Cuma, Nisan 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Hitachi Vantara yeni yazılım platformunu kullanıma sundu

Hitachi Vantara-globaltechmagazineHitachi Vantara, UCP Advisor 2.0 yazılımı ve UCP CI sistemleri ile kurumsal müşteriler için veri değerini maksimize edecek kurumsal sınıf bir çözüm sunuyor.

Hitachi Ltd’nin bir iştiraki olan Hitachi Vantara, yeni bir birleşmiş altyapı sistemleri ailesi olan Hitachi Unified Compute Platform (UCP) CI’yi duyurdu. Şirket aynı zamanda Hitachi UCP ailesine ait sistemler için sunduğu yönetim otomasyonu ve orkestrasyonu yazılımının yeni neslini de kullanıma sundu: Hitachi UCP Advisor 2.0. İki çözüm birlikte, sınıfının en iyisi depolama, bilgi işleme ve ağ oluşturmayı karmaşık, genişletilebilir otomasyon ve yönetim yazılımlarıyla birleştirerek, esnek ve yüksek performanslı bir platform sunuyor. Bu kombinasyon, kurumsal müşterilerin karşılaştığı en karmaşık veri yönetimi, taşınırlık ve analiz sorunlarını çözmeye yardımcı olmak üzere, yeni nesil dijital çözümlere temelden destek sağlıyor.

Hitachi’nin UCP CI sistemleri ve UCP Advisor yazılımı, kurumsal şirketlerin iş dünyasının ve pazarın hızla değişen taleplerine daha hızlı bir şekilde yanıt verebilmesi için modern ve bütünleşik bir veri odaklı çözüm sunuyor. Hitachi böylece, müşterilerin halihazırda var olan sanallaştırma, veri tabanı ve analitik uygulamalarına kapsamlı bir şekilde destek veren; artmış performans, daha yüksek çalışma zamanı, basitleştirilmiş sorun giderme ve gelişmiş güvenlik özellikleriyle kurumsal uygulamaları daha hızlı bir şekilde konuşlandırmaya yarayan anahtar teslimi bir çözüm getiriyor. Bu ise daha düşük işletme giderleri, azaltılmış karmaşıklık ve riskin yanı sıra, bir şirketin en stratejik varlığı olan verilerini daha iyi değerlendirilmesini sağlayarak, daha iyi müşteri deneyimleri sunmayı, yeni iş modelleri ve gelir akışları belirlemeyi mümkün kılıyor.

“Dijital dönüşümde ilerlemek isteyen kurumsal şirket yöneticilerinin, verimlilik artırmak ve şirketlerindeki sürekli değişimi daha iyi yönetebilmek için modern ve çevik BT kabiliyetlerine sahip olduklarından emin olmaları gerekiyor” diyen Hitachi Vantara Altyapı Çözümleri Pazarlama Bölümü Başkan Yardımcısı Bob Madaio, şöyle devam ediyor: “Hitachi’nin birleşmiş altyapı sistemleri, BT modernizasyonu için kritik önem taşıyan temel desteği sağlıyor ve müşterilerin buluttan, ileri analitik ve yapay zeka gibi açık kaynaklı ve gelişmekte olan teknolojilerden tam anlamıyla faydalanabilmesini sağlayan esnek bir ortam sunuyor.”

Hitachi UCP Advisor’un öne çıkan yenilikleri ve sunduğu faydalar aşağıdakileri içeriyor:

  • Fiziksel ve sanal ortamların otomatikleştirilmiş konfigürasyonu sayesinde basitleştirilmiş konuşlandırma ve ayrıca otomatikleştirilmiş yaşam döngüsü yönetimi, sağlık uyarıları ve gözlemleme il çalışmama sürelerinin en aza indirgenmesi
  • Veri merkezi yönetimi sistemleriyle entegrasyonu mümkün kılan genişletilebilir otomasyon
  • UCP birleşmiş, hiper-birleşmiş ve rack scale sistemlerin birleştirilmiş bir şekilde yönetimini sağlayan sezgisel bir arayüz kullanarak verimlilik artışı

