Cumartesi, Nisan 20, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Dell Technologies yeni yaklaşımıyla IoT’yi kolaylaştırıyor

dell technologies globaltechmagazineDell Technologies yeni IoT ürünleri ve iş ortaklıklarıyla, IoT çözümlerinde yaşanan karmaşayı ortadan kaldırarak dijital dönüşümün önünü açmayı hedefliyor. 

Dell Technologies, IoT çözümlerini süreçlere dahil etmenin zorluklarını ortadan kaldırmasına ve dijital dönüşümlerini daha hızlı gerçekleştirmesine yardımcı olacak yeni IoT ürünlerini ve ortaklıklarını duyurdu.

Yakın zamanda sunulan Gartner raporuna göre, 2020 yılına kadar dünya genelinde 20,4 milyar bağlı nesne kullanımda olacak.  Şirketler, ağlarındaki tüm bu “nesneler” tarafından üretilen büyük miktarda verinin daha hızlı ve gerçek zamanlı analiz edilmesini talep ediyor. Birçoğu içinse tüm veriyi, ağın bir ucundan veri merkezi yakınındaki cihazlara taşımak çok maliyetli. Bu nedenle uç noktalarda yapılan işlemler; hangi veri setlerinin gerekli, ilgili ve veri merkezine ya da buluta daha fazla analiz ve uzun süreli depolama için geri gönderilmesi gerektiğini belirlemenin yanı sıra bant genişliği tasarrufu sağlıyor ve maliyetler ile güvenlik endişelerini azaltıyor.

Yeni IoT Ürünleri ve Hizmetleri

Kolaylaştırılan “Nesne” Yönetimi – Yeni VMware Pulse IoT Merkezi, şirketlerin bağlı nesnelerini tam olarak kontrol etmesini sağlayacak güvenli bir IoT altyapı yönetim çözümü sunuyor. Merkez, müşterilerin IoT projelerini uçtan buluta kadar daha verimli bir şekilde yönetmeleri, işletmeleri, ölçeklendirmeleri ve korumaları konusunda yardımcı oluyor. Dell, VMware Pulse IoT Merkezini Dell Edge Gateways için tercih edilen kurumsal yönetim ve izleme çözümü olarak sunacak. VMware, Pulse IoT Merkezini yeni EdgeX Foundry’ye bağlayarak, EdgeX ekosistemi için sistem ve cihaz yönetimi sunabilecek. 

IoT Danışmanlık Hizmetleri – IoT Teknolojisi Danışmanlık Hizmeti, şirketlerin (sensörler, beacons, ağ geçitleri, mobil telefonlar, giyilebilir cihazlar, bağlı cihazlar gibi) IoT verilerini sonuna kadar kullanmak için ihtiyaç duydukları önemli özellikleri ve yapıyı belirlemelerine yardımcı olmayı amaçlayan Dell EMC Hizmetlerinin yeni danışmanlık kalemi olarak öne çıkıyor. Bu bilgiler, önemli işletim süreçlerini optimize etmek, uyum ve güvenlik risklerini azaltmak, yeni gelir fırsatlarını keşfetmek ve daha güçlü müşteri bağlılığı yaratmak gibi girişimler için kullanılabilir.

Birlikte Çalışabilen Uç Noktalarda İşlem İçin Açık Kaynak Sistem – The Linux Foundation yakın zamanda, özel katma değerli uygulamalar ve mevcut bağlantı standartları arasında birlikte çalışma özelliğini beraberinde getiren uç noktalarda işlemlere yönelik ortak bir sistem ve bunu çevreleyen referans platformu oluşturmak için gerçekleştirilen bir açık kaynak kodlu yazılım projesi olan EdgeX Foundry’yi piyasaya sundu. AMD, Analog Devices, Dell EMC, Foghorn, VMware gibi 50’yi aşkın şirketin oluşturduğu bir topluluk tarafından, güvenli ve ölçeklenebilir IoT çözümlerini hızla oluşturmak üzere bir araya getirilebilen tak-çalıştır bileşenlerinin bir ekosistemini sağlamak üzere başlatıldı. Dell, projenin temelini atmak için Apache 2.0 ile 125 binden fazla kaynak kodu satırı ve bir düzineden fazla mikro ölçekli hizmet sağladı; diğer üyelerden gelecek katkılar da hazırlık aşamasında. EdgeX Foundry, maksimum ölçek için herhangi bir uygulama ortamında geliştirilen mikro ölçekli hizmetlerle bütün donanım ve işletim sistemlerinde çalışmak üzere tasarlandı.

