Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Huawei 2017 ilk yarı sonuçlarını açıkladı

huawei globaltechmagazineHuawei Tüketici İş Grubu 2017 yılının ilk yarısı için sonuçlarını açıkladı.

Yılın ilk altı ayında, Huawei’nin global cirosu, bir önceki seneye kıyasla yıllık yüzde %36.2 artış gösterirken, akıllı telefon satışları önceki yıla oranla yüzde %20.6 oranında yükseldi.

Huawei Tüketici İş Grubu CEO’su Richard Yu, Pekin’den dünya medyasına yaptığı açıklamada; “Tüketici İş Grubumuz dünya genelinde olağanüstü bir büyüme sağlamaya bu yıl da devam ederek, endüstri ortalamasının üstüne çıktı. Bu başarı, kullanıcılarımızın tüm taleplerini karşılayan ve pazarki dengeleri değiştiren cihazlar sunarak inşa ettiğimiz ivmenin bir sonucudur. Kalite, deneyim ve yenilikçilik konusundaki kesin kararlılığımız ile Huawei ürünleri global anlamda yankı buldu. Kullanıcılar; akıllı telefonlar, tabletler, giyilebilir cihazlar ve bilgisayarı da içeren güvenilir bir tüketici ürünleri ekosistemi içinde oldukları konusunda Huawei’ye güvenebileceklerini biliyorlar.” dedi

IDC’nin hazırladığı rapora göre, Huawei 2017’nin ilk çeyreğinde global akıllı telefon pazarının %9.8’ni elde etti. Doğru satış stratejileri sayesinde, önemli pazarlarda orta ve üst segment akıllı telefon satışlarını arttırdı. Avrupa’da hızlı büyümenin yanı sıra Doğu ve Kuzey Avrupa’da akıllı telefonlarındaki güçlü performansı sayesinde %18 büyüme kaydetti. Bunun yanı sıra Tayland, Malezya, Japonya, Güney Kore ve Rusya gibi büyük pazarlar da dahil olmak üzere Asya-Pasifik bölgesinde büyük atılım gösterdi.

GFK ve SINO araştırma sonuçlarına göre, Huawei 2017’nin ilk yarısında internet üzerinden en çok akıllı telefon satışı yapan marka oldu. Dünya çapındaki yükselişini arttıran Huawei , BrandZ’nin “En Değerli 100 Küresel Marka” listesinde ar 49. , Forbes’un “En Değerli Markalar” sıralamasında 88. ve BrandF’nin “Dünyanın 500 En Değerli Markası” listesinde 40. sırada yer alma başarısını gösterdi.

Marka bilinirliği arttıkça satış stratejilerini de geliştiren Huawei, 2016 yılında 35.000 olan perakende mağaza sayısını 2017 sonunda 56.000’e çıkarmayı hedefliyor.

Kullanıcıların ihtiyaçlarını öngören ve insanların yaşama biçimlerine doğal olarak daha uyumlu akıllı ürünler sunan Huawei, yeni “akıllı çağı” ileriye götürecek yapay zeka alanındaki yeniliklerden yararlanıp cihazlarını daha da geliştirmeyi başlıca hedefleri arasında tutuyor.

Huawei inovasyona verdiği önem ile dünya çapında bulunan 15 AR&GE merkezi ve 36 inovasyon merkezinde sensörler, veri yönetimi ve Kirin yonga setinin geliştirilmesi de dahil olmak üzere yeni teknolojiler üzerinde çalışıyor. Ayrıca  Leica, Dolby, Microsoft, Intel ve Google gibi endüstrinin önde gelen şirketleriyle işbirliği yaparak kendi inovasyonlarına da katkı sağlıyor.

Huawei bu çabalar ile kullanıcılarını memnun etme, endüstride iddiasını sürdürme ve daha çok bağlantıda olan bir dünya kurma konusundaki iddasını da ortaya koyuyor.

Teknoloji Makaleleri