürünün doğru konumlandırılması, ürünlerin zamanında teslim edilmesi, kurulumun zamanında ve sorunsuz yapılması, ürünlerin performanslı ve uygulamalarla uyumlu çalışması, arıza oranının düşük olması ve iyi teknik destek sağlanmasını kapsar. Müşterilerimizde arka arkaya projeler yapmamız müşteri memnuniyetinin en büyük göstergesi. Tüm çalışmalarımızda müşterilerimizle, iş ortaklarımızla açık ve dürüst iletişim, işimize odaklanıp çok çalışmak, Zorluklarla korkusuzca mücadele etme ve ileriye yönelik keşifleri benimseme ruhu temel değerlerimizdir.

Sön dönemde yapay zeka işlerimizi oldukça kolaylaştırır bir forma dönüştü? Sizin bu alanda çalışmalarınız var mı?

İçinde bulunduğumuz teknoloji çağında  rekabette öne geçmek isteyen ülkeler, ordular , şirketler yapay zekaya stratejik olarak yatırım yapmak zorunda.

Kaytus’un stratejik olarak yatırım yaptığı iki alan var bir tanesi bulut bilişim diğeri ise yapay zeka. Yapay zeka ile ilgili uçtan uca altyapı çözümleri sağlıyoruz. Yapay zeka için CPU’lu ve GPU’lu sunucular , bir üst katmanda yapay zeka platformları için Kaytus’un kendisinin geliştirdiği yönetim yazılımları ve  en üst katmanda da kaytus tarafından optimize edilmiş frameworkler sağlıyoruz. Kaytus bu alanda teknoloji ve pazar lideri. Tarafsız organizasyonlar tarafından  yapılan testlerde sunucularımız en üst performansları gösteriyor. Biz Kaytus Türkiye olarak da bu alana yatırım yapıyoruz. Ürünlerin doğru konumlandırılması, kurulumlarının  ve işletimlerinin yapılabilmesi amacıyla yerel uzman kaynakları bünyemizde barındırıyoruz. Sağladığımız alt yapı ile müşterilerimizin AI uygulamaları geliştirmelerini önemli ölçüde kolaylaştırıyoruz.

Şirket içinde inovasyona nasıl yaklaşıyorsunuz ve inovasyon genel stratejide nasıl bir rol oynuyor?

Bir teknoloji şirketi olarak inovasyon genel stratejimizin tam ortasında yer alıyor, hayatta kalabilmek, rekabette öne geçmek için inovatif bir şirket olma zorunluluğumuz bulunuyor.  İnovasyon çalışmalarımız AR-GE ve ürün tasarım aşamasında başlıyor. Müşterilerimize esneklik sağlayan, en iyi performansı veren, stabil, kullanımı ve yönetimi kolay ürünler tasarlıyoruz. Tüm ürünlerimiz endüstri 4.0 fabrikalarımızda neredeyse el değmeden robotlar tarafından üretiliyor. Fabrikalarımızda componentlerin fabrikaya girişinden , kalite kontrol aşamasına kadar her aşamada robotlar kullanıyoruz. Bu sayede daha hızlı, daha kaliteli ürünler üretebiliyoruz. Türkiye’de satış ve teknik servis tarafına baktığımızda ise yine inovatif bir yaklaşımlarımız sayesinde az zamanda çok önemli projeleri başarıyla gerçekleştirdik.

Şirketlere  dijital dönüşüm için hangi teknolojileri sağlıyorsunuz?

Dijital dönüşüm için gerekli bir çok teknoloji altyapısını sağlıyoruz. Çözüm sağladığımız alanlar;  bulut bilişim, büyük veri, yapay zeka, Metaverse, kripto, blockchain, sesli asistanlar, ChatGPT yer alıyor. Kaytus bu  alanlarda da stratejik yatırımlar yapıyor. Bulut bilişim için daha az alanda daha çok hesaplama gücü sağlayan sunucular üretiyoruz. Ayrıca tüm ürünlerimizi tasarlarken enerji sarfiyatını azaltabilmek önceliklerimizden bir tanesi. Ürettiğimiz sunucular rekabetteki benzer ürünlere göre soğutmada yüzde 8 enerji tasarrufu sağlıyor. Ürünlerin tek bir yerden merkezi olarak kolay yönetilebilmesi ve bakımlarının daha kolay yapılabilmesi için çok güçlü yönetim yazılımları geliştiriyoruz.

Yapay zeka, büyük veri, Metaverse, kripto , blockchain, ChatGPT tarafında ise uçtan uca uygulamaların üzerinde çalışabileceği çok güçlü alt yapı platformları sağlıyoruz. Yapay zeka uygulamaları etkin çalışabilmek için çok güçlü hesaplama gücüne sahip GPU temelli sunuculara ihtiyaç duyuyor bu alanda hem geniş bir ürün portföyüne sahibiz hem de sunucularımız 3. Parti tarafsız test platformlarında en iyi sonuçları sağlıyor. Sunucu katmanı üzerinde yapay zeka sunucu kümlerini yönetecek yazılımlar ve en üst katmanda da uygulamaları geliştirmede kolaylık sağlayacak frameworkler sağlıyoruz. Şirketlere dijital dönüşüm için gerekli altyapıları sağlayarak dijital dönüşüm yolculuğunda yardımcı olmaya çalışıyoruz.

Kaytus Türkiye’nin geleceğine dair vizyonunuzu birkaç kelimeyle nasıl tanımlarsınız?

Kaytus Türkiye yatırımlarına devam ediyor. Yakın zamanda çok önemli projeler tamamladık. Önümüzdeki dönemde İstanbul ve Ankara ofislerimizin açılması ve genişleyen kadrolarımızla birlikte başarılı projeler yapmaya devam edeceğiz. Yeni yapılanmamızla birlikte daha fazla yaygınlaşacağız daha fazla sayıda müşterimize ulaşacağız. Kaytus Türkiye’nin Merkez Asya ve orta doğu ülkelerinin merkezi olması ile birlikte lokal partnerlerimizle birlikte bu ülkelerde projeler yapacağız. Şu anda ülkemize sadece sunucu ürünlerimizin satışını yapıyoruz ileriki aylarda ürün gamımıza diğer ülkelerde sattığımız fakat henüz Türkiye’de satışına başlamadığımız veri depolama ve data center ürünlerimiz katılacak.

Türkiye’ye özel yatırımlarınız veya çalışmalarınız olacak mı?

Şu ana kadar faaliyetlerimize distribütörler üzerinden devam ediyorduk. Türkiye’de lokal ofisimizi Kasım ayı içerisinde açıyoruz.  Ayrıca İstanbul ve Ankara ofislerimizi yine kasım ayı içerisinde açıyoruz. Türkiye lokal ekibimizi önemli ölçüde arttırıyoruz. Türkiye Merkez Asya ve orta doğu bölgelerinin merkezi durumuna geliyor. Bazı teknoloji firmalarının Türkiye’de yatırımlarını azalttığı dönemde ülkemize önemli ölçüde yatırım yapmamızın değerli olduğunu düşünüyorum.

Teknoloji Makaleleri