Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Cisco yeni WAN uç platformu ile güvenli bulut kullanımını hızlandırıyor

Cisco-globaltechmagazineCisco, uygulamalara güvenli ve otomatik erişim imkânı sunacak yeni Geniş Alan Ağı (WAN) uç platformunu piyasaya sürüyor. Cisco Catalyst 8000 Uç Platformu, işletmelere, bulut, veri merkezi ve uç nokta genelinde uygulamalara güvenli bağlantı ve görünürlük için esnek seçenekler sunarak bulut teknolojilerinin kullanımını hızlandırıyor.

Cisco, müşterilerin bulut teknolojisi kullanımını hızlandırmasını ve bulut, veri merkezi ve uç noktada yer alan uygulamalara güvenli ve otomatik bağlantı sağlamasını mümkün kılacak yeni Geniş Alan Ağı (WAN) uç platformunu duyurdu.
Cisco’nun sezgisel ağ portföyünün temel bir parçası olan Catalyst 8000 Uç Nokta ürün grubu, müşterilere yenilikçi ve yüksek performanslı bir yönlendirme platformu sağlıyor. Dahili analiz özellikleri sayesinde yeni platform, ağ ve uygulama sorunlarının daha iyi görülmesini sağlarken, bilgiye dayalı kararlar alınmasını mümkün kılarak kullanıcı deneyimini optimize ediyor.

Şirketler bulut teknolojilerine geçişi hızlandırıp, daha çeşitli uygulamaları çalıştırmak ve performansı artırmak için uç noktalara daha fazla bilgi-işlem gücü ayırdıkça, BT ekipleri ağlarında çalışan uygulamalar üzerinde daha fazla karmaşıklık ve daha az kontrol sorunu ile karşı karşıya kalıyor. Bu zorluklar, çevikliği ve güvenli bağlantı deneyimleri sunma kabiliyetini sınırlıyor. Yeni Cisco Catalyst 8000 Uç Platformu, WAN uç noktasını dönüştürüp, bulut, veri merkezi ve uç nokta genelinde uygulamalara otomatik ve güvenli bağlantı sunarak müşterilerin daha çevik olmasına yardımcı oluyor.

Güvenli ve yüksek performanslı bağlantı

Cisco MEA bölgesi CTO’su Osama Al Zoubi konu hakkında şunları söyledi: “Uygulamaların artması ve iş yükleri ile hizmetlerin uç nokta-bulut sürekliliği arasında dağıtılmasıyla, şirketler WAN uç noktasında yeni gerçekliklerle karşı karşıya kalıyor. Güvenli çoklu bulut erişim mimarileri oluşturan BT şirketlerinin, işletmelerin ihtiyaçlarına uygun bir biçimde yön değiştirerek çözümlerini hızlıca ölçeklendirmesi gerekiyor. Cisco Catalyst 8000 Uç Platformu, WAN uç noktası ve bulut uç noktası arasında köprü işlevi görerek, BT görünürlüğü ve çeviklik sağlarken her türlü bulut ortamına güvenli ve yüksek performanslı bağlantı sunuyor.”

Yeni platform, müşterilerin bulut çözümlerine istedikleri hızda geçiş yapmasına olanak tanıyor. Bir Güvenli Erişim Hizmeti Uç Noktası’na (SASE) geçmeyi amaçlayanlar için Cisco SD-WAN, bulut ortamından yönetilen SD-WAN ve bulut ortamında sağlanan güvenliği tek bir çözümde bir araya getiriyor. Cisco 8000 Serisi Uç Platformu, gerçek zamanlı bağlantı deneyimlerini sağlamak için gerekli performans, görünürlük ve güvenliği sunabilecek esnek bir SD-WAN çözümünün tüm gereksinimlerini karşılıyor.
Günümüzün en zorlu WAN uç nokta sorunlarına yönelik olarak geliştirilen Catalyst 8000 ürün grubu, gelecekte ortaya çıkacak sorunlarla da başa çıkacak esnekliğe sahip. Birden fazla kullanım senaryosu için tasarlanmış üç ayrı model vardır:

3 farklı model

  • Yüksek performanslı bir SD-WAN çözümü olan Catalyst 8500 Serisi Uç Platformu, veri merkezi, ortak yerleşim ve toplu kullanım alanları için ideal olup, tek raf boyutundaki kompakt bir ünitede entegre 40G ve 100G Ethernet portlarıyla sektörün en yüksek SD-WAN performansını sunar. Ürün, yüksek performans, kapsamlı güvenlik ve zengin ağ hizmetleri sağlamak üzere geliştirilmiş, Cisco’nun Uygulamaya Özel Entegre Devresi (ASIC) olan üçüncü nesil Kuantum Akış İşlemcisi’nden güç alır.
  • Catalyst 8300 Serisi Uç Platformu, müşterilerin değişen iş gereksinimlerine hızlıca uyum sağlaması için çeşitli bağlantı seçenekleriyle modüler erişim sunarak uç nokta bağlantısını yönetmek üzere geliştirilmiştir. Catalyst 8300 ayrıca, mevcut Cisco Entegre Hizmet Yönlendiricisi’ne kıyasla dört kata kadar daha iyi SD-WAN hizmet performansı sunar.
  • Catalyst 8000V Uç Nokta Yazılımı, tüm bu özellikleri yazılım halinde sunar. Bulut ortamında kullanıma sunulabilir veya Cisco’nun 5000 Serisi İşletme Ağ İşlem Sistemi (ENCS) gibi bir platform üzerinde sanallaştırılabilir.
    Hücresel şebeke üzerinden kablosuz taşınabilirlik, modern WAN ortamında kritik öneme sahiptir ve Cisco, müşterilerinin gelişmiş 4G LTE ve 5G kablosuz WAN teknolojisine kolayca geçiş yapmasını sağlar. Cisco Catalyst Hücresel Ağ Geçidi, müşterilerin mevcut altyapıda herhangi bir değişiklik yapmadan kablosuz WAN hizmetini kullanıma sunmasına yardımcı olur. Her türlü bulut ortamına veya konuma gigabit bağlantı ile hücresel ağı birincil SD-WAN bağlantı seçeneğine yükseltir. İlk sürüm, gelişmiş 4G LTE CAT 18 hızlarını desteklerken, çok yakında 5G hızları kullanıma sunulacak.
    Cisco Catalyist 8300 ve 8500 serileri ve Cisco Catalyst Hücresel Ağ Geçitleri satışa sunulmuş durumda. Cisco Catalyst 8000v için hedeflenen piyasaya çıkış tarihi ise Aralık 2020. Tüm hizmetler abonelik temelli esnek teklifler yoluyla sunulacağından, müşteriler, aboneliklerine eklenen Cisco inovasyonlarına sürekli erişim fırsatına sahip olabilecek.

Teknoloji Makaleleri