Cuma, Nisan 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Yeni Hitachi Unified Compute Platform Hibrit bulut projelerini hızlandırıyor

Hitachi-Unified-Compute-PlatformYeni ve geliştirilmiş Hitachi Unified Compute Platform RS, hibrit bulut kullanımını kolaylaştırmak için VMware Cloud Foundation ile entegre çalışıyor. 

Hitachi Ltd.’nin bir iştiraki ve Yılın VMware Küresel İnovasyon OEM İş Ortağı olan Hitachi Data Systems (HDS), Hitachi Unified Compute Platform (UCP) RS serisini duyurdu. Tam entegre, yazılım tanımlı ve rack-boyutlu bir veri merkezi (SDDC) platformu olan yeni çözüm, VMware Cloud Foundation™ tarafından destekleniyor. Hitachi UCP RS, daha kısa pazara sürüm süreleri ve anında ödeme (pay-as-you-go) ekonomisi için hibrit bulutu daha hızlı benimseme fırsatı sunuyor. Ayrıca, şirketlere özel ve ortak buluttan işlerinin bir uzantısı şeklinde faydalanarak BT yatırımlarını optimize etme özgürlüğü veriyor. UCP RS, müşterilerine entegre SDDC kümelerini konuşlandırma veya Hitachi’nin vSAN hazır düğümleriyle birlikte VMware yazılımlarını kullanarak kendi veri merkezlerini oluşturma esnekliğini de sağlıyor.

Hitachi UCP RS’in kullanıma sunulmasının yanı sıra, şirket hiper birleşmiş sistemi olan Unified Compute Platform (UCP) HC’yi de geliştirdi. Hitachi UCP HC’nin tamamıyla flash ve hibrit sistemleri artık kalıcı bellek (NVMe) ve altıncı nesil Intel Xeon ölçeklenebilir işlemci desteğiyle geliyor. Bu sayede daha hızlı performans ve daha düşük işletim giderleri sunan UCP HC, müşterileri için maksimum değer yaratıyor. Yapılan iyileştirme, modern veri merkezi teknolojileri sayesinde daha yüksek performansa, düşük gecikme sürelerine ve hızlandırılmış iş yüküne izin veriyor.

VMware Integrated Systems Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü John Gilmartin, “Hitachi’nin yenilikçiliğe dayanan geçmişi, 2017 VMware İş Ortağı Liderlik Zirvesi’nde Yılın VMware Küresel İnovasyon OEM İş Ortağı olarak seçilmeleriyle sonuçlandı. Yeni ve VMware Cloud Foundation tarafından desteklenen Hitachi UCP RS çözümü de oldukça yenilikçi. Üretkenliği artırıyor, pazara sürüm sürelerini kısaltarak değer yaratıyor ve müşterilere ellerindeki verinin gücünü çok daha hızlı bir şekilde anlama imkanı veriyor” dedi.

Gartner’ın Haziran 2017 tarihli “Market Trends: Software-Defined Infrastructure — Who Can Benefit?” adlı raporunda “Yazılım tabanlı altyapı (SDI) teknolojisindeki ilerlemelerin, hibrit bir bulut altyapısı kapsamında, iyileştirilmiş uçtan uca BT hizmeti birlikte işlerliğini, dirençliliğini, esnekliğini ve hızlılığını etkin bir şekilde gerçekleştirmeye olanak sağlaması gereken genel bir sanal veri merkezini ne dereceye kadar destekleyebileceği konusunda açık kalmış sorular bulunmaktadır” deniyor. Ek olarak, raporda “Ortak bulut hizmetleri konuşlandırmasının şu andaki durumuna ve SDI’nin olgunluğuna bakılacak olursa, şu iki seçenekten biri mümkündür: Birincisi, halihazırda var olan özel bir veri merkezi altyapısı, ortak bir bulut hizmeti veya bu ikisinin bir kombinasyonu üzerinde uygulamalardan bağımsız bir şekilde çalışabilecek, ortak bir sanal veri merkezi altyapısıdır. Bu seçeneğe ‘altyapıdan yukarıya’ (infrastructure-upward) denir.”  şeklinde bilgi veriliyor.

Veri merkezi modernizasyonu girişimlerinin BT üzerinde oluşturduğu yeni beklentileri anlayan Hitachi, VMware ile işbirliği yaparak, hibrit bulut konuşlandırmaları için güvenilir bir BT altyapısı sunmak amacıyla tam entegre ve anahtar teslim bir çözüm olan Hitachi UCP RS sistemini geliştirdi. Kaynak satın alma ve kullanımını, yönetimi ve gözlemlemeyi SDDC’ler için benzersiz bir şekilde otomatize ederek, BT konuşlandırması ve yönetiminin karmaşıklığını azaltan Hitachi UCP RS, böylece müşterilerine rekabet avantajı sunuyor ve hızlı pazara sürüm süreleri sağlamasının yanı sıra, iş uygulamalarının müsaitliğini yüksek tutuyor.

“VMware ile olan derin ve işbirliğine dayanan ortaklığımız sayesinde, müşterilerimize BT ortamlarını modernize etmelerinde yardımcı olan ve veriyi işlerinin merkezine konumlayan, güçlü sistemler ve yenilikçi çözümler ürettik” diyen Hitachi Entegre Çözümler Pazarlama Birimi Başkan Yardımcısı Bob Madaio, sözlerini şöyle tamamladı: “Hiper birleşmiş sistemimiz UCP HC’ye ek olarak UCP RS’nin kullanıma sunulmuş olmasıyla beraber, müşterilerimize BT ortamlarını dönüştürme, hibrit bulut konuşlandırmalarını hızlandırma ve dijital iş girişimlerini ilerletme gücü veriyoruz.”

Hitachi UCP Portföyü

Birleşmiş, hiper birleşmiş ve rack-boyutlu sistemlerden oluşan UCP ailesi, BT modernizasyonunu ve dijital dönüşümü kolaylaştıran, kurumsal şirketlere, departmanlara ve bulut hizmeti sağlayıcılarına yönelik ortamlar sağlar. UCP çözümleri, ön onaylı, önceden test edilmiş ve hazır birleşmiş ve hiper birleşmiş altyapı sistemleri sunarak,  BT şirketlerine üretime başlama sürelerini kısaltma, faaliyetleri otomatikleştirme ve yönetimsel giderleri azaltma imkanı sağlar.

Teknoloji Makaleleri