Perşembe, Nisan 18, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Bağcılar Belediyesi’nin Verileri Simplivity’e Emanet

bagcilarbel1Günümüzde teknolojinin ve iletişimin yaygınlaşması veri hacminin de katlanarak büyümesine neden oluyor. Bu artan veri hacmi de beraberinde akıllı veri merkezi çözümlerine ve verileri verimli depolamaya duyulan ihiyacı arttırıyor.

Kurumların artan veri ihtiyacının verimli bir şekilde depolanmasının yanı sıra bu verinin güvenliğinin de sağlanması önemli bir yer teşkil ediyor.

Bir kamu kuruluşu olarak Bağcılar Belediyesi’nin artan veri ihtiyacı ve yaşadıkları bazı problemler yeni çözüm arayışlarına girmelerine neden olmuş.

Bağcılar Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü Cüneyt Yılmaz, Proline Bilişim’den Bilginç Işık ile yaptığı görüşmelerde, kurumun vatandaşlara en iyi hizmeti verebilme gayesinde nasıl bir çözüme gidebileceklerini danışmış ve ortaya bir proje çıkarmışlar.

Bizler de Bağcılar Belediyesi’ni ziyaret ettik ve bir kamu kuruluşu olarak BT ile ilgili en büyük sorunlarının neler olduğunu, geleneksel mimarilerde yaşadıkları problemleri ve kurumlarında gerçekleştirdikleri yeni alt yapının belediye hizmetlerine olan katkısını Cüneyt Bey’e sorduk. Şimdi bu sorularımızın cevaplarını Cüneyt Bey’den dinleyelim :

 

 

Proline Bilişim Satış Direktörü Bilginç Bey’e bu projedeki sürecin nasıl işlediğini, hangi bilgiler ışığında projeyi şekillendirdiklerini ve neden bu projede Simplivity çözümüne başvurduklarını sorduk.

 

 

Simplivity Türkiye Teknik Danışmanı Lütfi Yunusoğlu, geleneksel mimarilerde yaşanılan problemlerden bahsederek, HyperConverged mimarinin tercih sebebi olmasının nedenlerini bizlere açıkladı.

 

Teknoloji Makaleleri