Salı, Nisan 16, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

HPE GreenLake platformuna 12 yeni bulut hizmeti eklendi

hpe-globaltechmagazineHewlett Packard Enterprise (HPE), şirketlerin uçtan buluta tüm uygulamalarının ve verilerinin modernizasyonunu sağlayan HPE GreenLake platformuna dair önemli gelişmeleri duyurdu. Bu doğrultuda, bütünleştirilmiş operasyonel deneyim ve yeni bulut hizmetleri eşliğinde, çok sayıda önde gelen distribütöre ait çevrimiçi pazarlarda yer alan lider hibrit bulut platformunu daha da güçlendirdi.

HPE Başkanı ve CEO’su Antonio Neri, şunları söyledi: “HPE, müşterilerinin uçtan buluta verilerini yönetmelerine ve içgörü elde etmelerini sağlamaya yönelik bulut platformu sunan ilk şirket. Sürdürdüğümüz inovasyonlarla daha da büyümeyi ve pazar liderliğimizi güçlendirmeyi hedefliyoruz. HPE GreenLake, hibrit bulut pazarında sadeliği, bütünleştirme yeteneği, sunduğu bulut hizmetlerinin kapsamı ve iş ortakları ağı açısından benzersiz bir konumda. Bugün HPE GreenLake’i müşterilerimizin veri modernizasyonu için ideal platform olarak konumlandırmak adına attığımız yeni adımlarla, farklılığımızı daha da ileriye taşıyoruz.”

HPE GreenLake platformu, iş yüklerinin bulunduğu her yerde çoklu bulut deneyimini destekliyor

HPE GreenLake, şirket içinde, uçlarda, barındırma veri merkezlerinde ve genel bulutta olmak üzere her yerde çoklu bulut deneyimlerini desteklerken, dünya genelindeki talebini güçlendirmeye devam ediyor. 2022’nin ilk çeyreğinde HPE’nin yıllık yenilenen geliri 798 milyon dolara ulaştı ve hizmet olarak verilen siparişleri yıllık bazda yüzde 136 arttı. HPE, müşterilerine kurumlarını merkezden uca dönüştürmek ve modernize etmek için kullanımı kolay bir platform sağlamak amacıyla HPE GreenLake’e yatırım yapmaya ve yenilikler sunmaya devam ediyor. Platformda yapılan güncellemeler şöyle:

  • Bulut yerel, yapay zekâ destekli bir ağ yönetimi çözümü olan Aruba Central HPE GreenLake platformuyla bütünleşti. Artık yönetilen yaklaşık 2 milyon cihaz ve günde 2 milyon API çağrısı içeren 120 binden fazla Aruba ağ müşterisi, isteğe bağlı hizmet siparişi vermek ve mevcut varlıklarını yönetmek için HPE GreenLake platformunu kullanabilecekler.
  • HPE portföyünde yer alan tüm bulut hizmetlerine tek aşamada oturum açma, güvenlik, uyumluluk, esneklik ve veri koruması eşliğinde basitleştirilmiş görüntüleme ve erişim sağlayan yeni operasyonel deneyimler hayata geçirildi.

HPE GreenLake platformu, elektronik sağlık kayıtları, ML Ops, ödemeler, birleşik analitik ve SAP HANA dahil olmak üzere 50’den fazla bulut hizmetinin yanı sıra iş ortaklarının sunduğu çok sayıda bulut hizmetinin temelini oluşturuyor.

HPE uçtan buluta veri modernizasyonunu desteklemek için 12 yeni bulut hizmetini duyurdu

HPE ağ iletişimi, veri hizmetleri, yüksek performanslı bilgi işlem ve bilgi işlem operasyonları yönetimine odaklanan 12 yeni bulut hizmetini tanıttı.

HPE GreenLake for Aruba networking

Kapsamlı uç bağlantı ağ çözümleri sunma konusunda lider ve uzman konumda olan HPE, HPE GreenLake for Aruba Networking ile hizmet olarak ağ (NaaS) tekliflerini zenginleştiriyor. Sekiz yeni hizmet, NaaS tedarik etme ve dağıtım sürecini basitleştirerek müşterilerin ağ harcamalarını kullanım gereksinimlerine göre ayarlamasına olanak tanıyor. Böylece ağın iş hedefleriyle uyumunu garanti altına alıyor.

