Cuma, Nisan 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Cisco ve Google’dan yeni Hibrit Bulut çözümü

cisco-globaltechmagazineCisco ve Google yeni Hibrit Bulut çözümünü birlikte geliştiriyorlar.

Yeni çözüm, uygulamaların müşterilerin uygulamalarını hem kendi ortamları hem de Google Cloud Platform üzerinde çalıştırmalarını sağlayacak.

Cisco ve Google Cloud bugün müşterilerinin hem kendi ortamları hem de bulut üzerindeki yatırımlarını optimize edebilmelerine yardımcı olmak için bir hibrit bulut çözümü için iş birliği yaptıklarını duyurdular. İki marka, uygulama ve hizmetlerin hem sunucu bazlı ortamlarda hem de Google Cloud Platformu üzerinde kurulup, yönetilip güvenliğinin sağlanacağı benzersiz ve açık bir hibrit bulut sunacak. 

Çözüm şirketlere iş akışlarını yürütüp, güvenliğini sağlayıp, denetlerken var olan yatırımlarını optimize etme, buluta geçişlerini kendi hızlarında planlama ve servis sağlayıcıya bağlı kalmama fırsatı sunuyor. Kurumlar artık yeni uygulamalarını ister bulutta ister sunucu üzerinde geliştirsinler, her iki ortamda da aynı geliştirici araçlarını, uygulama platformunu ve üretim ortamındaki yapılandırma ayarlarını.

Google ile iş birliklerinin müşterilerine bulutun sunabileceklerinin en iyisini, yani çeviklik ve ölçeğe eşlik eden güvenlik ve desteği sağladığını belirten Cisco CEO’su Chuck Robbins “Müşterilerimize doğru çözümleri sunmak için inovasyonun hızını açık ve güvenli bir çevrede sağlayan ortak bir hibrit bulut vizyonu paylaşıyoruz” diye konuştu.

Google Cloud CEO’su Diane Greene “Google ve Cisco’nun bu ortak çözümü, bulutun faydalarını yakalamak için kolay ve kademeli bir yaklaşım sunuyor. Müşterilerimiz de bizden bunu istiyor” dedi.

Cisco ve Google ortaklığındaki bu hibrit çözüm yazılım ve uygulama geliştiricilerin Kubernetes, GCP Hizmet Kataloğu, Cisco ağ ve güvenlik ve Istio kimlik doğrulama ve “Service Mesh Monitoring” özelliğinden de faydalanmasını sağlıyor. Kurumlardaki uygulama geliştiriciler güvenli bir şekilde bulut API’larına ulaşabilirken bulut uygulama geliştiriciler sunucu ortamlarına ve uygulama geliştirme ara yüzlerine (API) ve kaynaklarına erişebilecek.

Cisco ve  Google Cloud hibrit çözümünün öne çıkan unsurları ise şöyle sıralanabilir:

  • Orkestrasyon ve yönetim – Kaynakların, uygulamaların ve hizmetlerin hibrit ortamlarda politika tabanlı Kubernetes orkestrasyonu ve yaşam döngüsü yönetimi.
  • Ağ –Birden fazla sunucu bazlı ve bulut çevresinde gelişmiş ağ politikası ve konfigürasyonu
  • Güvenlik – Gelişmiş güvenlik politikası ve uygulama davranışlarını gözleme.
  • Görünürlük ve kontrol –Gerçek zamanlı ağ ve uygulama performans gözetimi ve otomasyonu.
  • Buluta hazır altyapı –Hem var olan uygulamayı hem de bulut kaynaklı Kubernetes çevrelerini destekleyen hiper- birleşmiş platform.
  • Istio ile hizmet yönetimi –Açık kaynaklı çözüm mikro hizmetlere bağlanmak, yönetmek ve izlemek için tek bir yol sağlıyor.
  • API yönetimi – Google’ın Apigee API yönetimi sunucu üzerindeki mevcut iş yükünün API’lar aracılığı ile buluta bağlanmasını sağlar.
  • Geliştiriciler için hazır – Cisco’nun DevNet Geliştirici Merkezi bulut ve sunucu bazlı geliştiricilerin hibrit ortamlarda kodlaması için gerekli araç ve kaynakları sağlar.
  • Destek – çözüm için ortak koordineli teknik destek.

Çözümün 2018 yılının ilk yarısında belirli sayıdaki müşteriye sunulması sunulacak ve sonrasında tüm müşterilere açılması planlanıyor.

Ayrıca; DevNet – Cisco’s Geliştirici Ağı – şirketler ve IoT geliştiricilerinin açık kaynak teknolojilerini keşfetmeleri, hibrit bulut çözümleri oluşturmaları ve daha çok IoT fırsatı geliştirmeleri ve bu iş birliğini desteklemek için bir dizi araç sunuyor. Cisco DevNet Sandbox donanım ve yazılım geliştirici çevrelerine ücretsiz olarak erişim sunarak geliştiricilerin hızla keşfetmesini ve çözümler yaratmasını sağlıyor. Ek olarak geliştiriciler bulut için geliştirecekleri uygulamaları Kubernetes ve kapsayıcı ağ kurulumu için Conrtive araçlarını kullanarak oluşturabilir veya DevNet Üerinden Egde Computing eğitimlerini alabilirler. Son olarak Google Cloud kullanan geliştiriciler bol miktarda bilgi, araç ve dokümana erişebilecekler.

Teknoloji Makaleleri