Salı, Nisan 16, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Ancestry, milyonlarca soyağacı ve DNA profilini buluta taşıyor

Ancestry globaltechmagazineAncestry, soygeçmiş ve genom bilimi alanında global çapta lider bir marka. Ancestry, milyonlarca soyağacı ve DNA profilini buluta taşıyor.

Ancestry milyarlarca tarihsel kaydı, milyonlarca aile ağacını ve mevcut müşteri DNA profilini 2,6 milyondan fazla ücretli abonesi için analiz edip karşılaştırarak, müşterilerinin yeni bir benlik hissi geliştirmesine yardım eden veri odaklı bilgiler sunuyor. Ancestry’nin amacı, anlamlı etkileri olan kayda değer bilgiler sunarak insanlara kendilerini keşfetme yolunda güç vermek. Müşterilerin etnik geçmişlerine daha derin bir bakış açısı ve aile tarihleri hakkında ipuçları sunarken, olası genetik kuzenleriyle olan bağlantılarını da ortaya çıkarıyor.

Şirket, büyük hacimli hassas bilgiyi depolamak ve analiz etmek için yüksek derecede ölçeklenebilir ve güvenli bir IT altyapısına ihtiyaç duydu. Ancestry, devam eden büyümesini desteklemek; ölçeklenebilirlik, performans, güvenlik ve gizlilik açısından önemli avantajlar kazanmak için buluta ve Amazon Web Services’e geçiyor.

Ancestry Ürün ve Teknoloji Başkan Yardımcısı Nat Natarajan, “Tüketicilere hayatlarını değiştirebilecek bilgiler sunuyoruz. İnsanların kendi içlerine ve varlıklarına sebep olan insanların ve kültürlerin hayatlarına derinlemesine dalış yapmalarını sağlayarak, kim olduklarına ve onları çevreleyen dünyaya nasıl uyum sağladıklarına dair bakış açılarını değiştirmelerine yardımcı oluyoruz. Bunu başarabilmek, bizim inanılmaz miktarlardaki benzersiz kişisel veriyi günlük bazda, güvenli bir şekilde yönetip analiz etmemizi gerektiriyor” diyor.

Ancestry’nin tüm uygulamaları ve verileri AWS’ye taşınıyor. Ancestry, kapsamlı analiz ve makine öğrenme becerileri de dahil olmak üzere en yüksek işlevselliğe sahip bulutu seçerek, küresel büyümesini sürdürürken üstün ölçeklenebilirlik, performans, güvenilirlik, güvenlik ve gizliliğe erişebilecek. Natarajan, konuyla ilgili şunları söyledi: “Devam eden büyümemizle beraber buluta geçmek, bize güvenlik avantajları ve tam ölçeklenebilirlik katıyor. AWS bulut teknolojileri, tüketici genom biliminin zirvesinde kalabilmemiz için bize gereken esnekliği veriyor, zira bilim ve teknoloji hızla gelişmeye devam ediyor.”

Teknoloji Makaleleri