Perşembe, Nisan 25, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

3DEXPERIENCE Forum İstanbul’da gerçekleşti

dassault systemes globaltechmagazineDassault Systèmes, üç boyutlu teknolojiler alanındaki en önemli etkinliklerden biri olan 3DEXPERIENCE Forum Türkiye’yi İstanbul’da düzenledi.

24 Kasım tarihinde düzenlenen bu yılki forum, dijitalleştirme yoluyla iş dönüşümü konusuna odaklanırken özellikle deneyim alanında sergilenen çözümler büyük ilgi gördü.

Sabancı Üniversitesi Finans Mükemmellik Merkezi Başkan Yardımcısı ve Kurucu Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş’ın yaptığı keyifli açılış konuşmasıyla başlayan etkinlikte, Demirtaş, konuşmasında teknolojinin ve geleceğin dijital dönüşümü hakkında çarpıcı bilgiler ve görüşler sundu.

Deneyim çağında tasarımın geleceği

Demirtaş’ın konuşmasını Dassault Systèmes’teki CATIA markasının CEO’su olan Philippe Laufer takip etti. edecek. Dünyanın en önde gelen tasarım çözümlerindrn CATIA’nın başarısının arkasındaki isimlerden biri olan Laufer, tasarımın geleceğini ve Dassault Systèmes 3DEXPERIENCE platformununun deneyim çağında işbirliğini, tasarımı ve iş zekası becerisini nasıl geliştirebileceğini katılımcılarla paylaştı.

IDC Türkiye’nin “Endüstri 4.0” raporunun sonuçlarını ve analizlerini paylaştığı etkinlikte, ayrıca Türk Silahlı Kuvvetleri Vakfı kuruluşu Roketsan ve Dassault Systèmes’in müşterilerinden biri olan otomotiv yedek parçaları imalatında uzman Beyçelik Gestamp’ın katılımıyla bir panel de düzenlendi. İki kurum, 3DEXPERIENCE Platformunu rekabetçi alanlarda kullanmanın faydalarını interaktif şekilde geçen bir oturumda tartıştılar.

Deneyim alanı büyük ilgi gördü

Etkinlik kapsamında, birçok göz alıcı canlı uygulamanın sergilendiği “Deneyim Alanı” da katılımcıları karşıladı. Üç boyutlu dünyayı deneyimleyebilme imkanı veren alanda, özellikle Passanger Experience, 3D baskı ve 3B tarama gibi üç boyutlu deneyim projeleri yoğun ilgiyle karşılandı.

Teknoloji Makaleleri