Perşembe, Nisan 25, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Amadeus, seyahat sektörü hizmetlerini VMware ile dönüştürüyor

vmware globaltechmagazineAmadeus, seyahat sektörü hizmetlerini VMware Integrated OpenStack platformunu temel alan özel bulut ile dönüştürüyor. 

Global seyahat sektörüne yönelik çözümler geliştiren BT tedarikçisi Amadeus, VMware’in entegre OpenStack platformu üzerine kurulu kurumsal özel bulut çözümü ile DevOps uygulamalarını desteklerken müşterilerin bulut uygulamalarına sürekli erişimini mümkün hale getiriyor. 

VMware, Inc. global seyahat sektörünün önde gelen şirketlerinden Amadeus IT Group’un, dijital dönüşüm çalışmalarını desteklemek için VMware’in entegre OpenStack platformu üzerine kurulu kurumsal özel bulut çözümünü kullandığını duyurdu. VMware Integrated OpenStack platformu sayesinde Amadeus, API tabanlı OpenStack bulut içerisinde, VMware vSphere iş yüklerini destekleyen çözümü en hızlı şekilde hayata geçirmiş oldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Amadeus’un Global Operasyonlardan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Wolfgang Krips, “Amadeus Bulut Servisleri hem yenilikçi olmamızı hem de yaptığımız işte uçtan uca sorumluluğu gerçek anlamda yüklenmemizi sağlıyor. Burada istikrar oldukça önemli. VMware’in entegre OpenStack ve NSX gibi ürünler, müşterilerimizin bizden bekledikleri istikrarı sunabilmemizi mümkün hale getiriyor.” dedi.

Amadeus,  kurumsal özel bulut sayesinde daha hızlı hizmet sunuyor

İspanya’nın başkenti Madrid merkezli Amadeus, global seyahat endüstrisine yönelik çözümler geliştiren bir teknoloji şirketi. Şirketin sunduğu çözümler seyahat acentelerinin, şirketlerin, havayollarının, havalimanlarının, otellerin, demiryollarının iş performansını artırıyor. Seyahat hizmeti sunan tüm şirketler, araştırma yapmaktan rezervasyona, fiyattan bilet alımına ve otel kaydına kadar birçok süreçte Amadeus’un teknolojileri ve servislerini kullanıyor. Amadeus’un verilerine göre günde yaklaşık 4 milyar işlem şirketin sistemleri sayesinde gerçekleştiriliyor.

Amadeus, müşterilerinin değişen taleplerini karşılamak için kurumsal özel bulut sistemi kullanıyor. Bu müşteriler, artık BT kaynaklarına ve servislerine daha hızlı erişim, Sürekli Entegrasyon ve Sürekli Hizmet (CI/CD) için uçtan uca otomasyon, yeni nesil bulut uygulamalarına destek ve uygulama ile servislerin sürekli erişilebilir durumda olmasını talep ediyor. Amadeus müşterilerinin bu ihtiyaçlarını karşılamak için bulut sisteminin temelini VMware yazılımları üzerine inşa etti.

VMware’in entegre OpenStack, VMware NSX, VMware vSAN™ ve VMware vSphere® çözümleri şirketin hizmet olarak altyapı (IaaS) platformuna güç veriyor. Açık kaynak projelerini de destekleyen Amadeus, geliştirmeler için çeviklik sunduğundan, OpenStack platformunu tercih etti. Birçok OpenStack dağıtımını gözden geçiren Amadeus, kolay kurulum imkanı sunması ve VMware vSphere ile NSX çözümlerine entegre edilebiliyor olması nedeniyle VMware’in OpenStack platformunda karar kıldı.

VMware NSX çözümünü VMware’in entegre OpenStack platformu ile kullanan Amadeus, esnekliğini ve iş çevikliğini muazzam bir seviyede artırdı. Bu sayede kullanıcılar manüel müdahalelere ve zaman kaybettiren işlemlere ihtiyaç duymadan gerekli durumlarda sanal ağlar ve güvenlik servislerindeki iş yüklerini yönetebilir duruma geldi. Amadeus, IaaS platformunda “distributed logical routing” ve “distributed firewalling” için özellikle VMware NSX çözümünü kullanıyor. VMware Integrated OpenStack platformu sayesinde “her zaman çalışan” uygulama ve servisleri için stabil bir temele kavuşan Amadeus, iş yüklerinden kaynaklanan kesintileri en aza indirmek için vSphere’in vMotion gibi özelliklerini de kullanıyor. Buna ek olarak, VMware’in entegre OpenStack platformu, Amadeus’un mevcut kaynaklarını, kabiliyetini ve araçlarını kullanarak profesyonel servislere ihtiyaç duymadan kendi OpenStack ortamını kurmasını, yönetmesini ve güncellemesini mümkün hale getiriyor.

Tüm bunların yanı sıra, Amadeus’un veri merkezi dönüşümü hem iç hem de dış müşterilere verilen hizmet hızını da artırdı. Amadeus, VMware Integrated OpenStack platformunu kullanarak tüm uygulamalarının yapılandırmalarını ve kurulumunu OpenStack Heat şablonları ile otomatikleştirdi. Böylelikle uygulama kurulumları haftalar yerine bir saatten daha kısa sürede yapılabilir hale geldi.

Krips açıklamasının devamında şunları söyledi: “VMware, 15 yılı aşkın bir süredir en çok güvendiğimiz iş ortaklarından bir tanesi. Birlikte, seyahat endüstrisinin geleceğini şekillendirecek yeni nesil platformlara giden yolda yolculuk etmenin heyecanını yaşıyoruz.”

Teknoloji Makaleleri