Perşembe, Nisan 25, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Groupama operasyonel verimliliğini arttırabilmek için VMware Horizon Enterprise’ı tercih etti

Groupama GlobaltechmagazineSigorta Pazarının Büyük Oyuncusu Groupama Operasyonel Verimliliğini Arttırabilmek için VMware Horizon Enterprise’ı Tercih Etti

Türk sigorta pazarının büyük oyuncuları arasında yer alan Groupama yenilikçi ve yaratıcı çözümleriyle, teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek, müşterilerinin ve paydaşlarının beklentilerini en üst seviyede karşılama misyonuyla hareket ediyor. Mümkün olduğu kadar sanal ortamın faydalarını kullanmak isteyen Groupama, istemci tarafını yaygınlaştırma hedefinde ilerlerken gerek operasyon gerekse yatırım açısından ihtiyaçlarını karşılamak için Proline danışmanlığıyla VMware Horizon Enterprise’ı tercih etti.

600’e yakın çalışanıyla sektörde ilk sıralarda yer alan Groupama’da her bir istemciye özel operasyonlara gerek duyulması, bir problem yaşandığında ne olduğunun anlaşılması için destek ekibinin kullanıcının yanına gitmek zorunda kalması, uygulama yüklenmesi gerektiğinde ciddi operasyon maliyetinin ortaya çıkması ve iş sürekliliği açısından bazı sıkıntıların yaşanması sanallaştırma projelerinin ne denli önemli olduğunun birer göstergesiydi.

46 kişilik Groupama BT ekibinde uygulama geliştirme ekibi, veri ambarı iş zekası ekibi, proje yönetimi ekibi, iş analistleri, kontrat yönetim ekibi ve dış tedarik yönetim ekipleri yer almaktadır.

BT ekibi 2006-2007 yıllarında sunucu sanallaştırma uygulamalarına başlayarak fizikselden sanala doğru geçiş çalışmaları gerçekleştirmiştir. Operasyonel verimlilik açısından bakıldığında çok uzun süre gerektiren işlemler çok daha kısa sürede tamamlanabilir hale gelmiştir.

Groupama CIO’su Serkan Avcı bu proje ile ilgili şu sözlere yer verdi:

“Sorunlarımızı ortaya koyduğumuzda, BT dönüşümünün en önemli unsurlarından olan sanallaştırmanın bizim için en doğru tercih olduğu konusunda hemfikir olduk. VDI teknolojisini seçme nedenimiz, kişilerin masaüstü bilgisayarlarını tamamen fiziksel cihazlardan bağımsız, her yerden erişilebilir her türlü medyada ve her cihazdan erişilebilir noktaya getirmesi oldu.”

Groupama, son kullanıcının verilerini korunması ve yedeklenmesi anlamında fiziksel makineleri sanallaştırarak ciddi faydalar elde etti. BT dönüşümünün en önemli unsurlarından olan sanallaştırma Groupama için en doğru tercih oldu.

2015’te başlatılan sanal istemci projesi tarafında toplamda 500 istemci hedefiyle yola çıkıldı. İlk etapta 100 adet istemci sanallaştırıldı.

Gerçekleştirilen VMware Horizon Enterprise projesi sayesinde; destek ekiplerinin 2-3 saatini alan işlemlerin süresi 5-10 dakikaya düştü. Masaüstü sistemler her türlü medyada, her cihazdan erişilebilir noktaya getirildi. Birimler en olağanüstü durumlarda, en kısa sürede çalışabilir noktaya geldi. VDI teknolojisi ile enerji tüketimi yüzde 90-95 daha azaldı. İnce istemci maliyetleri desktop bilgisayarların 4 veya 5’te birine karşılık geldi. Hem donanım yatırımı hem de enerji ve operasyonel verimlilik için fayda sağlandı.

Proline Profesyonel Çözümler Direktörü Melih Özhan proje hakkında;

“İşletmeler dünya çapında her boyutta birçok fiziksel sanallaştırma çözümlerini kullanmaktadır. Groupama bilişim altyapısının sanallaştırılması mevcut donanımlarının verimliliğinin, utilizasyonunun ve esnekliğinin arttırılmasının yanı sıra maliyetlerin de azaltılmasını sağlamıştır. Proline olarak müşterilerimizin mevcut ortamlarını analiz edip, ihtiyacı doğru algılayıp, teknolojiyi takip edip, ileriye dönük yeniliklerin yapılarına sağlayacağı faydaları da hesaplayarak sanallaştırma stratejilerini belirliyoruz. Groupama’da yaptığımız çalışma örnek niteliğinde olup bu mimari yaklaşımın başarılı bir örneğidir.” görüşlerini bildirdi.

Proline Satış Direktörü Bilginç Işık;

“Sanallaştırma verimliliği artırmanın yanı sıra kurumları ek donanım yatırımlarından da kurtarmaktadır. Sanallaştırılmış platformlar, ağ ve güvenlik bileşenlerini tek bir platformda toplayarak yönetimsel olarak da kolaylık sağlamaktadır. Proline olarak müşterilerimizin bakım maliyet giderlerini düşürmemizin yanı sıra onlara mobil olarak da erişebilecekleri platformlar sağlıyoruz. Groupama’da yaptığımız proje kullanıcı sayısının hayli yüksek olduğu sigortacılık sektörü için örnek teşkil etmektedir.” proje hakkında değerlendirmelerini ifade etti.

Groupama Altyapı Yöneticisi Cemal Çolak;

“Normal PC’de 110 -125 watt arası bir enerji tüketirken bu oran ince istemcilerde yüzde 90-95 daha azalıyor.  VDI teknolojisinin enerji kazanımını görüyoruz. Bunu yaygınlaştırırsak bize daha da ciddi kazanımlar sağlayacaktır. Operasyonel verimlilik açısından bakıldığında ise sanallaştırma sayesinde, çağrı merkezinde 3 saat vakit harcanan bir çalışma 5-10 dakikalara inmiş bulunuyor.” şeklinde  görüşlerini bildirdi.

Avnet Şatış Müdürü Tamer Yalnız;

“Avnet VMware ekibi olarak kanal iş ortaklarımızın ihtiyaç duydukları her noktada iş birliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Proline uzman teknik danışmanlarının sınırsız katkısıyla başlangıç aşamasından projenin tamamlanması sonrasında dahi projeyi yakınen takip ettik. Projede iş ortağımız Proline ve Avnet olarak çok yakın çalışarak iş süreçlerine katkı sağlamaya azami özen gösterdik. Bu önemli proje deneyimlerimize bir yenisini daha eklerken; farklı birçok projede yeniden birlikte çalışmak bizleri mutlu edecektir.” dedi.

Faydalar

VMware Horizon Enterprise sayesinde;

  • Destek ekiplerinin 2-3 saatini alan işlemlerin süresi 5-10 dakikaya düştü,
  • Masaüstü bilgisayarlar her türlü medyada, her cihazdan erişilebilir noktaya getirildi,
  • Birimler en olağanüstü durumlarda, en kısa sürede çalışabilir noktaya geldi,
  • VDI teknolojisi ile enerji tüketimi yüzde 90-95 daha azaldı,
  • İnce istemci maliyetleri desktop bilgisayarların 4 veya 5’te birine karşılık geldi.

Teknoloji Makaleleri