Cumartesi, Nisan 27, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Worldline, VMware çözümleri ile inovasyonunu hızlandıracak

VMware-globaltechmagazineWorldline inovasyon ve pazara sürme hızını artırmak için VMware ağ sanallaştırma ve bulut yönetim platformlarını hizmete sokacak.

Bulut altyapısı ve kurumsal mobilitede küresel lider VMware, Avrupa’nın ödeme ve banka işlemi hizmetleri sektörünün lideri yeni hizmetleri piyasaya daha hızlı sürebilmek, uluslararası büyümeyi desteklemek ve güvenlik ile uyum gerekliliklerini desteklemek için Worldline’ın VMware ağ sanallaştırma ve bulut yönetimi platformlarını hizmete sokacağını açıkladı. Yazılım temelli veri merkezi mimarisinin bir parçası olarak hizmete alınan VMware NSX  ve VMware vRealize Suite, Worldline’ın çevikliğini artıran tutarlı bir bulut altyapısı ve işlem yeteneği sunarken,  BT’nin tüksek tempolu iş dünyasına daha iyi destek vermesini sağlıyor.

Faaliyet gösterdiği 29 ülkede sektör öncüsü ödeme çözümlerini piyasaya sürmesiyle tanınan Worldline, sürekli inovasyonu hızlandıracak yollar arıyor. Şirket, uygulama geliştirme yaşam döngüsünü hızlandırmak ve müşterilerinin isteklerine daha kısa sürede cevap verebilmek için yüksek seviyelerde BT çevikliğini ve DevOps yaklaşımını benimsediğini belirtiyor. Yoğun işgücü gerektiren ve hata yapılması olası işleri otomatikleştiren VMware çözümleri, Worldline’a göre işgücü yapısında yüzde 75’e varan faydalar sağlarken günlerce süren ağ hizmetleri tedarikinin dakikalar içerisinde gerçekleştirmesini sağlıyor. Bu da Worldline’ın yeni uygulamaları çok daha hızlı bir şekilde geliştirerek, denemelerini gerçekleştirip hizmete sunmasına olanak tanıyor, onları piyasaya daha hızlı sürme imkânı yaratıyor. Böylece Worldine kayda değer bir ticari etki yaratıyor.

Worldline Üretim Hizmetleri Yönetim Müdürü Frédéric Papillon konuyla ilgili, “VMware NSX ve vRealize Suite ile, BT’miz çok daha çevik ve daha yüksek değerlere sahip faaliyetlere odaklanabiliyor. Müşterilerimize katma değer sağlayacak hizmetlerin üretimindeki uzmanlığımız ile birleştirildiğinde bu, yeni hizmetlerin piyasaya sürme hızının artmasına ve uluslararası iş büyümesine dönüşüyor” dedi.

Worldine, bazı hizmetlerini altyapısı aracılığıyla platform hizmeti olarak ulaştırıyor ve bulut tabanlı hizmetlerine olan talebin artmasını bekliyor. Müşteriler bu özelleştirilmiş hizmetlerin tedarikinde yönetim kontrollerinin farklı seviyelerine ihtiyaç duyuyor. Müşteriler için yüksek seviyedeki esnekliği sürdürebilmek amacıyla Worldline’ın zaman harcanan ağ yapılandırma ve kurulumunu idare etmesi gerekiyor.

VMware NSX ve vRealize Suite’in bulut ve ağ otomasyon kabiliyetleri sayesinde Worldline, müşterilerinin birçok birleşik hizmet planı arasından seçim yapabildiğini söyledi. Gerekli prensipler çerçevesinde önceden yapılandırılmış hizmetlerin günler süren tedariki artık dakikalar içinde gerçekleştirilebiliyor. Böylece Worldline’da BT’nin kaynaklarında tasarruf sağlanırken müşteriler gelişen hizmet kalitesinden ve piyasaya sürme işlemleri için harcanan sürenin azalmasından faydalanıyor.

Ödeme hizmetlerinin temelini oluşturan sistem ve işlemlerin giderek daha da standartlaşmasıyla, Worldline’ın farklı bölgelerdeki benzer hizmetler verme yeteneği de artıyor.  Şirkete göre, uluslararası büyümenin sebepleri arasında birleşmeler ve yatırımların yanı sıra BT altyapılarının bütünleşmesine yardımcı olan VMware çözümlerinin ortak platform olarak kullanılması bulunuyor.

Worldline VMware vRealize Suite’i bulut yönetim ve işlemleri için kullanıyor. vRealize Operations Worldline’a BT altyapısı hakkında daha iyi bir içgörü sağlarken kapasite gerekliliklerini tahmin etme ve sorunsuz tepe trafik yönetimi sunuyor. vRealize Automotation ile şirket manuel işleri yok edip BT verimliliğini geliştiriyor. Worldline aynı zamanda felaketten kaçınmak için VMware NSX ile çoklu site aktif-aktif çözümünü uygulamaya başladığını söyledi. Böylece bu sistem, Worldline’ın güçlü güvenlik seviyelerini idare etmesine ve Ödeme Kartı Sektörü Veri Koruma Standardı (PCI DSS) gibi yönetmeliklerin gerekliliklerine uyum sağlamasına yardımcı olacak.

Teknoloji Makaleleri