Perşembe, Nisan 25, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Netflix Avrupa’ya öncülük ediyor

Netflix globaltechmagazine2012 yılından bu yana yüksek kalitede içerik sağlamak için yatırımlarına devam eden Netflix, dünyayı Avrupa’nın en iyi eğlence içerikleriyle buluşturuyor.

Dünyanın lider internet TV ağı Netflix, 2012 yılından bu yana Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde lisanlı, orijinal ve ortak yapımlara 1,75 milyar dolardan fazla yatırım yaptığını açıkladı. Yatırımlarıyla sürekli büyüyen Netflix, bugün Avrupa’da yüksek kaliteli prodüksiyon üretimi ve dağıtımında öncü bir konumda bulunuyor. Netflix’in bölgede 90’dan fazla orijinal dizi, film, belgesel, çocuk programı ve stand-up gibi içeriklerle yer alıyor.

Berlin’de düzenlenen toplantıda tanıtılan Netflix’in yeni içerikleri arasında, Avrupa’nın farklı ülkelerinde çekilen dizi, film, belgesel, çocuk programları ve stand-up gösterileri yer aldı. Her biri farklı yapım aşamasında olan birçok içeriğin tanıtıldığı toplantıda Almanya’nın ilk orijinal Netflix dizisi Dark, İtalya’da çekilen korku/gerilim dizisi Suburra ve İspanya’da çekilen 1920’lerin romantizminden esinlenen dizi Las Chicas Del Cable gibi örnekler ilk kez duyuruldu.

Bugün yapılan toplantıda duyurulan içerikler arasında ayrıca BBC One, BBC Two ve Canal Plus ile ortak üretilen TROY: Fall of a City, Black Earth Rising ve The Spy gibi yapımlar da bulunuyor. Troy dışında Marcella (ITV), Kiss Me First (Channel 4), Watership Down (BBC), La catedral del mar (Antena 3), Rita (TV2 Denmark) ve El ministerio del tiempo (RTVE) gibi diğer ortak yapımlar da yer alıyor. Bu ortak çalışmalar; The Break (RTBF), Nobel (NRK), Cannabis (Arte), Bordertown (YLE), No Second Chance (TF1), Call My Agent! (France 2), Case (RUV), Beau Sejour (VRT) ve The Same Sky (ZDF) gibi lisanlı diziler kadar Avrupa ortak yapımlarının giderek büyümesine katkıda bulunuyor.

Her biri Avrupa yapımı olsa da bu yeni içeriklerden heyecan duyması gereken sadece Avrupa değil. Golden Globe Ödüllü The Crown ve Marseille ve 7 años gibi filmlerin ve Gad Elmaleh, Jandino Asporaat and Dieter Nuhr gibi stand-up gösterilerinin olduğu birçok içerik dünyanın her yerine yayılmış 93 milyondan fazla Netflix üyesi tarafından keyifle izlenebilecek.

“Harika hikaye anlatımı hiçbir coğrafi sınır tanımıyor. 4 yıldır, 18 ülkede ürettiğimiz orijinal program ve filmlerin ardından şunu biliyoruz ki çekici hikayeler her yerden gelebilir ve nereden geldikleri önemli değildir. Önemli olan dünyanın her yanındaki izleyiciler arasında etkileşim yaratmasıdır” diyen Netflix İçerik Yöneticisi, Ted Sarandos toplantıdaki sözlerine şöyle devam etti; “Aslında geçtiğimiz yıl Netflix’te yayınlanan Avrupa içeriklerini izleyenlerin yarısından fazlası Avrupa dışından geldi. Bu nedenle gelecek dönem yayına girecek uluslararası içeriklerin hem kendi ülkelerinde hem de diğer ülkelerde beğenileceğinden eminiz”.

Berlin’de yeni ve yeniden yayına girecek orijinal Netflix dizileri, filmleri, belgeselleri ve daha fazlası hakkında kısa bilgiler ise şöyle…