Yeni hizmetler, yeniden satış veya yönetilen hizmet sağlayıcı modelinde faaliyet göstermek üzere NaaS için artan müşteri talebini karşılamak isteyen kanal ortakları için optimize edildi. Kablolu, kablosuz ve SD-Branch dahil olmak üzere tüm müşteri kullanım senaryolarını kapsayan yeni hizmetler, benzeri görülmemiş düzeyde hız ve esneklik sağlayarak değere ulaşma sürecini hızlandırıyor.

HPE GreenLake Veri Hizmetleri

Blok depolama ve veri koruması için yeni ve geliştirilmiş hizmetler, HPE GreenLake veri hizmetlerine katılıyor.

Blok Depolama için HPE GreenLake

HPE GreenLake for Block Storage, bulut işletim modelinde yüzde 100 veri kullanılabilirliğini garanti eden endüstrinin ilk hizmet olarak sunulan blok depolama çözümü olarak, işletmelerin daha hızlı dönüşümüne yardımcı oluyor ve kritik iş uygulamalarında self servis çevikliği sunuyor.

Yeni Hizmet Olarak Depolama çözümü, aşağıdaki yetenekleri sunuyor:

  • Alanına göre, iş sahiplerine ve geliştiricilere yeni uygulamaları, hizmetleri ve projeleri daha hızlı oluşturmak ve dağıtmak için ihtiyaç duydukları çevikliği sağlayan self servis provizyon,
  • Yüzde 98’e ulaşan operasyonel zaman tasarrufu ve serbest bırakılan BT kaynakları eşliğinde stratejik ve yüksek katma değerli girişimlere daha fazla odaklanma imkanı

HPE Yedekleme ve Kurtarma Hizmeti

Gelişmiş HPE Yedekleme ve Kurtarma Hizmeti, hibrit bulut için oluşturulmuş yedekleme imkânıdır. Müşteriler, sanal makinelerdeki verilerini zahmetsizce koruyabiliyor, şirket içinde hızlı kurtarma yapabiliyor ve uzun vadeli yedeklerini genel bulutta uygun maliyetli teklifler eşliğinde depolayabiliyor. HPE Yedekleme ve Kurtarma Hizmeti, artık karma altyapıya dağıtılan sanal makineler için de kullanılabiliyor.

Ayrıca HPE, HPE Yedekleme ve Kurtarma Hizmeti ile Amazon Web Hizmetleri (AWS) üzerinde değişmez veri kopyaları ekleyerek fidye yazılımı kurtarma çözümlerini geliştiriyor.

Yüksek Performanslı Bilgi İşlem için GreenLake

HPE, HPE GreenLake for High Performance Computing tekliflerini daha da genişleterek HPC yeteneklerini tüm kuruluşlar için daha erişilebilir hale getiriyor. Yeni yetenekler, yapay zekâ ve makine öğrenimini güçlendirmek ve içgörüye ulaşma süresini hızlandırmak için en zorlu bilgi işlem ihtiyaçlarının ve veri yoğun iş yüklerinin üstesinden gelebiliyor. Yeni teklifler ayrıca, iş yüklerini test etmek ve gerektiğinde ölçeklendirmek üzere 10 düğümden oluşan daha küçük yapılandırmalar eşliğinde HPC’ye giriş için alt seviye teklifler de içeriyor.