Hitachi UCP CI sistemlerinin öne çıkan yenilikleri ve sunduğu faydalar ise şöyle:

  • Otomatikleştirilmiş yönetim, orkestrasyon ve gözlemleme için UCP Advisor yazılımıyla entegrasyon
  • Bulutta veya bulut ortamları boyunca her ölçekte, herhangi bir kurumsal uygulamayı destekleyebilecek, esnek, yüksek performanslı ve ayarlanabilir bir sistem sunabilmek için Hitachi’nin öncü, kurumsal sınıf Hitachi Virtual Storage Platform (VSP) depolaması ile altıncı jenerasyon Intel Xeon işlemcilerini bir araya getiriyor.
  • Yaşamsal uygulamaları ve kurumsal çapta konuşlandırmaları desteklemek için giriş seviyesi ve kavram kanıtlama amaçlı projeleri kolaylıkla ölçeklendiriyor.
  • Ön-onaylı, tam entegre ve anahtar teslimi bir sistem olarak sunuluyor; fayda elde etmek için gerekli süreyi kısaltmak üzere, hızlı yüklemeyi destekliyor.
  • Kullanıcıların, iş verisi varlıklarını hem yerinde, hem bulut ortamlarında daha verimli ve etkili bir şekilde yönetmesine ve mobil hale getirmesine yardımcı oluyor.

Yeni Hitachi UCP Advisor yazılımı ve UCP CI sistemleri, Hitachi Vantara’nın tamamıyla yenilenmiş ve genişletilmiş UCP protföyünün evriminde bir sonraki adımı temsil ediyor. Yeni portföy, VMware Cloud Foundation üzerine temelli rack-scale UCP RS sistemlerini ve kalıcı bellek (NVMe) hızlandırma destekli hiper-birleşmiş UCP HC sistemlerini içeriyor. UCP Advisor 2.0 yazılımı, yeni UCP sistemlerinin herhangi biriyle bir arada kullanılabiliyor ve böylece basitleştirilmiş veri yönetimi ile orkestrasyon sağlıyor ve operasyonel verimliliği artırıyor.

“Modern veri stratejilerinin özünde iş verilerinden elde edilen değeri artırma ve veri hizmetleriyle rekabet avantajı artışı sağlama ihtiyacı yatıyor. Bu herhangi bir kaynaktan veya uygulamadan gelen veri olabilir herhangi bir bulutta bulunabilir. Bu yeni veri modeli de modern BT altyapılarına olan ihtiyacın altını çiziyor. Böyle altyapılar, verinin daha iyi yönetilmesini, taşınabilir hale gelmesini ve analiz edilmesini mümkün kılarak, daha zengin içgörüler elde edilmesini, daha iyi kararlar alınmasını ve daha iyi sonuçlar elde edilmesini sağlıyor” diyen Hitachi Vantara Pazar Geliştirmesi ve Ürün Yönetimi Kıdemli Başkan Yardımcısı Iri Trashanski, sözlerini şöyle bitiriyor: “Dijital dönüşümü düşünen veya bu sürecin ortasında olan herhangi bir müşteri Hitachi’nin birleşmiş ve hiper-birleşmiş altyapı sistemlerinden fayda sağlayacaktır. Sistemlerimiz, müşterilerimizin başarılarını desteklemek üzere gereken esnek temeli, otomasyonu ve sorunsuz deneyimi sunmak için geliştirildi.”

Ürün Erişilebilirliği ve Bilgi

UCP CI sistemleri an itibarıyla küresel çapta erişilebilir durumda. Yeni nesil UCP Advisor 2.0 yazılımı 2017 yılı içerisinde genel kullanıma sunulacak.

Teknoloji Makaleleri