Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Fortinet’ten sektörün en yüksek kapasiteli yeni nesil güvenlik duvarı

fortinet-globaltechmagazineFortinet sektörün en yüksek kapasiteli yeni nesil güvenlik duvarı ürününü duyurdu.

Tehdit Önlemede 100 GB performans değerine sahip yeni FortiGate 6000F serisi, veri merkezi projelerinde kolayca ölçeklendirilebilecek performans ve arayüz imkanı sunuyor.

Fortinet, bugün yeni nesil güvenlik duvarlarından FortiGate 6000F serisini tanıttı. Seride bir ilk olan FortiGate 6000F, yeni donanım mimarisi içeriyor. Bu mimari, sürekli artış gösteren kurumsal trafiğe karşı yüksek seviye güvenlik ihtiyacını Fortinet’in bütünleşik donanım yapısı ile karşılıyor.

Fortinet Türkiye Kıdemli Teknik Müdürü Melih Kırkgöz yeni seri hakkında şu değerlendirmelerde bulunuyor: “Bulutun kurumlara yayılmasıyla birlikte trafik hacmi de atıyor ve bu trafiğin kurumsal ölçekte takip edilmesi gerekiyor. Bunun üstüne bir de sürekli artan şifrelenmiş trafik de ekleniyor. Üstün niteliklere sahip bir güvenlik duvarı serisi olan FortiGate 6000F, sektörün en yüksek tehdit korumasını ve şifreleme denetimini sunan yeni bir mimariyle oluşturuldu. Böylece şirketler savunmalarını yükselterek kurumlarının sürekli gelişen ihtiyaçlarını karşılayabiliyor.”

  • FortiGate 6000F serisi yeni nesil güvenlik duvarı, yüksek yoğunluk, enerji verimliliği ve hizmete alma kolaylığına olanak sağlayarak tehditlere karşı koruma ve şifreleme denetimi olmasına öncelik veren kurumlar için ideal bir ürün.
  • FortiGate 6000F, kompakt bir cihaz donanım içerisinde performans ve dayanıklılık sergileyebilen çoklu-cpu kartlarını bir araya getiren FortiGate’in yeni nesil donanım mimarisi üzerine kuruldu.
  • Benzersiz bir işlem gücü ve hızı sunan FortiGate 6000F, kurumsal trafiğin güvenlik ihtiyaçlarını en yüksek seviye SSL Inspection, tehdit koruması ve yeni nesil güvenlik duvarı performansıyla karşılıyor.

Çoklu bulut ortamlarında ve şifrelenmiş trafikteki artış, daha yüksek performans gerektiriyor.

Kritik uygulamalara erişim için nesnelerin interneti ve mobil cihazların kullanımının ve çoklu bulut ortamlarının artışı, kurumsal ağlardaki şifrelenmiş verilerin hacminde büyük bir artış yaratıyor. Bu teknolojilerin benimsenmesi, bant genişliği, üretilen iş miktarı ve oturum kapasiteleri artan kurumları, ağlarını modernleştirmeye sevk ediyor.

Bunlara ek olarak, büyüyen dijital saldırı alanı ve karmaşık tehdit ortamı bütün bağlantılı cihazlara, hızlı ve ölçeklenebilir şekilde uygulanabilen gelişmiş güvenlik korumalarına olan ihtiyacı artırıyor. Güvenlik cihazlarının, kompakt ve modern bir arayüz aracılığı ile kurumsal uçtaki şifrelenmiş trafiğin korunması için gereken performansı göstermesi gerekiyor.

Yeni nesil FortiGate

Yüksek performans, kompakt ve kolay bir yönetim sunmanın yanı sıra Fortinet Security Fabric’e entegre edilen yeni nesil güvenlik duvarı cihazlarından oluşan Fortinet’in yeni F serisi, FortiGate 6300F ve FortiGate 6500F’i içeriyor.

