Salı, Nisan 16, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

OSRAM, akıllı aydınlatma yazılım şirketi Tvilight’ın hisselerini satın aldı

osram globaltechmagazineOSRAM, akıllı şehir çözümleri için sensör teknolojisi ve akıllı aydınlatma yönetimi yazılımları sunan Tvilight’ın yüzde 47,5’ine sahip oldu.

Aydınlatma sektörünün lider kuruluşu OSRAM, Tvilight hisselerinin önemli bir bölümünü alarak şehirlerin giderek artan akıllı aydınlatma çözümleri taleplerine cevap vermeyi hedefliyor. Aydınlatma ağları, akıllı şehir altyapılarının temelini oluşturuyor. Ayrıca şehir içi trafik yönetiminin desteklenmesi veya hava kalitesinin izlenmesi gibi ek değerler de yaratıyor.  Akıllı şehirler için dış aydınlatmada şimdiden lider bir konum elde etmiş OSRAM Tvilight’ı portföyüne ekleyerek bu alandaki konumunu daha da güçlendiriyor.

2012 yılında kurulan Tvilight, dış mekân uygulamaları ve sensörler için aydınlatma yönetimi yazılımlarında uzmanlaşmış bir şirkettir. Akıllı cadde ışıklarının sürdürülebilir şehir büyümesinde ve şehirlerin ağ bağlantılarına sahip, geleceğe hazır olarak akıllı hale getirilmesinde çok önemli bir rol oynayacağı vizyonundan hareket eden Tvilight, yenilikçi bir akıllı şehir yazılım platformu geliştirmiş ve binlerce akıllı aygıtı bütün dünyaya yaymıştır.

Ortaklık ile ilgili konuşan OSRAM Aydınlatma Çözümleri (LS) Başkanı Eladia Pulido “Şehirler için aydınlatma çözümleri portföyümüzü genişletmek ve müşterilerimize olağanüstü değer sağlamak amacıyla, dış aydınlatma armatürlerini ek zekâ ile donatıyoruz. Tvilight’ın yazılım çözümleri armatürlerimiz için optimum gelişmeyi sağlayacak” dedi.

Tvilight Kurucusu ve CEO’su Chintan Shah “100 yılı aşkın aydınlatma teknolojisi deneyimi ile üstün başarıya sahip uluslararası saygın bir grup olan OSRAM ile stratejik bir ortaklığa girmekten mutluyuz. OSRAM ile birlikte, IoT’ye (Nesnelerin İnterneti) hazır,

ağ bağlantılarına sahip akıllı aydınlatma çözümlerini global ölçekte sunmaya, şehir altyapısını dönüştürmeye, akıllı şehir uygulamalarını devreye sokmaya ve vatandaşların hayatlarını iyileştirmeye devam edeceğiz. Birleştirilmiş gücümüz dünya çapındaki ortaklarımıza üst seviyede ürünler, yazılım ve hizmet sunmamıza yardım edecek. Bu ortaklık ayrıca, Tvilight’ın açık, esnek ve çoklu servis yazılım platformuna dayanan, büyük ölçekli akıllı şehir aydınlatma projeleri için giderek artan talebin peşinden gitmesine de olanak verecek. Bu ortak yolculuğu büyük bir heyecan, kararlılık ve tutkuyla bekliyoruz,” dedi.

Teknoloji Makaleleri