Çarşamba, Nisan 24, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Trend Micro, Gartner Magic Quadrant 2018’de yine lider seçildi

trend micro-globaltechmagazineTrend Micro, Gartner Magic Quadrant 2018’de Saldırı Tespit ve Önleme Sistemleri özelinde bir kez daha lider seçildi.

Şirket, geçen yıl da elde ettiği “görüntüleme bütünlüğü” ve “uygulanabilirlik” alanlarındaki başarısını bir adım öteye taşımayı başardı. Trend Micro’nun Magic Quadrant sıralamasında elde ettiği istikrarlı başarı, veri merkezleri ve yüksek performansa sahip büyük ölçekli şirket ağlarının artan güvenlik ve performans ihtiyaçlarını karşılamak için verdiği sözlerin arkasında durduğunun da bir kanıtı.

XGen Security ile NGIPS’in ötesine geçin

Trend Micro, pazarda lider tehdit istihbaratı ile desteklenen tehditlerden korunma tekniklerinin nesiller arası karışımıyla, büyük ölçekli şirket ağını korumak için gelecek nesil tehdit önleme sistemlerinin (NGIPS) ötesine geçiyor. Hazırlanan çözümler, müşteri platformları ve kurumlar için en uygun hale getirilip, entegre ediliyor. Ayrıca paylaşılan tehdit istihbaratı ile güvenlik katmanları arasında merkezi bir görünürlük ve kontrol bağlantısı oluşturuluyor.

“XGen ile NGIPS’in ötesine geçmek için çözümlerin akıllı olması şart. Bilinen, gizli ve bilinmeyen tehditlere karşı koruma için çok daha hızlı vakit kazandırmalılar.” diyen Trend Micro Akdeniz Ülkeleri, İsrail, Rusya ve CIS Genel Müdürü Yakup Börekcioğlu, sözlerine şöyle devam ediyor:Çözümümüz sanal yamalama, yanal hareket tespiti, makine öğrenme ve özel kum havuzu analizi gibi kilit yetkinliklerle her türlü tehdide karşı koruma sağlıyor. Tehdit istihbaratımız, küresel bir araştırma ekibi ve 2007’den beri kurumların küresel saldırıya açıklıklarını araştıran ve bunların keşfedilmesinde lider olan “Zero Day Initiave” ile destekleniyor. Zero Day Initiative (ZDI)’in dünya genelinde ve Türkiye özelinde yaptığı değerlendirmeye göre 2017’de bir yamanın hazırlanmasından önce müşterilere ortalama 72 gün önleyici yardım sunabildiğimizi gördük.”

XGen güvenliği, çözümlerimizin en iyi hale getirilmesini, herhangi bir ağ ortamına uyacak yüksek performans ve otomatikleştirilmiş koruma sağlanmasını talep ediyor. TippingPoint TX Series ile büyük veri merkezleri ve yüksek kapasiteli büyük ölçekli şirket ağları için küçük fiziksel ayak izi (1U) içerisinde 40 Gbps’ye kadar benzersiz bir performans sunabiliyor. Platform, bunun yanı sıra 3U form faktöründe 120 Gbps’ye kadar da saklayabiliyor. Amaca yönelik çözümlerin en iyi performans ve şeffaflık sağlaması için tasarlanan platform, 40 mikro saniyenin altında ölçülen gecikme süresi sunuyor.

Teknoloji Makaleleri