  • Gelişmiş Güvenlik Kapasiteleri ve Performansı: 6000F serisi sektörün en hızlı yeni nesil güvenlik duvarı cihazları ve gelişmiş tehdit korumasıyla güvenli denetim performansı sunuyor. Böylece ağ sınırındaki çok yüksek hacimli trafiği kontrol altında tutabiliyor.
FortiGate 6300F FortiGate 6500F
Tehdit Koruması (saniyede) 60 Gb 100 Gb
Güvenlik giriş katman denetimi (saniyede) 70 Gb 130 Gb
Yeni nesil güvenlik duvarında üretilen iş (saniyede) 80 Gb 140 Gb
Oturum Kapasitesi 100M 170M

 

  • Yüksek Hız ve Esnek Arayüz: Yüksek yoğunluklu zSFP+ ve QSFP28 arayüzleri 10, 40, 100 ve 25 gbps bağlantı hızlarını desteklerken şirketler daha yüksek yoğunluklu tasarımlara geçiş yaptıkça yüksek hızlı bağlantı ve artırılmış esneklik elde ediyor.
  • Security Fabric Entegrasyonu: FortiGate güvenlik duvarları, Fortinet Security Fabric’in temelini oluşturuyor ve dünyanın en çok kullanılan ağ güvenlik işletim sistemi olan FortiOS’un çalışmasını sağlıyor. Fortinet Security Fabric, dijital dönüşümle beraber büyüyen dijital saldırı ortamında koruma sağlamak için ihtiyaç duyulan geniş, entegre ve otomatikleştirilmiş güvenliği sunuyor.

Yeni Nesil Donanım Mimarisi

Güvenlik cihazlarında sektörünün ilki olan Fortinet’in yeni nesil donanım mimarisi, gelişmiş modüler güvenlik şasilerinde kullanılan sistemin minyatürleştirilmiş modeli olan kompakt dahili işlemci kartlarıyla sağlanan avantajı kullanıyor. Her işlemci kartı, çoklu 12 çekirdekli CPU’lar, Güvenlik İşletim Birimleriyle İçerik (CP9) ve Ağ İşlemcileri (NP6) ayrık bir birim olarak birleştiriyor. FortiGate 6000F serisi, 3U cihazındaki ayrık işlemci kartlarından 10 tanesine kadar destek sağlıyor.

İnovatif tasarımı sayesinde yüksek dayanıklılık ve oturum ölçeklendirmesi gibi geleneksel şasiye özel faydalara imkân tanımasının yanı sıra kompakt cihaz form faktörlerinde bulunan ve eşi benzeri olmayan hızda gelişmiş güvenlik kapasiteleri de sağlıyor. Bu mimari, yeni ve özel üretim Dağıtım İşlemcileri’nin (DP3) görevleri ayrık işletim kartlarına akıllı bir şekilde dağıtması sayesinde donanım yük dengelemesi gibi ek faydalar da sağlıyor.

Steelcase küresel güvenlik mimarı Stuart Berman, “Bulut kullanımımız, kullanıcılarımızın ve kurumsal müşterilerimizin değişen ve gelişen isteklerini karşılamak için artış gösteriyor. Bu büyüme ağımızdan geçen trafik miktarının da artırdı ve tüm altyapımızda üretimi etkilemeden güvenlik standartları sağlamayı bir zorunluluk haline getirdi. Genişletilmiş BT altyapısı yaptığımız her şey için kritik bir öneme sahiptir. Bu yüzden Fortinet’in fiziksel ve bulut temelli alanlarımızda sağladığı güvenlik performansı ve kusursuz güvenlik bizim için paha biçilemez” diyerek konuyu değerlendiriyor.

ePlus stratejik ortaklıklar ve güvenlik başkan yardımcısı Pascal Perot ise “Bulut bilişim gün geçtikçe daha da popülerleşiyor ama eğer güvenlik çözümleri, bu denli çevik, özel ve hibrit bulut ortamlarına ayak uyduramazsa arada boşluklar oluşacaktır. Nesnelerin interneti ve mobilitedeki büyümeyle veri bu uçlar arasında seyahat ettiği için güvenlik altyapılarına ve performansa duyulan talep de çok büyüyor.  ePlus da bu gelişmelerin farkında ve bu artan isteği karşılayabilmek amacıyla müşterilerine kapsamlı güvenlik çözümleri sunmak için yatırımlar yaptı.  Fortinet ile işbirliği yaptığımız ve dönüşüm içindeki bu ortamların hem ölçeklendirilmesi hem de korunması için sağlam bir platform avantajı kazandığımız için gurur duyuyoruz”  diyor.

Teknoloji Makaleleri