Cumartesi, Nisan 20, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

adesso Türkiye, ilk çeyrekte yazılım ihracatını 1,5 milyon TL’nin üzerine çıkardı

adesso globaltechmagazineadesso Türkiye’nin tamamen Türk mühendisliği ile geliştirdiği uygulamaları, Avrupa’nın önde gelen büyük şirketleri tarafından kullanılıyor.

Almanya’nın en büyük BT hizmet sağlayıcılarından olan adesso Grup’un iştiraki adesso Türkiye, başta Almanya olmak üzere Avrupa’nın önemli şirketleri için geliştirdiği yazılımlarla Türkiye’nin teknoloji ihracatına katkı da bulunmaya devam ediyor.

2016 yılı genelinde Avrupa’ya toplam 2,5 milyon TL’lik yazılım ihracatı gerçekleştiren şirket bu yılın ilk çeyreğinde ise ihracatını geçen yılın aynı dönemin kıyasla yüzde 88 artırarak 1,5 milyon TL’nin üzerine çıkardı.

adesso Türkiye’nin tamamen Türk mühendisliği ile geliştirdiği Java tabanlı B2B ve B2B2C uygulamaları, Dynamics CRM çözümleri, iOS ve Android uygulamaları finans, sigorta, otomotiv ve telekom sektörlerinde faaliyet gösteren Avrupa’nın önde gelen büyük şirketleri tarafından kullanılıyor.

Yaptıkları ihracat ile ilgili açıklama yapan adesso Türkiye Genel Müdürü Burak Barı, “Almanya’nın en büyük BT hizmet sağlayıcılarından olan adesso Grup’un Türkiye’deki iştiraki olarak sadece ülkemizin lider şirketleri için değil aynı zamanda Avrupa’nın global şirketleri için de yazılımlar geliştiriyoruz. Şu an 20 kişilik bir ekibimiz sadece yurtdışı müşterilerimiz için yazılım geliştiriyor. Ayrıca sadece yazılım geliştirmekle de kalmıyor, geliştirdiğimiz bu uygulamaların bakım süreçlerini de üstleniyoruz.” dedi.

Bu yılki hedefimiz 4 milyon TL’lik ihracat

İleride yazılım ihracatı alanında atılımlar yapamaya devam edeceklerinin de altını çizen Barı, ihracat potansiyellerini her geçen yıl daha fazla ortaya çıkardıklarını ve bu yıl sonunda yazılım ihracatlarını 4 milyon TL’ye çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

Sadece yurtdışı değil aynı zamanda yurtiçi müşterileri için de kaliteli yazılım geliştirmeye büyük önem verdiklerini ifade eden Barı, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Yurtdışında yıllardan beri uyguladığımız proje geliştirme metotlarını ve standartlarını Türkiye’de gerçekleştirdiğimiz tüm projelerde de kullanıyoruz. Ekibimizin teknik becerilerini bu metotlarla birleştirdiğimizde ortaya kalitesi çok yüksek yazılımlar çıkıyor. Yurtiçi müşterilerimiz için gerçekleştirdiğimiz yazılım projelerinde de aynı şekilde ilerliyoruz.”

Teknoloji Makaleleri