Perşembe, Nisan 25, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Dijital dünyadaki son yenilikler SAP SAPPHIRE NOW’da ele alındı

sap globaltechmagazineDijital dünyadaki son yenilikler SAP SAPPHIRE NOW’da ele alındı.

SAP’nin en yeni IoT ürün portföyü olan SAP Leonardo’nun damgasını vurduğu konferansta, yazılım dünyasının geleceği masaya yatırıldı; dünyanın dört bir yanından 20.000’in üzerinde şirket dijital dönüşüm yolculuklarını paylaştı.

Kurumsal uygulamalar ve yazılım alanında dünya lideri SAP’nin her yıl yenilikçi ürünlerinin tanıtıldığı ve teknolojideki son gelişmelerin değerlendirildiği geleneksel SAPPHIRE NOW Konferansı bu yıl Orlando’da gerçekleşti. Etkinliğin açılışını, dinamik sunumuyla SAP CEO’su Bill McDermott yaparken, sahnede McDermott’a SAP Ürün ve İnovasyondan Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Bernd Leukert eşlik etti. Açılış konuşmasında Bill McDermott; “Empatiden aksiyona giden yol, bitiş çizgisi olmayan bir yarışa benziyor.” diyerek SAP’nin 45 yıldır öncü inovasyonlara müşterileri ile birlikte imza attığını, 2010 yılı itibarıyla da inovasyon stratejisini daha da geliştirdiğini vurguladı. SAP HANA’nın müşteriler tarafından çok hızlı bir şekilde benimsendiğini belirten McDermott, bulut alanında da en geniş ürün portföyüne ve kullanıcıya sahip şirketin SAP olduğunun altını çizdi.

Google ile Daha Kapsamlı İşbirliği

Her yıl yazılım ve iş dünyasının çehresini değiştiren yeniliklerin duyurulduğu SAPPHIRE NOW’da 2017’nin en önemli açıklamalarından biri, Google ile Mart ayında imzalanan işbirliğinin kapsamının genişletilmesi oldu. Yeni işbirliği çerçevesinde, daha çok sayıda SAP teknolojisi ve uygulaması Google Bulut Platformu (Google Cloud Platform) üzerinde sertifikalandırılacak. Örneğin, SAP NetWeaver teknoloji platformu bundan böyle Google Bulut Platformu üzerinde uygulanabilecek ve işletmeler SAP S/4HANA ve SAP Business Warehouse uygulamalarını Google Bulut Platformu üzerinde devreye alabilecek. Bu işbirliği ile SAP Bulut Platformu’nun, Google Bulut Platformu üzerinde global olarak açık bir hale gelmesi hedefleniyor. Ayrıca bu iki dev marka; öğrenen makineler, Nesnelerin İnterneti (IoT), veri şeffaflığı, depolama servisleri ve iş yeri verimliliği konularında da işbirliğini güçlendirecek.

Dijital Bir İşletme Olmak SAP’den Yeni ‘Dijital İkiz’ Çözümü

SAP, Varlık Yönetimi’ni Nesnelerin İnterneti (IoT) ile birleştirerek en iyi seviyeye getirmek amacıyla yeni dijital ikiz çözümü ve servis hizmetlerini tanıttı. SAP ayrıca, Leonardo çözüm portföyü için ekosistem oluşturmak amacıyla Deloitte ile işbirliği yaptı. Bu işbirliği sayesinde inovasyonlar hızlanacak ve katma değeri olan hizmetler sunulabilecek. Bu hizmetler arasında finans için dijital ve akıllı çözümler, tedarik zinciri ve endüstriler için servis olarak yazılım çözümleri yer alıyor.

Bulut Tabanlı, Dijital, Mobil Çözümler

SAPPHIRE NOW’da yapılan diğer bir duyuru da SAP Digital Commerce (Dijital Ticaret) portföyüne yeni katılan çözümler oldu. SAP kullanıcılarının müşterileri ile daha kolay ve yenilikçi yöntemlerle iletişim kurmasını, dijital yolculuklarını daha iyi anlayıp planlamaya yönelik yeni uygulamaları herkes SAP Store üzerinden tek tıkla kontrat ve dijital ödeme ile sahip olabilecek. 105 ülkede müşteriler bu uygulamaları kullanmaya başladı. Bu uygulamalar arasında İnsan Kaynakları Yönetimi Çözümü SAP SuccessFactors için paket servisler ve yeni kabiliyetlerle geliştirilmiş web üzerinden işe alım çözümü WorkConnect by SAP yer alıyor.

SAP tarafından sunulan tüm çözümlere tamamen dijital ve kısa yoldan satın alma ve kullanım olanağı sunan SAP Store ve iş ortaklarının sunduğu uygulamaların yer aldığı SAP App Center ile şirketler en yenilikçi çözümlere ve mikroservislere gerçek zamanlı erişim sağlayıp var olan sistemlerine entegre ederek işlerini kolaylıkla dönüştürebilecekler.

SAP Uygulama Merkezi (SAP App Center) İş Ortağı Çözümlerini Kullanmayı ve Yönetmeyi Basitleştiriyor

SAP Uygulama Merkezi sayesinde müşteriler, SAP’nin iş ortaklarının sunduğu tamamlayıcı ve destekleyici nitelikteki dijital dönüşümü kolaylaştıran gerçek zamanlı ve yenilikçi çözümlere erişebiliyor. Bu platform üzerinde çözümler doğrudan SAP iş ortaklarından satın alınabiliyor ve bu sayede satın alımlar, faturalandırma işlemleri ve tedarikçi iletişimi tek merkezden yönetiliyor.

Yeni SAP Bulut Güven Merkezi Bulutta Şeffaflık, Güvenlik ve Uyum Sağlıyor

Etkinlikte duyurulan bir başka yenilik ise SAP Bulut Güven Merkezi (SAP Cloud Trust Center) web sitesi oldu. Herkese açık olan bu site SAP’nin bulut çözümlerine yönelik var olan çalışmaları hakkında gerçek-zamanlı bilgi sunuyor. Site aynı zamanda SAP’nin güvenlik ve kişisel verilerin gizliliği konusundaki yaklaşımını da detaylarıyla açıklıyor.

20 Bin Müşteri Hikayesi

Dünyanın her yerinden 20 bin şirket dijital dönüşüm yolculuklarında yaşadıkları fırsatları, kazanımları ve zorlukları SAPPHIRE NOW etkinliğinde katılımcılarla paylaştı. Farklı endüstrilerden ve bölgelerden gelen bu işletmeler arasında İtalya’nın Güney Tirol Özerk Eyaleti, Stara, Insight Enterprises, FreshDirect, C&J Energy Services, MAPAL ve Mercy yer aldı.  Örneğin Güney Tirol eyaleti, dijital süreçlerin verimliliğini artırmak üzere bir blockchain ağı kurulması için SAP ile yaptığı işbirliğini anlattı. Global donanım, yazılım, bulut ve BT servisleri sağlayıcısı Insight Enterprises şirketi ise dijital dönüşümde Concur, SAP Fieldglass, SAP SuccessFactors and SAP Hybris çözümlerini nasıl kullandığını aktarırken, Kuzey Amerikalı petrol ve gaz servis sağlayıcı C&J Energy Services de SAP Cloud Platform üzerinde kurduğu sahada dijital faturalama sistemini katılımcılarla paylaştı.

Teknoloji Makaleleri