IoT ortaklıkları gelişiyor

Dell Technologies, Dell IoT Çözüm Ortağı ve Dell EMC Ortak Programları yoluyla özenle seçilmiş bir grup IoT yazılım ve hizmet ortağına yatırımda bulundu. Birçok ortak, endüstriye özel IoT konularında derin ve kanıtlanmış uzmanlığa sahip olup çok protokollü veri kaynaklarının yönetiminden güvenlik ve analize kadar her konuda yardımcı olabilir. Programa yakın zamanda eklenen yeni ortaklar arasında Analog Devices, Atos, Bosch, ForgeRock, IOTech, Mocana ve Modius yer alıyor.

Duyurulan önemli IoT ortaklıkları arasında şunlar yer alıyor:

  • Dell ve Bosch birlikte, müşteri yatırımlarının daha hızlı gelire dönüşmesi amacıyla IoT projelerini hızla uygulamalarına yardımcı olacak bir Endüstri 4.0 hızlı başlangıç kiti geliştirdi. Kit içerisinde önceden ayarları yapılmış birçok Bosch XDK sensörü, bir Dell Edge Gateway, kullanıma hazır senaryolar, bulut entegrasyonu ve yazılımı bulunuyor.
  • Atos ve Dell EMC bütün kullanıcıların bağlı cihazlarından sürekli olarak değer yaratabilmeleri için müşterilere olanak tanımak üzere bir IoT hizmet yönetim sistemi olan Atos Codex IoT Services’ı oluşturmak amacıyla birlikte çalışıyor.

Dell Technologies – IoT için Önemli bir Güç

Dell Technologies, sektörün en geniş Nesnelerin İnterneti (IoT) altyapı çözümleri sağlayıcısı olarak öne çıkıyor. Şirket; altyapı, yerleşik PC’ler, IoT ağ geçitleri, güvenlik ve yönetilebilirlik çözümleri ve daha fazlasını içeren IoT çözümlerine yönelik uçtan çekirdeğe ve buluta, eksiksiz bir altyapı portföyü sunuyor.

Dell Technologies’in IoT için sunduğu özellikler, hızlı inovasyon ve kolay entegrasyona olanak tanımakla birlikte şunları içeriyor:

  • 30 yılı aşan BT mirası, DELL EMC OEM Solutions grubu sayesinde 15 yılı aşan işletim teknolojisi (OT) deneyimi, ayrıca başarılı IoT uygulamaları için kritik önem taşıyan hem BT hem OT konusunda derin bir anlayış
  • Buluta özel yazılımı hızla geliştirmek ve güncellemek için Pivotal uzmanlığı ve teknolojisi
  • “Nesneler”in ürettiği verileri depolamak ve analiz etmek için Dell EMC altyapısı
  • Dell Edge Gateway ve Dell Embedded Box PC gibi ağ ucunda verileri toplamak üzere tasarlanan sağlamlaştırılmış, özel üretim IoT donanımı
  • 70’in üzerinde teknoloji ve hizmet ortağı içeren özel Dell IoT Çözüm Ortağı Programı
  • RSA ve SecureWorks’ten, verilerin güvenle ve hızla aktarılmasını sağlayan güvenilir güvenlik çözümleri
  • Sektör lideri global hizmet ve desteğe ek olarak finansman seçenekleri

Teknoloji Makaleleri