Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Commvault ve Huawei, Hibrit Bulut Yedekleme Çözümünü birlikte sundular

commvault globaltechmagazineHuawei ve Commvault, Hannover, Almanya’da gerçekleştirilen CeBIT 2017’de Hibrit Bulut Yedekleme Çözümünü sundular.

Ürün, kurumların özel veri merkezlerinin temel verilerini Commvault yazılımını kullanarak Huawei’nin herkese açık bir bulut platformuna verimli ve güvenli bir şekilde yedeklemelerine izin veriyor. Çözüm, yedeklenen verilerin bakımını basitleştirirken,  müşterilerin veri yedekleme yatırımlarını da önemli ölçüde azaltıyor. Ayrıca, hızla büyüyen kurumları desteklemek için on-demand depolama kaynakları da sağlıyor, böylece kurumların bütün kritik verilerinin üst seviyede bir güvenlikle ve her zaman hazır olacak şekilde, planlamasız ve bakımsız yedekleme depolaması elde etmelerine izin veriyor.

Kendi mekanlarında veri yedeklemenin tersine, bu mekan dışında yedekleme çözümü uzaktan felaketten kurtarma da sağlıyor, böylece Huawei’nin herkese açık bulutları, düşük maliyetli ve olağanüstü veri dayanıklılığı ile birlikte, uygun, büyük kapasiteli nesne depolaması sağlamasına da izin veriyor. Çözüm ayrıca, kurumsal verilerin güvenliğini garanti etmek için şifrelenmiş iletim ve statik veri şifrelemesini destekliyor. Hibrit Bulut Yedekleme Çözümü şu anda Huawei ve Deutsche Telekom tarafından birlikte oluşturulan Open Telekom Cloud’a da uygulanabiliyor.

Huawei, BT Depolama Ürün Serisi başkanı Meng Guangbin: “Veriler işletmeler için hayati öneme sahip varlıklardır. Veri varlıklarının değerini korumak ve artırmak her zaman zorlu bir konudur. Huawei ve Commvault, işbirliklerini 2012’nin başlarında başlattılar. Veri koruma alanında teknoloji yenilikçiliği üzerine birlikte çalışıyoruz. Huawei depolama donanımı ve Commvault yedekleme yazılımının ortak sunumu, son yıllarda tüm dünyada büyük bir pazar başarısı elde etti. Verilerin, özel bir bulut ile herkese açık bir bulut arasında özgürce ve güvenli bir şekilde dolaşmasını sağlamak ve iş gelişimini gerektiği gibi herhangi bir zamanda karşılamak için Huawei ve Commvault, veri yedekleme yeteneklerini hibrit bulut senaryolarına genişlettiler. Şimdi, bu çözüm Open Telekom Cloud’da da kullanıma hazır” dedi.

Commvault EMEA, İleri Çözümler Grubu Bölge Başkan Yardımcısı Osgar de Laat da bu konuda şunları ifade etti: “Karma bir ortamın önümüzdeki yıllarda norm olması muhtemel olduğundan, iş yüklerini bulut(lar) ve kurum içi veri merkezleri arasında kolayca ve basitçe hareket ettirme yeteneğinin kritik önemde olduğu çok açık. Önümüzdeki birkaç yıl şirketlerin iş avantajlarının yanı sıra karmaşıklığı da getiren bir seçenek olarak çok bulutlu karma ağa da yöneldiklerini göreceksiniz. Bunun, sadece kullandığınız kadarı için ödeme yapmanın ötesinde bir takım başka avantajları da vardır. Doğru yazılımı seçmek, buluta yedekleme yapmanıza ve gerekirse, anında VM formatına dönüştürerek aynı buluta tekrar geri yüklemenizi sağlayacaktır. Bu tür bir fonksiyon Felaketten Kurtarma maliyetlerini önemli ölçüde düşürebilir, bulut Geliştirme ve Testi’ne izin verebilir ve ayrıca uygun iş yükleri için geçiş işlemlerini basitleştirebilir ve risksiz hale getirebilir.”

Teknoloji Makaleleri