  • Netflix’in Almanya’da çekilen ilk dizisi Dark resmi fragmanı yayınlandı
  • Netflix’in İtalya’daki ilk orijinal dizisi Suburra’dan görseller paylaşıldı
  • İkinci sezon onayı alan İspanya’nın ilk Netflix orijinal dizisi Las Chicas del Cable için afiş ve ilk görseller paylaşıldı
  • 14 Nisan Cuma günü tüm dünyaya yayınlanacak olan Chelsea ikinci sezonu artık bir saatlik bölümlerden oluşacak. Böylece Chelsea, Amerika ve dünyanın geri kalanından gelen enteresan hikayeleri daha fazla deşebilecek. Chelsea bu sezon Hindistan’a giderek geleneksel bir düğüne katılacak (tabii ki kendi düğünü değil), Paris’te Fransız politikası hakkında bilgi alacak, İngiltere’de sınıf sistemine acımasız eleştiriler yapmaya devam edecek ve komedyen Eddie Izzard’ın da yardımıyla Brexit meselesinin derinine inecek. Los Angeles’ta ise sansürsüz, cesur ve dobra sözleriyle ünlüler ve politikacılarla canlı seyirci önünde sohbet etmeye devam edecek.
  • Yeni komedi/seyahat dizisi Jack Whitehall: Travels With My Father’ın duyurusu yapıldı. Bu yeni dizide genç ve popüler bir komedyen olan Jack Whitehall ve sosyetik babası Güneydoğu Asya’ya (Tayland, Vietnam, Kamboçya) seyahat ediyor. Burada dünya ve biraz da birbirleri hakkında pek çok yeni şey öğreniyorlar. Dizi için çekimler bu ay içinde başlıyor.
  • Komedi dizisi Lovesick üçüncü sezon onayını aldı.
  • Marseille’in ikinci sezon çekimi 18 Nisan Salı günü Marseille’de başlıyor. Bu sezon kadroya yeni isimler katılacak.
  • David Michôd’in yönettiği; Brad Pitt’in başrolünde oynadığı absürt savaş filmi War Machine’den ilk görüntüler ve tanıtım fragmanı yayınlandı. Netflix orijinal filmi tüm dünyada aynı anda 26 Mayıs Cuma günü izlenebilecek
  • Ortak yapım duyuruları:
    • TROY: Fall of a City – Truva Savaşı sırasında yaşanan epik bir aşk, intikam ve entrika hikayesi… Paris ve Helen arasındaki aşk kaçamağı… Dizinin çekimleri BBC One, Wild Mercury ve Kudos işbirliğiyle mart ayında, Güney Afrika’da başlayacak. Dizi İngiltere’de BBC One’da yayınlanacak, geri kalan tüm ülkelerde ise Netflix’ten izlenebilecek.
    • Black Earth Rising – uluslararası savaş suçlarıyla ilgili soruşturma ve beraberinde gelen kişisel, yasal ve siyasi isyanın karmaşık hikayesini anlatan bir gerilim dizisi. Yeni dizinin İngiltere’de prömiyeri BBC Two’da olacak, dünyanın geri kalanında Netflix’ten izlenebilecek.
    • The Spy – İsrail’in en seçkin casusu olan Mısırlı Yahudi Eli Cohen’in gerçek hikayesini anlatıyor. Eli, 60’lı yılların başında Suriye’de gizli kimlikle çalışıyordu. Askeriyede sağladığı hızlı yükseliş ve siyasilerle ilişkisi sayesinde Orta Doğu’nun yüzü değişti ancak bunun bedelini kişisel olarak ödedi. Dizi Fransa’da Canal Plus’ta yayınlandıktan sonra dünyanın geri kalanında Netflix’ten izlenebilecek.
  • 31 Mart tarihinde tüm dünya ile aynı anda yayınlanacak olan geçlik drama dizisi 13 Reasons Why, Jay Asher’ın dünya çapında çok satanlar listelerine giren aynı adlı romandan Netflix tarafından uyarlandı. Selena Gomez’in yönetici prodüktörlüğünü üstlendiği 13 bölümlük dizinin yönetmenliğini ise Spotlight filmi ile Akademi Ödülü kazanan Tom McCarthy’nin yaptı.
  • Tüm dünyada 23 Haziran tarihinde yayınlanacak Glow, Orange is the New Black’in baş yapımcıları Jenji Kohan ve Tara Herrmann, Homeland ve Nurse Jackie’den tanıdığımız Liz Flahive’nin ve Carly Mensch (Nurse Jackie, Orange Is The New Black) imzasını taşıyor.
  • Ekim ayında tüm dünyada aynı anda yayınlanacak MINDHUNTER‘dan ilk görüntüler yayınlandı. MINDHUNTER’ın oyuncu kadrosunda;Jonathan Groff (Looking), Holt McCallanay (Sully), Anna Torv (Fringe) ve Hannah Gross (Unless) yer alıyor. Filmin yönetmenliğini Gone Girl, The Social Network ve Zodiac filmlerinden tanıdığımız David Fincher’ın yanı sıra Asif Kapadia, Tobias Lindholm ve Andrew Douglas yapıyor. Merakla beklenen dizinin yönetici prodüktörlüğünü ise David Fincher, Charlize Theron  (Girlboss, Hatfields & McCoys), Joshua Donen (Gone Girl, The Quick and the Dead)  ve Cean Chaffin (Gone Girl, Fight Club) üstleniyor.

Teknoloji Makaleleri