Cuma, Nisan 26, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Fujitsu ve VMware, otomobil endüstrisine IoT çözümleri sunacak

vmware GlobaltechmagazineFujitsu ve VMware, otomobil endüstrisindeki müşterilere inovatif IoT çözümler sunmak için stratejik işbirliklerini genişlettiklerini duyurdu.

Fujitsu ve VMware’in uzun süreli işbirliklerini genişletilmesi ile Fujitsu OTA Yeniden Programlama Çözümü VMware IoT çözümleri ile birleştirilerek otomobil üreticilerinin ve iş ortaklarının bağlantılı araçlar ve otonom sürüş alanında gelecekte güçlü çözümler sunması mümkün hale getirilecek.

Otomobil endüstrisi, bağlantılı araçlar için otonom sürüş de dahil her geçen gün çok daha fazla gelişmiş teknolojiyi kullanıyor. Bazı otomobil üreticileri, gelecekte yeni bulut servislerini kullanacak bağlantılı araçlar için bu teknolojilere yatırım yapıyor.

Araçlarda parçaları kontrol eden elektronik kontrol ünitelerinin (ECU) sayısı artarken bu ECU’lar içerisinde gömülü olan yazılımlar da daha sofistike bir hale dönüşüyor ve böylece yönetim de daha zorlu bir hale geliyor. Yazılımlardaki sorunlar nedeniyle otomobillerin geri çağrılması otomobil üreticileri için zorluk yaratıyor. Araçlara daha fazla teknoloji entegre edildikçe, otomobil üreticilerinin gerekli yazılımları hızlı ve kolay bir şekilde yeniden programlaması ve yazılım versiyonlarını ayrı ayrı takip edip yönetebilmeleri bir zorunluk haline geliyor.

Global otomobil üreticilerine ve bu üreticilere parça üretenlere yardımcı olmak için Fujitsu, VMware IoT çözümlerini Fujitsu’nun OTA Yeniden Programlama Çözümüne entegre ederek otomobil üreticilerinin güvenilirlik şartlarını karşılamak amacıyla VMware ile birlikte tek noktadan servis sunacak.

Fujitsu ve VMware’in bağlantılı araçlar için tek noktadan bulut servisi hizmetinin parçası olan birçok teknolojiden bazıları ise şunlar:

Fujitsu

  • Daha gelişmiş fonksiyonlara sahip ECU’ların yazılımları bağlantılı araçların yaygınlaşmasıyla geliyor. Fujitsu kendi OTA Yeniden Programlama Çözümünün bulut ortamları ile bağlanmasını sağlayacak ve bağlantılı araçların yazılımlarının verimli bir şekilde yönetilmesi ve güncellenmesi için yazılımların delta güncel teknolojisini uygulayacak.
  • Fujitsu, otomobil geliştirme alanından montaj fabrikalarına ve otomobil yaşam döngüsüne, Fujitsu cep telefonu ve akıllı telefon gibi birimlerinin güvenlik teknolojilerini sunacak.

VMware

  • Fujitsu’nun OTA Yeniden Programlama Çözümü ile bir araya gelen VMware IoT çözümleri sayesinde otomobil üreticileri bir araç içerisinde yer alan tüm cihazlar için gerektiğinde OTA yazılım güncellemelerini hızlı bir şekilde sunabilecek.
  • VMware IoT çözümleri hızla genişleyerek bağlantılı araçlar için gelişmiş güvenlik teknolojileri ve servislerin global kurulumu için çeviklik sağlayabilecek.

Otomotiv endüstrisi için geliştirmelerden başlayarak Fujitsu ve VMware ayrıca mobilite alanında da farklı servislerini bir araya getirecek işbirlikleri yapacak.

Fujitsu Limited Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Mobilite IoT Birimi Müdürü Shikou Kikuta konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Fujitsu, 2006 yılından bu yana VMware ile işbirliği yapmaktadır. VMware ile işbirliğimizin artık IoT endüstrisini de kapsayacak şekilde genişlemesinden mutluluk duyuyoruz. Global bir standart olan OTA Yeniden Programlama Çözümümüze otomobil üreticilerinden ve bu üreticiler için parça üretenlerden artan şekilde talep geliyor. Bağlantılı araçlar için güvenli ve etkili OTA Yeniden Programlama Çözümümüzü, VMware IoT çözümü ile entegre ederek sunacağız. Bu ürünleri mobil işlerimizde de sunmayı amaçlıyoruz.” dedi. 

VMware’in Nesnelerin İnternetinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mimi Spier ise açıklamasında şunları söyledi: “Bağlantılı araç endüstrisi büyümeye devam ediyor. Sofistike teknolojiler otomobil üreticilerinin sürücüler için benzersiz ve keyifli deneyimler sunması için kilit rol üstleniyor. Fujitsu ile işbirliğimizi otomobil üreticileri için önemli faydalar sunacak bir işbirliği olarak görüyoruz. Bu işbirliği ile üreticilerin bağlantılı araçlarındaki yazılım güncellemelerini güvenli ve sorunsuz bir şekilde hızla ve kolaylıkla sunmalarını sağlıyoruz.”

Teknoloji Makaleleri