Sunulan yeni yetenekler arasında şunlar yer alıyor:

  • NVIDIA Tensor Core A100, A40 ve A30 GPU’ları 2, 4 ve 8 hızlandırıcı artışlarıyla kullanarak bilgi işlemi hızlandırmak ve veri yoğun projelerin üstesinden gelmek için HPE Apollo 6500 Gen10 sistemiyle entegre genişletilmiş GPU özellikleri. Yeni hizmet bunlara ek olarak birlikte çalışan GPU’lar arasında sorunsuz, yüksek hızlı bağlantı sunan NVIDIA NVLink’e sahip.
  • HPC ve AI çözümleri için tasarlanmış dünyanın tek yüksek performanslı Ethernet yapısı HPE Slingshot, büyük veri yoğunluklu AI iş yüklerinde yüksek hız ve darboğaz kontrolü taleplerini karşılamak için yüksek performanslı ağ iletişimi sunuyor.
  • HPE Parallel File System Storage, yüksek HPC ve AI ihtiyaçları için benzeri görülmemiş bir iş hacmi sağlamak üzere ölçeklenebilir, yüksek performanslı bir depolama çözümü sağlıyor.
  • Çoklu bulut bağlayıcı API’leri, diğer HPE GreenLake veya genel bulutlar gibi çeşitli bilgi işlem kaynakları havuzunda HPC iş akışlarını programlı olarak düzenleme yeteneği sunuyor. Yeni model, ayrıştırılmış kaynakların kullanımını optimize etmek için daha fazla esneklik, ölçeklenebilirlik ve araçlar getiriyor. Bu yetenek, siloları kaldırarak, birden çok site arasındaki diğer projelere bağlanarak iş birliğini geliştiriyor.

Compute Ops Management için HPE GreenLake

İlk olarak HPE Discover 2021’de tanıtılan HPE Compute Ops Manager, sunuculara erişmek, izlemek ve yönetmek için bulut yerel bir yönetim konsolu olarak tasarlandı. HPE Compute Ops Manager, müşterinin bilgi işlem ortamında bilgi işlem yaşam döngüsü yönetiminin güvenli otomasyonunu sağlıyor. Hizmet, 90 günlük ücretsiz deneme olanağına sahip ve Haziran 2022’den itibaren satın alınabilecek.

HPE Compute Ops Manager, özel ve kamusal altyapılara yönelik mühendislik danışmanlığı konusunda uzmanlaşmış bir ABD şirketi olan, HPE’nin de müşterileri arasında yer alan Kimley-Horn tarafından başarıyla denendi. Kimley-Horn, HPE Compute Ops Manager’ı kullanarak gecelik sunucu güncellemelerini dört saatten 45 dakikaya indirmeyi başardı.

HPE, HPE GreenLake aracılığıyla sektör lideri çözümler sunmak üzere iş ortağı ekosistemini genişletiyor

HPE GreenLake platformu, uygulamalarını ve hizmetlerini kendi platformunda sunmak isteyen iş ortaklarından oluşan geniş bir ekosistemi kendine çekiyor.

İlk olarak Mart 2021’de duyurulan HPE GreenLake, artık Arrow Electronics, ALSO Group, Ingram Micro ve TD Synnex bulut pazarlarında ve e-ticaret platformlarında doğrudan kullanılabiliyor. Böylece HPE GreenLake söz konusu platformlardaki 100 binden fazla iş ortağının kullanımına açılıyor. Güncellemeler, hedef pazarlar için önceden tanımlanmış bulut hizmetleri kataloğunun yanı sıra sipariş ve faturalandırmayı otomatik hale getiren iyileştirmeler içeriyor.

Son olarak HPE, Digital Realty’nin modern, sürdürülebilir tesislerinde müşteriler için HPE GreenLake bulut hizmetlerini güvenli bir şekilde barındırmak ve yönetmek için en büyük küresel sunucu barındırma tesisi sağlayıcılarından biri olan Digital Realty ile yeni bir anlaşma yaptı. Bu anlaşmayla müşteriler, tasarımdan desteğe uzanan hizmetlere tek bir entegre hizmet yönetimi süreci eşliğinde, tek sözleşme ve fatura avantajından yararlanarak hızla geçiş yapabilecekler.

Yeni HPE GreenLake deneyimi Nisan 2022’de başlıyor

Yeni HPE GreenLake deneyimi Nisan 2022’de kullanıma sunulacak. HPE ayrıca HPE Financial Services, aracılığıyla müşterilerinin HPE GreenLake ile veri öncelikli modernizasyonuna finansal destek sağlayacak.

Teknoloji Makaleleri