Cumartesi, Nisan 27, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Dell 96 çekirdekli en yeni iş istasyonunu tanıttı

Dell-Precision-Tower-globaltechmagazineDell, AMD Ryzen ™ Threadripper ™ PRO 7000 WX Serisi işlemcilere sahip yeni Precision 7875 Tower’ı tanıttı. Precision 7875, Dell’in şimdiye kadarki en ölçeklenebilir ve güçlü AMD işlemci tabanlı iş istasyonu olma özelliğini taşıyor.

Mühendisler, mimarlar ve ürün tasarımcıları için tasarlanan Precision 7875 Tower, zorlu profesyonel uygulamalar için özel olarak tasarlanmış çok iş parçacıklı bir bilgi işlem iş istasyonu olarak öne çıkıyor. Kullanıcılar, büyük veri kümeleri içeren yapay zekâ çalışmalarını desteklemekten grafik tasarım ve sanal gerçeklik projelerini yürütmeye kadar çok çeşitli görevler için Precision 7875 Tower gücünden yararlanabiliyor. 96 adede kadar çekirdeğe sahip Precision 7875 Tower, herhangi tek soketli Dell Precision iş istasyonunda bulunan en fazla çekirdek sayısına sahip.

Precision 7875 Tower bir performans merkezi olarak öne çıkıyor. Yüksek CPU çekirdek sayısı sayesinde kullanıcılar, iş yükleri veya taleplerdeki önemli dalgalanmaları karşılayacak şekilde cihazı ölçeklendirebiliyor. Bu iş istasyonu, model eğitimi, GenAI, makine öğrenimi ve daha fazlasını kapsayan çok çeşitli AI işlevlerini destekleyebiliyor. Ayrıca render, film prodüksiyonu, tasarım analizi, simülasyon, mimari, mühendislik ve inşaat (AEC) görselleştirme gibi bir dizi üst düzey yaratıcı uygulama için gereken çok yönlülüğü sunuyor.

Çeşitli sektörlerden müşteriler, yaratıcı projelerini desteklemek üzere Precision iş istasyonlarını kullanıyor. İster bir apartman tasarımı yapan bir mimar olun, ister bir sonraki filmini hazırlayan bir animatör olun, Dell Precision iş istasyonları çok çeşitli zorlu iş yükleri için sağlam ve güvenilir seçenekler sunuyor.

Cleveland Clinic PLMI Yapay Zekâ ve Veri Bilimi Merkezi Direktörü Dr. Hooman Rashidi konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Tıbbi inovasyon alanında öncü bir yapay zekâ merkezi olarak, teknolojinin üstlendiği kritik rolün farkındayız. Teknoloji, sağlık hizmetleri alanında görünmez ancak vazgeçilmez bir müttefik olarak hizmet veriyor. Teknoloji alanımızdaki muazzam veri hacimlerini özenle işleyerek bizi hasta sonuçlarını önemli ölçüde iyileştirme potansiyeline sahip araştırmalara yönlendiriyor. Dell Precision iş istasyonları, yapay zekâ modeli geliştirme ve iyileştirme çalışmalarımız için ihtiyaç duyduğumuz performansı ve güvenilirliği sağlıyor. Bu iş istasyonları, tıbbi araştırma alanındaki yapay zekâ ilerlemelerini destekleme misyonumuz için gerekli olan teknolojik altyapının önemli bir ayağını oluşturuyor.”

Yeniliklerle dolu

Precision 7875 Tower, önceki nesle kıyasla daha uzun ve daha derin bir kasaya sahip. Amaca yönelik tasarım, işlemciyi soğutmak için ekstra alan sağlıyor ve genişletilebilirlik seçenekleri sunan altıncı bir PCIe yuvasına sahip. İlk kez bir Precision tower entegre bir Wi-Fi yuvası içeriyor ve kablosuz bağlantı için bir PCIe yuvasını feda etme ihtiyacını ortadan kaldırıyor. Bu yenilik kullanıcılara, makineyi kendi iş yükü gereksinimlerine ve çalışma ortamlarına göre uyarlama konusunda daha fazla esneklik sunuyor.

Profesyonel grafik seçenekleri (iki adede kadar 48GB AMD Radeon™ PRO W7900 veya iki adede kadar 48GB NVIDIA RTX™ 6000 Ada Generation GPU), 56TB’a kadar depolama ve 2TB DDR5 bellek ve NVIDIA AI Enterprise desteği ile Precision 7875 Tower, yoğun iş yükleri için en üst düzey özelliklere sahip.

Dell, gizli verileri korumak için gelişmiş emniyet ve güvenliği bir araya getirdi. Güvenilir Platform Modülü (TPM) 2.0, kendi kendini şifreleyen sürücüler ve izinsiz giriş tespitine sahip kilitlenebilir kasa tasarımı, müşteri projelerini güvende tutmayı sağlıyor.

Yeni Dell araştırması, kuruluşların yüzde 65 ila 75’inin GenAI projelerinden ölçülebilir sonuçlar elde ettiklerini gösteriyor. Kuruluşların yaklaşık dörtte üçü GenAI girişimlerini desteklemek için ek fon ayırıyor. Bu durum Dell’in iş istasyonlarına yönelik gözlemlediği artan ilgiyle de örtüşüyor. Dell Precision iş istasyonları sadece birer cihaz olmanın ötesine geçerek inovasyonun arkasındaki itici güç hâline gelmiş durumda. Şirketlerin karmaşık GenAI modellerini daha geniş çapta uygulamadan önce yerel ölçekte geliştirmelerini ve optimize etmelerini sağlıyor.

İş istasyonlarında dünya lideri olan Dell’in Precision portföyü, profesyonellerin çeşitli gereksinimlerini karşılamak için özel olarak tasarlandı. İster GPU ister CPU’yu yoğun kullanan iş yükleri çalıştırsın, Precision üstün performans, güvenilirlik, ölçeklenebilirlik ve yenilik anlamına geliyor.

Dell Precision 7875 Tower, 5 Aralık’ta tüm dünyada satışa sunulacak ve fiyatlar sevkiyata yakın bir tarihte açıklanacak.

Teknoloji Makaleleri