Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Selectum Luxury Resort, HPE Aruba Networks ürünlerini tercih etti

Projenin her aşamasında yoğun bir titizlikle çalışılarak, odalarda yapılan site-survey işlemlerinin ardından yoğun kullanım oluşturabilecek genel alanların belirlenmesi ve
bu bölgelerde konumlandırılacak kablosuz ağ cihazları ile birlikte kablolu ağ üzerinden beslenecek diğer istemcilerin (IP Kamera, Otomasyon, Bilgisayar/Yazıcı/POS vb.) planlanması gerçekleştirildi.

Günümüzde artan mobil kullanım ve yüksek hızda internet ihtiyacı hesap edilerek en iyi fiyat performans ürünleri seçildi. Oda içlerinde 802.11ac standardında (AP-207) en az 866 Mbps bir bant genişliği hedeflendi. Farklı ve benzer tipteki odaların yapı malzemesi sorgulanarak sinyal seviyeleri program üzerinden tespit edildi. Yapılan keşifte bir çok kat planı üzerinde 2 odada 1 adet AP kullanımı uygun görüldü. Bazı odalarda da yapı malzemesine göre 3 odada 1 kullanıldı. Toplantı, konferans, restoran, balo salonu gibi kullanıcı yoğunluğunun olacağı yerlerde 802.11 ac Wave 2 ürünler tercih edildi (AP-305 ve AP-315). Dış mekanlarda havuz, restoran plaj ve eğlence merkezi olmak üzere, yüksek yoğunluk olacağı düşünülerek 802.11ac Wave 2 outdoor ürünleri (AP-365) tercih edildi. Toplamda 356 adet access point kullanıldı.

Kablolu Network için, katlarda ve sahada olmak üzere kabinlerde uç sayısına göre uygun POE ve nonPOE switchler sağlandı. Cihazların enerji tüketimleri hesaplanarak buna uygun POE switchler verildi. Kablosuz kullanım yüksek yoğunlukta olacağı için Aruba 5406 Backbone, Aruba 2530 Serisi Kenar Switch ve Aruba 7210 Serisi Controller arasında 2 şer adet 10G transceiver kullanıldı.

Sistem üzerinde bulunan tüm kablolu ve kablosuz ağ bileşenleri yönetmek, tüm istemcilerin performansını aktif olarak izlemek, yüksek riskli sitelere karşı hızlı bir şekilde önlem almak ve uygulama kategorisine göre kablosuz ağ kullanımını denetlemek için Aruba AirWave Ağ Yönetim yazılımı kuruldu.

Antalya Belek bölgesinde hayata geçirilen ve turizm sektörü özelinde bu sene en büyük 802.11 ac Wave 2 kablosuz ağı sağlanan bu proje, kullanılan teknoloji ve gerçekleştirilen mühendislik çalışmaları ile dikkat çekmektedir.

Teknoloji Makaleleri