Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Visa gerçek zamanlı ödeme platformu Visa Direct’i devreye aldı

visa-globaltechmagazineVisa, yeni ürünü Visa Direct’i Avrupa’da devreye alarak dünya çapında sunduğu güvenli ödeme ağı üzerinden gerçek zamanlı ödemeleri mümkün kılıyor.

Visa, gerçek zamanlı ödemeler platformu Visa Direct’in Avrupa’da devreye alındığını duyurdu. Visa Direct şirketlere, Visa’nın dünya çapındaki erişimi ve ölçeğinden yararlanarak işyerleri ve kişiler için yurt içi ve uluslararası ödeme fonksiyonlarını kullanma olanağı sağlayacak. Visa, hizmet tedarikçileri, finans kurumları ve stratejik ortaklar ile birlikte, içinde Visa Direct bulunan hizmetlerin pazara sunulması için çalışıyor.

Visa Direct ile kişiden kişiye (P2P), işletmeden tüketiciye (B2C) ve işletmeden işletmeye (B2B) ödemeler mümkün olabiliyor. Visa Direct ile alıcının Visa hesabına hızlı, kolay ve güvenli bir şekilde para transferi gerçekleşebiliyor, bu paraya anında erişim sağlanabiliyor ve dünyanın dört bir yanında 44 milyon perakende satış noktasında alışveriş yapılabiliyor.

Diğer yandan Visa, işyerleri için ödeme işleme teknolojileri ve çözümleri alanında dünya lideri olan Worldpay ile işbirliği yaptığını da duyurdu. Bu işbirliği, Visa Direct’in önce Avrupa’da ve daha sonra da dünya genelindeki diğer pazarlarda işyerlerine sağlanmasını hızlandıracak. Paranın gönderildiği bankalar sistemlerinde gerekli değişiklikleri yaptığında Worldpay üyesi işletmeler Visa Direct ile tüketicilerine gerçek zamanlı ödeme yapabilecek, böylece müşteri memnuniyeti de artacak.

Visa’nin Avrupa Ürün Çözümleri Kıdemli Başkan Yardımcısı Mike Lemberger konuyla ilgili şunları söyledi: “Visa yıllardır mağazalarda ve internette ödeme yapma yöntemlerimizi değiştirmemize öncülük etti. Artık tüketicilerin ve işyerlerinin birbirine hızlı, rahat ve güvenli şekilde ödeme yapma yöntemlerini dönüştürme fırsatına da sahibiz. Visa Direct, Visa’nın global ağının yaygınlığından, uygun maliyetinden ve hızından faydalanarak teknoloji şirketlerinin, işletmelerin ve finans kuruluşlarının pazardaki gerçek zamanlı ödeme taleplerini karşılamasını mümkün kılan, başarısı kanıtlanmış bir platformdur.”

Worldpay Uluslararası E-Ticaret Ürün Yönetiminden sorumlu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dave Glaser ise şunları ifade etti: “Son yıllarda ödeme ortamı hem müşteriler, hem de tüketicilerin, gerçek zamanlı olsun, ya da belirli bir yöntem aracılığıyla olsun, kendi şartlarıyla ödeme yapma talepleri paralelinde ciddi biçimde değişti. Avrupa’da ve dünyada bu hizmeti ilk sunun şirketlerden biri olarak bu rakipsiz platformda Visa ile birlikte çalışıyor olmaktan gurur duyuyor ve alıcılara ve satıcılara ihtiyaç duydukları araçları sunan Visa Direct’in bu ihtiyaçların karşılanmasında önemli bir adım olduğunu düşünüyoruz.”

Visa Direct’in Visa’nın global ödeme ağının güvenlik ve ölçek avantajlarından faydalanarak gerçek zamanlı ödemeleri mümkün kılması ve Avrupa’da ödemeleri dönüştürmesi bekleniyor. Bu avantajlar şu şekilde:

  • İşletmeden tüketiciye: işletmelerin oyun kazançları, sigorta ödemeleri ve günlük ticari mutabakatlar gibi hemen hemen her türlü ödemeyi doğrudan Visa hesabına aktarmasını sağlıyor.
  • İşletmeden işletmeye: işletmelerin serbest çalışanlara, sözleşmeli çalışanlara ve diğer küçük işletmelere gerçek zamanlı ödeme yapılmasını mümkün kılıyor.
  • Kişiden kişiye: tüketicilerin hesabı bölüşme veya hediye gönderme gibi durumlarda mobil cihazlar aracılığıyla birbirlerine hızlı, rahat ve güvenli ödeme yapabilmesine olanak veriyor.

Visa Direct ABD’de PayPal, Square Cash, Braintree ve Stripe gibi iş ortaklarının ödemelerini gerçekleştirmesine olanak sağlıyor.  Visa Direct, ödemeler ve ticaret alanında inovasyonu teşvik etme amaçlı açık bir platform olan Visa Developer Platformu üzerinde kullanılabilen Uygulama Programlama Arayüzü (API) tabanlı ağ uygulamalarından biri. Platform; alışveriş yapma, ödeme ve ödeme kabulüne yönelik mobil cihazları giderek daha fazla kullanan tüketicilerin ve satıcıların ihtiyaçlarını karşılamak isteyen finans kurumları, iş yerleri ve teknoloji şirketlerine yardımcı olamka amacıyla tasarlandı.

Teknoloji Makaleleri