Cumartesi, Nisan 27, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Küresel mobil devlerinden 5G New Radio (NR) standardı için önemli adım

5G-globaltechmagazineMobil iletişim sektörünün lider şirketlerinden oluşan bir grup, yeni onaylanan 5G NR standardını temel alan önemli bir teknolojik dönüm noktasına imza attı.

Ericsson ve Qualcomm Technologies’in AT&T, NTT DOCOMO, Orange, SK Telecom, Sprint, Telstra, T-Mobile US, Verizon ve Vodafone ile oluşturduğu işbirliği; İsveç’in Kista şehrindeki Ericsson laboratuvarında ve Amerika’nın New Jersey şehrinde bulunan Qualcomm araştırma laboratuvarında düzenlenen canlı gösterimlerde, 3GPP uyumlu 5G NR sisteminde birden fazla tedarikçinin aynı anda çalışabileceğini gösterdi.

Bu başarılı gösterimler, mobil iletişim şirketlerinin 5G standardına uyumlu altyapı ve cihazların ticari lansmanını mümkün kılacak denemeleri zaman kaybetmeden gerçekleştirme konuşundaki güç birliğini gözler önüne serdi. Ericsson’un henüz ticarileşmemiş 5G NR baz istasyonları ve Qualcomm Technologies’in 5G NR UE prototipleri, operatörlerin kendi ağlarında canlı testler gerçekleştirmesine olanak sağlayacak.

Hem 3.5 GHz hem de 28 GHz bantlarında çalışan düşük katmanlı veri bağlantıları için IODT testleri yapıldı. Bu yeni standartlaştırılmış katmanlar, 5G NR’nin temel yapı taşları olacak.

NSA 5G NR, mevcut LTE radyo sistemini ve evrimleşmiş paket çekirdek ağını, mobilite yönetimi ve kapsama alanı olarak kullanırken; 2019’dan itibaren bazı 5G kullanım senaryolarını mümkün kılmak için yeni bir 5G NR radyo erişimi taşıyıcısını sisteme ekleyecek.

(IODT: Havadan (OtA) Birlikte Çalışma Özelliği Geliştirme Testi)

Teknoloji Makaleleri